Hoe creëer je een landelijke keuken sfeer: 8 tips

KEUKENS
3 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Kroeze

Lees de ervaring van: Nicole Puts

 

Een echte leefkeuken, dat is een landelijke keuken! De landelijke keuken is een veel gevraagde keuken. ‘Kom er gezellig bij zitten en eet een hapje mee!’

Nobilia witte landelijke keuken 706, 847 lak Alpin wit
Foto: Landelijke keuken van Nobilia type 706, 847 lak Alpin wit mat

 

8 Tips voor een landelijke keuken:

1- Landelijke kastdeuren in naturel kleuren

Bij een landelijke keuken passen zachte naturel kleuren van de kastdeuren. Wit tinten zijn het populairst. Naast de crème of beige, zijn lichtblauw en lichtgrijs in opmars. Bij de moderne landelijke keuken zijn donkergrijs en zwart extra luxe. Typisch voor de landelijke keuken zijn kaderdeuren met een rand en lameldeuren met verticale lijnen.

2 – Landelijke handgrepen in de keuken

Door uit verschillende handgrepen te kiezen, kun je 3 typen landelijke keukens maken: klassiek robuust, industrieel stoer of romantische country stijl. Wat past het best in jouw keuken? Stoere rechte handgrepen, komgrepen, ringgrepen, lederen handgrepen of misschien ronde of ovale knoppen?

3 – De golvende rand op de bovenkasten

Speciaal aan de landelijke keuken is de golvende kroonlijst (5-10 cm) op de bovenkastjes.

4 – Pilasters – de landelijke tussenpanelen

Tussen de keukenkasten in worden kolommen – tussenpanelen geplaatst van zo’n 2,5 – 5 cm om de keuken het ambachtelijke gevoel mee te geven.

5 – Landelijke keuken schouw

Boven een prachtig fornuis of stoere kookplaat hoort in de landelijke keuken een echte schouw. De schouw bestaat uit een ombouw met mooie sierlijst om de afzuigkap.

Häcker grijze landelijke keuken 5035 magnolia en lavagrijs matlak
Foto: Landelijke keuken van Häcker type AV 5035 magnolia en lavagrijs matlak

 

6 – Landelijk keuken aanrechtblad

In een landelijke keuken wordt geleefd en daar hoort een keuken werkblad bij dat daar tegen kan! Een keuken met graniet werkblad past perfect in de landelijke sfeer. Of anders een keuken met composiet werkblad, dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft.
Beton voor keukenblad is geen goed idee want vlekken en vuil trekken in het beton. Het werkblad gaat er dan wel heel geleefd uitzien! Je kunt goedkoper kiezen voor een kunststof aanrechtblad met beton-look of granietdecor. Dat is vrijwel onderhoudsvrij.

7 – Aanrecht met wasbak in landelijke stijl en klassieke keukenkraan

In een landelijke keuken is compleet met een granieten aanrechtblad en een keramieken of betegelde onderbouw spoelbak. Bij een kunststof werkblad past een opbouw of tussenbouw wasbak. Naast de traditionele RVS kleur, zijn er ook spoelbakken verkrijgbaar in bijvoorbeeld zwart, koper of goud kleur. Fantastisch in combinatie met een keukenkraan in dezelfde tint.
Een klassieke keukenkraan maakt de landelijke keuken helemaal af. Kijk eens naar een nostalgische kraan met grote knoppen of sterknoppen, of misschien een tweehendelmengkraan met witte hendels?
In de landelijke keuken wil je ook moderne functies gebruiken. Dat kan gewoon! Ook op de landelijke kranen zijn een spoeldouche en kokend waterkraan mogelijk. Een spoeldouche liever alleen gebruiken op een steen(achtig) werkblad want op een laminaat blad kan door wrikken van de hoge kraan een vochtprobleem ontstaan. Quooker heeft in de Classic reeks, prachtige klassieke keukenkranen waar je kokend water mee kunt tappen en ook koel bruisend en gefilterd water. In de moderne landelijke keuken is een stoere zwarte Quooker kraan helemaal top.

8 – Landelijke keuken met keukeneiland of bar

Een keukeneiland kan tegenwoordig prima in een modern landelijke keukenstijl. Het maakt het nog gezelliger. We tekenen graag een bar of eiland in jouw landelijke keukenontwerp.
Vind je een landelijke keuken helemaal geweldig en wil je samen bekijken hoe dit er bij jou uit komt te zien, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend ontwerp.

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Kroeze

Lees de ervaring van: Nicole Puts

 

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.