Keukenstijlen: Ontdek jouw stijl voor je nieuwe keuken!

KEUKENS
8 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De mooiste keukeninspiratie in alle stijlen!

Weet jij al welke keukenstijl je mooi vindt en perfect bij jouw interieur past? Voor een flinke dosis keukeninspiratie zit je bij I-KOOK goed!

We gaan alle bekende keukenstijlen uitgebreid bespreken:

  • Landelijke keuken
  • Moderne keuken
  • Industriële keuken
  • Design keuken
  • Trendy keuken
  • Modern klassieke keuken
  • Duurzame keuken

Zeker weten dat jouw droomkeuken hier tussen staat!

 

Landelijke keuken met kookeiland - Nobilia
Foto: Landelijke keuken met kookeiland – Nobilia

Landelijke keuken

Kijk naar iemands keuken en je weet wat voor persoon het is. Nou, in de landelijke keuken spat de gezelligheid ervan af! Woonkeukens zijn uitgevonden in deze keukenstijl, waar volop geleefd wordt en alles kan!

Hoe creëer je een landelijke keuken sfeer? Op deze pagina krijg je 8 tips waaraan je landelijke keukens herkent. Een landelijke keuken is een echte keuken op maat met z’n houten paneeldeuren, landelijke handgrepen, pilasters en kroonlijst op de bovenkastjes. Een natuursteen look-a-like composiet werkblad, een decor houten keukenblad en een betonlook aanrechtblad staan niet alleen geweldig in de landelijke keukenstijl. Ze zijn ook vrijwel onderhoudsvrij, ideaal! Landelijke  keukenaccessoires krijgen een pronk-plekje op het kookeiland, op keukenplanken en in open kasten. Wist je dat de Quooker Classic een klassieke keukenkraan is die kokend, koel en bruisend water kan geven?

Op het stoere fornuis met de grote schouw erboven, worden de lekkerste gerechten gekookt en in de oven de heerlijkste appeltaarten gebakken. Zo weet je: Iedereen is welkom in de landelijke keuken! Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij een landelijke keuken kopen.

 

Moderne keuken greeploos, Nobilia
Foto: Moderne keuken greeploos – Nobilia

Moderne keuken

Een moderne keuken past helemaal bij jou: fris, vrolijk en eigentijds!

In een moderne keukenopstelling ga je voor een rechthoekig strak keukenontwerp, het liefst helemaal symmetrisch. Alles over extra brede keukenlades en greeploze keukenfrontjes in de moderne keuken, lees je op deze pagina. Het keukenblad in dezelfde kleur als de keukendeurtjes versterkt het design. Helemaal van deze tijd zijn natuurlijk de nodige stopcontacten en draadloos opladen van je telefoon.

Elementen uit de moderne keuken zijn ook welkom in de industriële keuken, de landelijke keuken en de klassieke keuken voor een eigentijds accent! Naast de populaire hoogglans keuken kleuren, zijn matte kleuren de nieuwe warme trend van de moderne keuken met eiland.

Staal fineer keukeneiland, kastenwand, Nobilia
Foto: Staal fineer keukeneiland met kastenwand – Nobilia

Industriële keuken

Altijd een warm welkom! Het is lekker relaxed thuiskomen in je industriële keuken. De gezelligste plek in huis nodigt uit tot heerlijk koken en een avondje met hapjes en drankjes.

Hoeveel tips wil je krijgen? We geven je op deze pagina 11 tips om jouw eigen stoere en robuuste industriële keuken te ontwerpen! Hier alvast een voorproefje:

  • Industriële keukenstijl: stoer, no nonsens, grof en stevig;
  • Industriële materialen: grof hout, bakstenen, beton, RVS, koper, geoxideerd metaal;
  • Industriële keuken kleuren: zwart, bruin, grijs en rood koper;
  • Industriële keukenapparaten: Amerikaanse koelkast, vrijstaand fornuis, grote afzuigkap;
  • Industriële meubelen: stalen rekken, open kasten en houten keukenplanken.

