Greengridz, het duurzame keukenblad in 100 kleuren

DUURZAAM
5 min leestijd

Een Greengridz keukenblad is een prachtig betaalbaar kunststof aanrechtblad met een duurzame binnenkant. Het milieuvriendelijke Greengridz werkblad is net zo mooi als alle multiplex of spaanplaat keukenbladen. Kies jouw favoriete Greengridz keukenblad kleur uit de meer dan 100 kleuren en structuren! 

Wat is Greengridz? Wat maakt een Greengridz aanrechtblad zo ideaal en duurzaam? Een keukencoach van I-KOOK legt het je allemaal uit!

Met de I-KOOK keukenplanner is een keuken ontwerpen zeer eenvoudig! Stel je eigen keuken samen en bekijk welk aanrechtblad het beste bij je keukendeurtjes past. Je kunt makkelijk van bladkleur wisselen, net zo vaak totdat je helemaal tevreden bent. Wil je graag een goed advies van een I-KOOK keukencoach? Een keukencoach laat je in de I-KOOK winkel graag alle aanrechtbladen zien én voelen. 

Ook in jouw favoriete keuken kleur is er een duurzaam Greengridz werkblad!

Greengridz keukenblad kijkje binnenin, TopLaminate keukenblad ‘Riverstone’ met Greengridz als basismateriaal
Foto: Greengridz keukenblad kijkje binnenin – TopLaminate keukenblad ‘Riverstone’ met Greengridz als basismateriaal

Wat is een Greengridz keukenblad?

Greengridz is een duurzaam basismateriaal voor kunststof keukenbladen als TopLaminate, DecorTop en FENIX. Greengridz is het milieuvriendelijke alternatief voor een multiplex of spaanplaat binnenkant.

Het Greengridz hdf basispaneel heeft een 4mm dik boven en onderblad. Op bovenstaande foto zie je goed hoe het 3mm dikke raster samen het Greengridz binnenwerk vormt, vastgezet met milieuvriendelijke lijm. Een Greengridz werkblad kan een afmeting krijgen van wel 5,2 meter lang bij 1,2 meter diep. Kies de Greengridz bladrand die past bij jouw keuken: 2cm tot 8cm hoog.

Greengridz keukenblad – kunststof werkblad houtlook
Foto: Greengridz keukenblad – kunststof werkblad houtlook

Wat maakt een Greengridz keukenblad zo ideaal en duurzaam?

 • Een Greengridz werkblad is een betaalbaar duurzaam keukenblad waarvan je vele jaren plezier hebt. Er is voor je Greengridz keukenblad keuze uit meer dan 100 kleuren en structuren! 
 • Greengridz keukenbladen zijn er in alle stijlen: moderne keuken (effen kleuren), industriële keuken (metaal tinten), landelijke keuken (houtlook decors) en design keuken (natuursteen look) stijl.
 • Een Greengridz keukenblad kan beter tegen een stootje én water dan een multiplex werkblad.
 • Greengridz is zeer chipvast.
 • Een Greengridz aanrechtblad vraagt weinig onderhoud en is hygiënisch in gebruik.
 • Perfect voor een groot kookeiland: een Greengridz keukenblad kan wel 5 meter lang worden!
 • Greengridz is biologisch afbreekbaar.
 • Het basismateriaal van het Greengridz werkblad kan volledig hergebruikt worden. De gebruikte lijm is milieuvriendelijk.
 • Het gecertificeerde FSC hout voor een Greengridz keukenblad komt uit verantwoord bosbeheer. 
 • De CO2 uitstoot bij de fabricage van een Greengridz werkblad is 60% lager dan bij multiplex. De resterende CO2 uitstoot wordt alsnog gecompenseerd door het aanplanten van bomen.
 • