Hoe creëer je een landelijke keuken sfeer: 8 tips

KEUKENS
5 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Kroeze

Lees de ervaring van: Nicole Puts

 

De gezellige landelijke keukensfeer maakt van je keuken een echte leefkeuken! ‘Kom er gezellig bij zitten en eet een hapje mee!’ Dat gastvrije gevoel van de landelijke keuken is zeer geliefd. In dit blog krijg je 8 tips voor het creëren van je eigen landelijke keuken sfeer! Bekijk op de mooie foto’s wat typisch is voor de landelijke keuken stijl: van indelingen en kleuren tot keukensfeer landelijk accessoires.

Je eigen sfeervolle landelijke keuken samenstellen kan ook jij! Start HIER met de  I-KOOK keukenplanner! Deze gratis keukenplanner werkt snel en eenvoudig. Je kunt volop schuiven met keukenkasten en snel wisselen van keukendeurtjes, aanrechtbladen en meer. Jouw 3D keukenontwerp sla je gemakkelijk op, aanpassen en delen met je vrienden kan altijd. Veel plezier! 

Kun je wel landelijke keukensfeer advies gebruiken bij het indelen en inrichten van je nieuwe keuken? Bij een I-KOOK keukencoach ben je aan het juiste adres!

Groene landelijke hoekkeuken met inductiefornuis en landelijke keukensfeer accessoires in houten wandrek
Foto: Groene landelijke hoekkeuken met inductiefornuis en landelijke keukensfeer accessoires in houten wandrek

8 Tips voor een landelijke keuken:

1- Landelijke kastdeuren in naturel kleuren

Bij een landelijke keuken passen zachte naturel kleuren kastdeuren. 

Wit tinten keukendeurtjes zijn het populairst in de landelijke keuken. Naast crème en beige, zijn de kastdeur kleuren groen, blauw en grijs aan een opmars bezig. Donkergrijs en zwart geven de moderne landelijke keuken een stoere en luxe uitstraling. Kaderdeuren met een rand en lameldeuren met verticale lijnen zijn dé keukendeurtjes om een gezellige landelijke keuken sfeer mee te creëren.

2 – Landelijke handgrepen in de keuken

Door uit verschillende handgrepen te kiezen, kun je 4 typen landelijke keukens maken: landelijk modern, klassiek robuust, industrieel stoer of romantische country stijl. 

Welke landelijke handgrepen passen het best in jouw keuken: stoere rechte handgrepen, komgrepen, ringgrepen, lederen handgrepen of misschien ronde of ovale knoppen?

3 – De golvende rand op de bovenkasten

Speciaal aan de landelijke keuken is de (golvende) kroonlijst (5-10cm) op de bovenkastjes en kastenwand.

Blauwe landelijke keuken met bar, schouw, pilasters en sfeervolle open vakken
Foto: Blauwe landelijke keuken met bar, schouw, pilasters en sfeervolle open vakken

4 – Pilasters – de landelijke tussenpanelen

Tussen de keukenkasten in worden kolommen – tussenpanelen geplaatst van zo’n 2,5-5cm breed om de keuken het ambachtelijke gevoel te geven.

Op bovenstaande foto zie je goed hoe de sierlijke kolommen op de hoeken van de open kast de landelijke keukensfeer benadrukken.

5 – Landelijke keuken schouw

Boven een prachtig fornuis of stoere kookplaat hoort in de landelijke keuken een echte schouw. 

De landelijke schouw bestaat uit een ombouw met mooie sierlijst om de afzuigkap.

6 – Landelijk keuken aanrechtblad

In een landelijke keuken wordt geleefd en daar hoort een sterk en gemakkelijk schoon te maken aanrechtblad bij! 

Een keuken met graniet werkblad past perfect in de landelijke sfeer. Of anders een keuken met composiet werkblad, dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft.

Echt beton voor keukenblad is geen goed idee want vlekken en vuil trekken in het beton. Het werkblad gaat er dan heel snel geleefd uitzien! Je kunt kiezen voor een net zo mooi goedkoper kunststof aanrechtblad met betonlook, graniet of houtdecor, dat vrijwel onderhoudsvrij is.

Gezellige landelijke keuken sfeer met witte spoelbak, sierlijke schouw en houten wijnrek
Foto: Gezellige landelijke keuken sfeer met witte spoelbak, sierlijke schouw en houten wijnrek

7 – Aanrecht met wasbak in landelijke stijl en klassieke keukenkraan

Een landelijke keuken is compleet met een granieten aanrechtblad en een keramieken of betegelde onderbouw spoelbak. 

Bij een natuursteenlook kunststof werkblad past een opbouw of tussenbouw wasbak. Naast de traditionele RVS kleur, zijn er ook spoelbakken verkrijgbaar in bijvoorbeeld zwart, koper of goud kleur. Fantastisch in combinatie met een keukenkraan in dezelfde tint. Een klassieke keukenkraan maakt de landelijke keuken helemaal af. Kijk eens naar een nostalgische kraan met grote knoppen of sterknoppen, of misschien een tweehendel mengkraan met witte hendels? 

In de landelijke keuken wil je ook moderne functies gebruiken. Dat kan gewoon! Ook op de landelijke kranen zijn een spoeldouche en kokend-water-kraan mogelijk. Een spoeldouche liever alleen gebruiken op een steen(achtig) werkblad. Op een laminaat blad kan speling ontstaan bij de kraan waar water in kan komen. Quooker heeft in de Classic reeks, prachtige klassieke keukenkranen waarmee je kokend water tapt en eventueel gekoeld en bruisend water. In de moderne landelijke keuken geeft een stoere zwarte Quooker kraan je nostalgische keuken een modern accent.

Witte landelijke keuken met bar, I-KOOK keuken York
Foto: Witte landelijke keuken met bar – I-KOOK keuken York

8 – Landelijke keuken met keukeneiland of bar

Een keukeneiland kan prima in een modern landelijke keukenstijl. Gezellig hangen en zitten rondom een landelijke keuken met bar vergroot de knusse landelijke keukensfeer. 

De bijzonder mooi ontworpen landelijke keuken met bar op bovenstaande foto heeft een hoge bar én een bar op eettafel hoogte, waar je de eettafelstoelen gemakkelijk aanschuift.

Hoe sfeervol wordt jouw landelijke keuken?

De landelijke keuken sfeer is één en al gezelligheid. In de landelijke keuken doe je van alles samen: samen koken, samen eten, samen lachen… van een landelijke keuken heb je heel veel plezier!

Een keukencoach van I-KOOK stelt geheel naar je wensen en binnen je budget, jouw landelijke droomkeuken samen. Ontvang je persoonlijke ontwerp in 3D en bekijk van alle kanten je nieuwe keuken. Lees ook zeker de reviews voor bijzondere keukensfeer landelijk inspiratie van eerdere I-KOOK klanten.

Maak nu een adviesafspraak met een keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel bij je in de buurt.

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Kroeze

Lees de ervaring van: Nicole Puts

 

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.