• Home
  • I-KOOK blog
  • Zo kies je een beton keukenblad of betonlook aanrechtblad!

Zo kies je een beton keukenblad of betonlook aanrechtblad!

KEUKENS
5 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Hooijkdonk

Lees de ervaring van: Familie Sassen

Lees de ervaring van: Familie Schurgers-Meijers

Een betonnen aanrechtblad is stoer en lekker nonchalant. Perfect voor jouw droomkeuken, waarin je stevige aanrechtblad betonlook of van echt beton heel wat te verduren krijgt. Op betonnen aanrechtbladen heb je snel vlekken en stukjes beton kunnen loslaten. Vind je dit niet mooi? Je hebt keuze uit betonlook keukenbladen in mooie materialen die zeer goed lijken op beton én reuze sterk zijn! In dit blog leg ik je de voordelen en nadelen van betonnen aanrechtbladen uit en welke fantastische keukenbladen in betonlook er allemaal zijn. Je krijgt bij I-KOOK zo wie zo jouw geliefde betonnen aanrechtblad. Of het nu in natuurlijk beton of betonlook is.

Wil je gelijk aan de slag met de I-KOOK keukenplanner? Probeer eenvoudig mooie keukenindelingen uit in de gratis keukenplanner en wissel gemakkelijk van keukenblad, net zolang tot je tevreden bent. Er is volop keuze! Je bent van harte welkom in de I-KOOK winkel om op je gemak de beton – betonlook aanrechtbladen in het echt te zien en te voelen.

Echt beton en betonlook keukenbladen: dezelfde uitstraling, ander materiaal!

Foto: Moderne keuken betonlook wit met aanrechtblad betonlook grijs
Foto: Moderne keuken betonlook wit met aanrechtblad betonlook grijs

Betonnen aanrechtblad uitleg

Je kent beton uit de bouw en je ziet het steeds meer terug in de inrichting van huizen. Beton in de keuken is populairder dan ooit! Van betonnen aanrechtbladen in stoere industriële keukens en hippe moderne keukens tot betonlook keukenbladen in robuuste landelijke keukens en strakke design keukens.

Een betonnen aanrechtblad ziet er fantastisch uit (als ie nieuw is), maar heeft vele nadelen. Wist je van de grote vlekgevoeligheid van beton en dat het blad niet waterdicht is? Je moet daarom regelmatig je beton aanrechtblad impregneren. Daarnaast treedt er snel schade op rondom de spoelbak. Er breken stukjes beton af bij de werkblad randen. Het hele blad kan zelfs breken. Een betonnen aanrechtblad is niet alleen duur, het weegt ook zeer veel! In een appartementencomplex moet je een dure hijskraan huren om het betonnen keukenblad boven te krijgen.

Zoveel nadelen had je misschien niet verwacht van een betonnen aanrechtblad? Gelukkig zijn er fantastische betonlook keukenbladen die heel erg lijken op en voelen als echt beton. Het leuke is dat er voor ieder budget geweldig mooie betonlook aanrechtbladen zijn. Bekijk ze hieronder én natuurlijk in de I-KOOK winkel in je buurt!


TIP: Eenvoudig betonnen aanrechtbladen testen in je keuken thuis!

Een keukenblad uitzoeken is niet moeilijk met de handige Dekker werkbladen app MyDekker!

In de MyDekker app test je zeer eenvoudig Dekker werkbladen kleuren op je bestaande aanrechtblad. Wil je weten hoe je verschillende kleuren aanrechtbladen kunt laten zien in jouw keuken, dat lees je hier!


Vensterbank & aanrechtblad betonlook grijs
Foto: Vensterbank & aanrechtblad betonlook grijs

Betonlook keukenbladen uitleg

Waarom zou je kiezen voor een betonnen aanrechtblad als een betonlook keukenblad net zo mooi en veel praktischer is in de keuken? Ontdek hieronder de voordelen en nadelen van het betonlook laminaat keukenblad, composiet keukenblad en keramiek keukenblad. Is een betonlook keuken, jouw droomkeuken?

Betonlook keukenbladen in verschillende materialen

Kunststof – laminaat keukenblad

Een kunststof keukenblad in betonlook is er in vele beton kleuren, zoals wit, grijs en zwart beton. 

Een (HPL) laminaat aanrechtblad betonlook is makkelijk schoon te maken en heel hygiënisch. Daarnaast is het stootvast en redelijk bestand tegen vlekken, maar niet tegen krassen en hitte. Hete pannen moet je (eigenlijk altijd) op een onderzetter plaatsen. Een zeer duurzame variant van een betonlook laminaat aanrechtblad is het Greengridz keukenblad. Door de lange levensduur van het laminaat keukenblad TopCore heb je lang plezier van een mooi betonlook keukenblad voor een lage prijs!

Betonlook keukenbladen in 3 kleuren: wit beton, grijs beton en zwart beton
Foto: Betonlook keukenbladen in 3 kleuren: wit beton, grijs beton en zwart beton

Composiet keukenblad

Het composiet aanrechtblad betonlook is het meest verkochte betonlook keukenblad van Nederland. En dat is niet voor niets! Er zijn prachtige natuursteen, cement en betonlook keukenbladen in composiet. 

Een composiet werkblad is makkelijk in onderhoud en hygiënisch én kan beter tegen de hitte en krassen dan een kunststof aanrechtblad. Er is minder kans op chipping dan bij een keramisch keukenblad en composiet laat geen vloeistoffen door. Je hebt heel lang plezier van je betonlook composiet aanrechtblad en dat voor een goede prijs!

Keramiek aanrechtblad

Een keramisch betonlook keukenblad heeft een strakke uitstraling, schitterend voor je design keuken! 

Naast betonlook is het keramiek aanrechtblad ook verkrijgbaar in granietlook, marmerlook en unikleuren. Een keramisch aanrechtblad betonlook is het duurste aanrechtblad van de drie betonlook keukenbladen materialen, maar dan heb je ook wel iets heel bijzonders. Een keramisch betonlook aanrechtblad heeft weinig onderhoud nodig, is hygiënisch en je kunt er je stokbrood op snijden. Naast dat keramiek heel krasbestendig is, hoef je ook niet bang te zijn voor vlekken en lelijke kringen. Zet hete pannen niet direct vanaf de kookplaat op je keramische betonnen aanrechtblad om een thermische schok te voorkomen.

Moderne witte betonlook keuken met grijs betonlook keukenblad
Foto: Moderne witte betonlook keuken met grijs betonlook keukenblad

Een stoer, robuust betonnen aanrechtblad, dat wil jij ook!

Welk betonnen aanrechtblad of betonlook keukenblad is het perfecte stoere werkblad voor jouw droomkeuken? 

Geniet in de I-KOOK winkel van prachtige betonlook keukenbladen in verschillende beton kleuren en keukenstijlen. Raak ook echt de ‘betonnen’ aanrechtbladen aan en voel de natuurlijke structuur. Voor vakkundig advies over werkbladen, materialen.. alles voor je (nieuwe) keuken ben je bij I-KOOK van harte welkom! Samen met een keukencoach ontwerp je jouw droomkeuken in 3D, geheel naar je wensen en binnen je budget. Lees de ervaringen van andere I-KOOK klanten en zie hoe mooi hun aanrechtblad betonlook is verwerkt in de eigen keuken.

Maak nu een adviesafspraak met een keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt en ontdek alle kleuren voor jouw robuuste aanrechtblad in beton(look)!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Hooijkdonk

Lees de ervaring van: Familie Sassen

Lees de ervaring van: Familie Schurgers-Meijers

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.