Binnenkijken bij Kim en Sander

Binnenkijken bij Kim en Sander

Kim en Sander

17 februari 2023

Er stond een witte keuken met gouden accenten en we wisten meteen, dát is onze droomkeuken

Kim en Sander wonen samen met hondje Ivy in Haarlem. Ze waren op zoek naar een moderne keuken voor hun Amsterdamse jaren ’30 woning. Kim houdt van de traditionele stijl, wat je terugziet in de grote binnendeuren met glas in lood. Sander kiest eerder voor een modern interieur. Samen zijn ze tot de perfecte mix gekomen. Het huis waar ze hiervoor in woonden keek uit op de Amstel met een groot park ervoor. “Ik zat dan heerlijk op een stoeltje in de zon en dat zou ik graag voor ons volgende huis weer willen.”, zegt Kim. Mochten ze nog eens verhuizen, dan het liefst naar een dijkhuis met een mooi groen uitzicht.

Kim werkt als Healthcare Pioneer Neurology voor Janssen. Daarnaast is ze dol op bakken. Ze heeft zelfs haar bakkunsten mogen laten zien in het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Voldoende opbergruimte voor al haar bakspullen was dus een ‘must have’ voor de nieuwe keuken.

Nadat Kim en Sander een aantal keukenzaken hadden bezocht, valt hen bij I-KOOK Amsterdam (Villa Arena) een specifieke keuken op. “Er stond een witte keuken met gouden accenten en we wisten meteen, dát is onze droomkeuken.” Toch twijfelden ze over donkergroene fronten, maar werden door keukencoach Rachid geadviseerd niet voor een donkere kleur te kiezen. De donkergroene kleur zou de ruimte klein maken. Daarnaast is wit gemakkelijk te combineren. Perfect om uit te pakken met kleurrijke accessoires!

Voldoende opbergruimte voor al haar bakspullen was dus een ‘must have’ voor de nieuwe keuken

De gouden Quooker kraan en bijpassende spoelbak zijn dé eye-catcher in deze witte keuken. Het advies was om de spoelbak in het midden van het spoeleiland te plaatsen, maar daar dacht Kim anders over. “Op deze manier kunnen we het grootste gedeelte van het eiland gebruiken. Omdat ik ontzettend van bakken houd, vond ik het belangrijk dat ik een groot vlak had om te kunnen bakken. En ook om alles goed te filmen voor o.a. mijn social mediakanalen.” Een handige tip! De fronten lopen door tot aan de vloer. Op deze manier worden de plinten mooi en praktisch weggewerkt.

Naast de Quooker kokend waterkraan zit er nog een opvallend item in de keuken, namelijk een Siemens kookplaat van 90 cm breed. “De kookplaat is echt geweldig. Ik ben heel erg blij dat we deze keuze hebben gemaakt in plaats van een hood-in-hob. Ik vond dat je bij een kookplaat met afzuiging moest inleveren op zowel ruimte op de plaat, maar ook in de kastjes eronder. We wilden 4 grote lades van 90 cm en dat zou dan niet lukken. Sander houdt van uitgebreid koken. Op zo’n grote kookplaat met 5 pitten kan je veel grote pannen kwijt en dat maakt het uitgebreid koken net wat gemakkelijker.”

De afzuigkap zit verwerkt in het plafond. “Hier is voor gekozen omdat we geen hood-in-hob of een traditionele afzuigkap wilden. We hebben ons hier van te voren goed over laten informeren. De loodgieter vertelde ons dat 1,60m de absolute maximale afstand is tussen het plafond en de afzuiging. Bij ons is dat 1,50m en vanaf de pan naar het plafond is de afstand nog kleiner. We zijn dus precies binnen de gewenste afstand gebleven.”
Sander had ook een wijnklimaatkast op zijn wensenlijstje. Een echte eye-catcher, volgens hem. Maar ze hebben uiteindelijk toch gekozen voor een rustiger aanzicht, wat ze nu bereikt hebben met het eiland.

Ik ben enorm blij met alle keuzes die we hebben gemaakt en hoe de keuken in ons huis past

“Het was mijn absolute wens om twee ovens in de keuken te hebben. Eén van de ovens heeft ook een magnetronfunctie, wat ideaal is tijdens mijn bakdagen. Ik kan iets opwarmen in de magnetron terwijl ik in de oven eronder al iets aan het bakken ben. Ook vind ik het fijn dat ik meer dingen tegelijk kan bakken en dat ik voor kleine baksels, zoals een stokbroodje, de kleinere oven kan gebruiken.”

“Ik ben enorm blij met alle keuzes die we hebben gemaakt en hoe de keuken in ons huis past. Ik heb heel veel ruimte om uitgebreid te bakken en het is een heerlijke plek om te borrelen voorafgaand aan het diner. Sander is het meest gelukkig met de enorme kookplaat.”

 

Wij wensen Kim en Sander heel veel plezier met hun nieuwe keuken! Bedankt voor de gastvrijheid en de overheerlijke red velvet taart. Een keuken waar vast nog enorm veel lekkere dingen gebakken gaan worden! Kim plaatst veel van haar recepten op Instagram. Volg haar op @kimiszoet

“Ik geef je graag een echte beleving. Door de juiste vragen te stellen kan ik een passend advies geven. Wanneer jij tevreden naar huis gaat, dan is mijn dag goed!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.