• Home
  • I-KOOK blog
  • Luxe landelijke keukens op maat, ontwerp zelf je landelijke keuken!

Luxe landelijke keukens op maat, ontwerp zelf je landelijke keuken!

KEUKENS
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Nicole Puts

De bijzondere sfeer en de grote aandacht voor details maken landelijke keukens op maat zo geliefd. Iedereen is er welkom voor een hapje, een sapje en een praatje! Je voelt je gelijk thuis bij landelijke keukens op maat gemaakt, omdat de keuken helemaal bedacht is naar de ideeën van de gastvrouw of -heer. In deze blog laat ik je zien hoe jij je eigen stijlvolle landelijke keuken kunt ontwerpen. Wat maakt landelijke keukens op maat eigenlijk zo speciaal?

Wil je direct beginnen met ontwerpen? Ook zonder enige ervaring kun je in de I-KOOK keukenplanner je eigen prachtige landelijke keuken samenstellen. Aanpassen kan altijd! Wil je graag een eerlijk en betrouwbaar advies? Een ervaren keukencoach heeft de meest bijzondere landelijke keukens op maat gemaakt en wil dit ook graag voor jou doen!

Het is altijd gezellig in jouw stijlvolle landelijke keuken!

Groene landelijke keuken in T-vorm, Nobilia Cascada
Foto: Groene landelijke keuken in T-vorm – Nobilia Cascada

Hoe worden landelijke keukens op maat gemaakt?

Met liefde! En dat zie je gelijk terug in de bijzondere ontwerpen en prachtige kleuren en decors. Ik vertel je graag meer over wat de landelijke keuken zo speciaal maakt. De foto’s geven een goed sfeerbeeld van de stijlvolle keukenopstellingen.

Denk je aan een landelijke keuken, dan denk je aan de schouw! Een authentieke landelijke keuken met schouw creëer je door een sierlijke rand rondom de afzuigkap te bouwen. In de moderne landelijke keuken wordt er vaak gekozen voor een design afzuigkap of zelfs voor een inductiekookplaat met afzuiging.

In de klassieke landelijke keukens op maat wordt bovenop de kasten een golvende sierlijst geplaatst, ook wel de kroonlijst genoemd. Origineel zijn ook de kolommen die als tussenpanelen tussen de kasten gemonteerd worden en voor de handgemaakte uitstaling van de keuken zorgen.

Witte landelijke keuken met kookeiland, Nobilia Nordic
Foto: Witte landelijke keuken met kookeiland – Nobilia Nordic

Het speciale ambachtelijke gevoel van landelijke keukens op maat gemaakt krijg je van houten kastdeurtjes in paneel of lamel vorm. Hout zorgt direct voor warmte en gezelligheid in je keuken! Je ziet hout dan ook overal terugkomen in keukenkasten, aanrechtbladen (houtdecor) en planken aan de muur. Populair is de landelijke houten keuken in eik (eik fineer) met keuze uit vele afwerkingen. Hou je van een romantische keuken of mag het wel wat stoerder zijn? Met ronde/ovale handgreepjes of juist robuuste keuken handgrepen geef je een eigen draai aan je keuken in landelijke stijl.

Witte landelijke U-keuken - Nobilia Credo & Witte landelijke keuken met bar - Nobilia Nordic
Foto: Witte landelijke U-keuken – Nobilia Credo & witte landelijke keuken met bar – Nobilia Nordic

Een puur natuur aanrechtblad van marmer of graniet wordt veelvuldig geplaatst in landelijke keukens op maat. Naast dat een natuursteen werkblad loodzwaar is en het steen afwijkingen kan hebben, moet het blad regelmatig een beschermingsbehandeling krijgen. In composiet en keramiek zijn er fantastische alternatieven die dezelfde look en feel hebben van natuursteen en ook van beton.  Zo kun je toch voor een landelijke keuken met betonnen blad kiezen zonder dat je blad lelijk wordt.

Zwarte landelijke keuken, Nobilia Sylt industrieel landelijke keuken
Foto: Zwarte landelijke keuken – Nobilia Sylt industrieel landelijke keuken

Je weet nu wat er zo bijzonder is aan de materialen, kleuren en sieraccenten als landelijke keukens op maat gemaakt worden. Nu is de keukenblok opstelling aan de beurt! De één wordt helemaal blij van een landelijke keuken met kookeiland, de ander happy van een landelijke keuken met spoeleiland. Het maakt voor de gezelligheid niet uit: iedere landelijke keuken met eiland is een zeer sociale keuken waarvan je met z’n allen een hoop lol hebt!

Grijze landelijke keuken met kookeiland, Nobilia Cascada
Foto: Grijze landelijke keuken met kookeiland – Nobilia Cascada

Landelijke keukens op maat, ook voor jou de perfecte keuken!

Jazeker, een keukencoach van I-KOOK ontwerpt samen met jou, een fantastische landelijke keuken op maat en altijd binnen je budget. Geen verrassingen, alleen maar genieten! Maak nu een afspraak voor een persoonlijk advies en een 3D keukenontwerp van een keukenspecialist!

 

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Nicole Puts

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.