Keramisch keukenblad, jouw ideale werkblad? 5 Tips

Werkbladen
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Een keramische aanrechtblad is sterk, stijlvol en super makkelijk in het onderhoud! Keramiek als materiaal voor werkbladen is vrij nieuw in de keuken. Een aanrechtblad keramisch is zeer kras-, vlek- en hittebestendig. De prachtige luxe kleuren in natuursteen, marmer en beton maken van iedere keuken, een unieke keuken! Lees de 5 tips en kijk of een keramisch keukenblad inderdaad jouw ideale keukenblad is.

Een aanrechtblad is belangrijk in de totale uitstraling van je keuken! Naast gemak in het onderhoud wil je ook dat het werkblad helemaal past bij jouw droomkeuken stijl. Met een eerlijk advies van een ervaren keukencoach maak je zeker de beste keukenblad keuze!

Keramische aanrechtblad, een feest om op te werken én stijlvol om te zien!

Keramiek keukenblad marmerlook zwart Markina Black, Evora Ceramics
Foto: Keramiek keukenblad marmerlook zwart Markina Black – Evora Ceramics

Kies je een keramisch keukenblad (of niet)? 5 Tips

1 – Wat is er zo praktisch aan een keramiek keukenblad?

Het meeste ‘werk’ dat je in de keuken doet, is op het keukenblad. Dit is geen enkel probleem voor het aanrechtblad keramisch dat uiterst krasvast en hittebestendig is. Eventuele stootschade aan de rand voorkom je met een stijlvolle randloze spoelbak en een sierlijke metalen randlijst. Daarnaast is het keramische werkblad vlekbestendig en kunnen water en eten er niet intrekken. Wel zo hygiënisch!

2 – Je keramische aanrechtblad schoonmaken, doe je eenvoudig zo!

Een keramisch keukenblad is heel makkelijk in onderhoud. Haal iedere dag een vochtige doek met afwaswater over je keramieken keukenblad en droogt het na met een schone doek. Eventuele vlekken kun je verwijderen met Cif. Een keukencoach kan je er alles over vertellen!

Keramiek keukenblad wit Freeze, Evora Ceramics
Foto: Keramiek keukenblad wit wit Freeze – Evora Ceramics

3 – Welke keramische aanrechtblad kleur en afwerking is jouw favoriet?

Welke kleur en/of print vind jij het mooist voor je keramieken keukenblad?

  • Wit, grijs, bruin of zwart effen kleuren
  • Beton
  • Natuursteen
  • Marmer
  • Metaal

Marmer is hot in de keuken! Een luxe keuken is dé keukentrend van dit moment en daar past een keramisch keukenblad marmerlook in wit of zwart helemaal bij. Voor de afwerking kun je o.a. kiezen uit een gezoet werkblad (mat, iets ruw) en een gepolijst blad (glanzend glad). De combinatie van een gepolijst aanrechtblad keramisch en hoogglans keukenkastjes is wel heel chique. Ga je liever voor een robuuste industriële keuken stijl, dan is een gezoet of (nog ruwer) riverwashed keramiek werkblad in metaal- of betonlook, precies wat je zoekt voor je betonlook keuken. In de landelijke keuken waar volop geleefd en genoten wordt, staat een werkblad in mat keramiek betonlook zijn mannetje.

Een granieten aanrechtblad is één groot stuk steen uit een steengroeve. Het patroon zal er door de natuur telkens anders uitzien. Een keramiek keukenblad bestaat uit o.a. samengeperste klei. Je hebt keuze uit vaste kleuren en decors die mooi in elkaar overlopen.


TIP: Eenvoudig keramische aanrechtbladen testen in je keuken thuis!

Een keukenblad uitzoeken is niet moeilijk met de handige Dekker werkbladen app MyDekker!

In de MyDekker app test je zeer eenvoudig Dekker werkbladen kleuren op je bestaande aanrechtblad. Wil je weten hoe je verschillende kleuren aanrechtbladen kunt laten zien in jouw keuken, dat lees je hier!


Keramisch keukenblad marmerlook, Evora Ceramics
Foto: Keramiek keukenblad marmerlook – Evora Ceramics

4 – Hoe dik wordt jouw keramisch keukenblad rand?

De dunste rand van een keramische aanrechtblad is 1,4 cm hoog, perfect voor de strakke look van een design keuken. Voor een meer stevige uitstraling kan de bladrand tot 10 cm opgedikt worden voor bijvoorbeeld een gezellige landelijke moderne keuken.

5 – Wat kost een keramische aanrechtblad?

Om te bepalen wat de kosten van een aanrechtblad keramisch zijn, kijk je o.a. naar het aantal meters werkblad dat je nodig hebt, welke kleur, patroon en afwerking je wenst en hoe dik je blad/rand gaat worden. Als je keukenbladen soorten met elkaar vergelijkt, zie je dat een laminaat aanrechtblad het goedkoopste werkblad is. Een composiet aanrechtblad is maar iets goedkoper dan het keramische aanrechtblad. Een glazen keukenblad en een houten aanrechtblad zitten in een hogere prijsklasse.

Keramisch aanrechtblad Smokey Grey, Evora Ceramics
Foto: Keramisch aanrechtblad Smokey Grey – Evora Ceramics

Maakt een keramisch keukenblad jou gelukkig?

Word jij ook zo blij van al die prachtige keramische aanrechtblad kleuren en patronen? Kom gezellig langs bij de I-KOOK winkel in je buurt en bekijk alle keukenbladen van dichtbij.

Ik nodig je ook graag uit voor een advies op maat van een betrouwbare keukencoach. Deze keukenspecialist neemt alle tijd voor je en samen kijk je welk aanrechtblad keramisch het beste bij jouw keukenontwerp en jouw budget past. Maak direct een afspraak met keukencoach!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.