Jouw eigen ‘restaurant keuken’! Hoe geweldig is dat? Op deze pagina lees je hoe je jouw industriële keuken een professionele look kunt geven met roestvrijstaal.

 

Design kookeiland, Nobilia
Foto: Design kookeiland – Nobilia

Design keuken

De design keuken blinkt uit door zijn bijzondere keukenopstelling, stijlvolle kleuren en materialen, de nieuwste keukenapparatuur en een precies oog voor detail!

Op deze pagina lees je wat de design keuken zo speciaal maakt. Bij een design keuken denk je al gauw aan een greeploze keuken, maar dat gaat veranderen. Doordat de keuken stoerder mag zijn, worden er steeds vaker grote grove keuken handgrepen geplaatst in de nieuwe keuken.

Door het combineren van de spoelbak, keukenkraan en andere keuken accessoires in dezelfde metaal kleur, krijgt jouw design keuken op maat een echte luxueuze uitstraling. State of the art keukenapparaten als de slimme oven, een wijnkoelkast en de kokend-water-kraan die ook koelt en bruist, maken het totale design plaatje helemaal af! Ontdek op deze pagina sfeervolle luxe keuken ideeën voor je strakke design keuken met kookeiland.

 

Beton keuken in U vorm, Nobilia
Foto: Beton keuken in U vorm – Nobilia

Trendy keuken

In een trendy keuken zie je het nieuwste van het nieuwste! Vergaap je aan unieke keuken ontwerpen, de mooiste kleuren en materialen en keukenapparatuur met de nieuwste snufjes.

Kleur in de keuken is een grote trend! Een echte trendy keuken is de stijlvolle zwarte keuken, die in populariteit de witte keuken aan het inhalen is. De kleur zwart kan vandaag de dag voor iedere keukenstijl. Vind je zwart te donker dan is een chique grijze keuken of een stoere beton keuken, een must have. Ook de blauwe keuken, hoogglans of mat in combinatie met hout, zie je steeds meer terug in de Nederlandse huizen.

De keukentrends van de afgelopen jaren:

Keukentrends 2023

Warme keuken kleuren en zachte vormen zijn de meest opvallende keukentrends voor 2023. Dromerige tinten en halfronde keukenkastjes zorgen voor een naadloze overgang van de woonkamer naar de keuken en andersom… Marmerlook keukenbladen met subtiele decors tot grote aders zijn in de keukentrends 2023 schitterend te combineren met glanzende materialen voor de kraan, spoelbak en zelfs keukendeurtjes. In 2023 heeft de duurzame keuken het meeste gebruiksplezier. Creëer met een beperkt budget een luxe keukenstijl sfeer door (houtlook) houten wandpanelen met latjes op de muur te bevestigen.

Keukentrends 2022

De keuken kan niet meer losgezien worden van de woonkamer. Het interieur loopt in 2022 helemaal in elkaar over met wandplanken, open keukenkasten en regalen. Bij de kleurentrends 2022 zie je aan de ene kant de warme donkere keuken met bruin, zwart en groen tinten. De andere trend is een lichte energieke keuken met wit, naturel en pastel kleuren. Vele materialen worden met elkaar gecombineerd: hout is HOT, keramiek, glas, metaal, beton en natuursteen. De keukenapparatuur wordt slimmer, verbruikt minder energie en is verkrijgbaar in trendy kleuren.

Keukentrends 2021

In 2021 wordt er niet alleen gekookt en gegeten in de keuken, maar ook gestudeerd en gewerkt! We zetten het hart van het huis in het zonnetje met de twee keukentrends Soft Stream (natuurlijke vormen en lichte kleuren) en Rural Chic (stoer meubel van robuuste materialen). Je keuken stylen doe je met de spoelbak, de kraan, het zeeppompje, de vaatdoekhouder en de keukenverlichting, allemaal in dezelfde kleur. Comfort, uitstraling en duurzaamheid zijn de grootste keukentrends 2021!

