Binnenkijken bij Marloes en Philip

Binnenkijken bij Marloes en Philip

Marloes en Philip

04 maart 2022

"Van een oude dierenstal naar een woonruimte met leefkeuken"

Marloes en Philip wonen samen met hun zoontje Pepijn in het mooie Abbenbroek. In oktober 2016 kochten zij een oude boerderij in Abbenbroek. Een van hun grote dromen was om ooit op een boerderij te wonen en dus besloot het stel de sprong te wagen. Ondertussen zijn zij al een aantal jaar bezig met de verbouwing en is de oude stal omgetoverd tot een prachtige leefomgeving. Een ruime woonkamer waarvan de grote leefkeuken een onderdeel is geworden. Door Marloes haar interieur achtergrond wist zij dan ook precies hoe de keuken moest worden. Benieuwd of Zieneb haar nog heeft kunnen verrassen? Lees hieronder het hele verhaal.

Dit maakt onze keuken zo bijzonder

Door een kennis van Marloes kwam zij in contact met I-KOOK. Marloes had op Instagram hun nieuwe keuken gezien en dat was precies in de stijl die zij ook voor ogen had. Met een specifiek plan en zelfs een plattegrond ging zij samen met Philip op gesprek bij Zieneb.  “Ik had al helemaal voor ogen hoe ik de keuken wilde hebben. Een moderne, maar toch warme sfeer voor in de woonruimte. Van de oude elementen van de boerderij, zoals de pilaren, wilde ik het materiaal laten terugkomen in bijvoorbeeld de grote eettafel en de daarbij passende houten fronten. Door gebruik te maken van dezelfde houtkleur op verschillende elementen krijg je eenheid in het interieur. Veel van onze wensen waren bij andere keukenzaken niet mogelijk, maar bij I-KOOK kon vrijwel alles”, vertelt Marloes.

“We zijn vooral met de lange, houten kastenwand enorm blij. De houtsoort en de kleur komen precies overeen met dat van de oude pilaren, grote eettafel, sidetable en planken aan de muur. Na de geboorte van Pepijn hadden we nog meer behoefte aan opbergruimte en dat is wel gelukt met dit ontwerp. We kunnen alles erin kwijt en de grote koelkast en vriezer zitten altijd vol!”, vertelt Marloes lachend.

"De oude pilaren van de stal zijn van hetzelfde hout als de fronten van de kastenwand"

Tegenover de kastenwand staat het kookeiland met de spoelbak en de bijzondere Quooker kraan. De Quooker Classic Fushion Square in de kleur Messing Patina “We willen nooit meer zonder Quooker. Binnen no-time heb je thee klaar staan. Achteraf hebben we wel een beetje spijt dat we de optie bruisend water niet hebben genomen.” Deze patina Quooker kraan heeft een bijzonder verhaal. Het is als een goede fles wijn; geef het de tijd om te rijpen en hij wordt steeds mooier. Patina is een laag die op het messing ontstaat door oxidatie. Deze verandert langzaam van kleur, en wordt plaatselijk lichter of juist donkerder bruin. Door dit bijzondere karakter is Marloes er zo weg van. “Het past goed bij de look en feel van een boerderij”, vertelt zij. Ook wordt er op het eiland gekookt en wel met een Hood-in-Hob kookplaat. Doordat de afzuiging in de kookplaat zit, behouden we de open ruimte.”

Meestal is de binnenkant van een keukenkastje wit, maar bij Marloes in haar keuken niet. Zij heeft tot in de details de keuken uitgedacht. “Hierdoor is het echt een eenheid geworden. Zieneb verraste ons met de anti fingerprint coating op de fronten. Ik wist niet dat dit bestond. Nu Pepijn rond gaat lopen is het ideaal met die kleine vingertjes op alle fronten. En wanneer de katten over het aanrecht lopen zijn de voetjes zichtbaar. Uiteraard moet je wel blijven poetsen met een zwarte keuken en zie je echt nog wel eens iets van vlekken, maar het scheelt enorm”, vertelt Marloes.

De levering en het plaatsen van de keuken gingen niet zonder slag of stoot. Samen met de leveranciers en Zieneb. Ondanks dat zijn Marloes en Philip erg blij met het eindresultaat. “Niets is fijner dan tijdens het koken een oogje in het zeil te houden. Met kerst was het ontzettend gezellig, iedereen aan tafel en met z’n allen aan het kookeiland het eten voorbereiden. Ruimte genoeg!” We wensen Marloes, Philip en Pepijn enorm veel kookplezier met de nieuwe keuken in hun prachtige huis!

Vind je het leuk om Marloes haar verbouwing of MarlOESTUIN te blijven volgen? Kijk dan eens op haar instagram account @marloesvanderkooij

“Ik vind het een eer als ik jou mag helpen in de reis naar de perfecte keuken. Ik maak die reis zo fijn mogelijk door goed te luisteren, mee te denken, maar ook eerlijke feedback te geven over de verschillende eigenschappen van materialen, systemen en ontwerpen. Op deze manier hoop ik mijn klanten positief te verrassen. O ja, en ik ben ook super gezellig om mee te kletsen!

Tot gauw in onze showroom!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.