Keukentrends 2020

Kom echt tot rust en voel je veilig in de Eternal Rocks keuken. Bij deze keukentrend worden materialen en kleuren uit de natuur gebruikt. De witte keuken, gecombineerd met pastel tinten, glas, marmer en RVS, geeft de Soft Reflections keukentrend 2020 een futuristische look. Matte keukendeurtjes en keukenapparatuur, vacumeren en de bijkeuken inrichten maken de keuken in 2020 niet alleen stijlvol, ook milieuvriendelijk en praktisch! Heb je de kersttrends 2020 in de landelijke keuken al gezien?

Keukentrends 2019

Echt een luxe keuken gemaakt van bijzondere materialen, dat is de keukentrend 2019 New Classic. Een stijlvolle keuken met een klassiek accent. De tweede keukentrend Raw Rituals staat voor de 3 ‘R’-en: rauw, robuust en rust. Hout, steen, beton en de kleuren bruin, zwart en koper zijn typisch Raw Rituals. De technologie gaat verder in de trends keuken 2019 met het inductie fornuis, de slimme keuken en de kokend-water-kraan die ook kan koelen en bruisen.

 

Witte keuken met schiereiland, Nobilia
Foto: Witte keuken met schiereiland – Nobilia

Modern klassieke keuken

De uitnodigende sfeer van de klassieke keuken in een modern jasje. Dat maakt van de modern klassieke keuken een echte gezinskeuken!

In deze levendige keuken worden volop koekjes gebakken voor bij de thee en verse kruiden gekweekt als gezonde smaakmaker bij gerechten. Op deze pagina krijgt de modern klassieke keuken alle aandacht die ze verdient. De traditionele gezelligheid zie je terug in open keukenkasten met servies dat al generaties wordt gekoesterd en een keukentafel waaraan iedereen heerlijk zit. Bij het keuken plannen combineer je nostalgische onderdelen (o.a. klassieke kraan) met de nieuwste keukenapparaten.

De modern klassieke keuken, dat is met elkaar genieten!

 

Decor houten keuken, Nobilia
Foto: Decor houten keuken – Nobilia

Duurzame keuken

Duurzaamheid, dat is plezier hebben van je keuken voor een lange tijd!

Bij het keuken ontwerpen is er veel te verdienen voor het milieu. Kijk bij de planning van je duurzame keuken naar de volgende 4 punten:

  • Verwachte materiaal levensduur;
  • Verantwoorde productiemethode;
  • Hergebruik achteraf;
  • Energieverbruik keukenapparatuur.

Hoe duurzaam is jouw keuken eigenlijk? Doe de test op deze pagina! Check de recyclebaarheid van je aanrechtblad, de water- en energiezuinigheid van je keukenkraan (Quooker energielabel A), de energieklasse van de keukenapparaten en of je een sterke herbruikbare vloer en LED keukenverlichting hebt. Bij een oude keuken is misschien een keukenrenovatie een goede oplossing?

Op deze pagina krijg je 8 slimme tips voor het ontwerp van je duurzame keuken met o.a. onzichtbaar afval scheiden in een lade of keukenkast en gerechten vacumeren i.p.v. weggooien. Spaar het milieu én bespaar geld met een beter energielabel voor je (vrijstaande) keukenapparaten.

Een droomkeuken die ook duurzaam is, het kan perfect!

 

Geniet live van je favoriete keukenstijl!

In de I-KOOK keukenshowroom loop je tussen de mooiste ontwerpen in alle keukenstijlen. Bewonder de kleuren en raak de materialen van jouw nieuwe keuken aan. Een ervaren keukencoach geeft je graag nog meer goede stijltips.

Maak een keukenadvies afspraak

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.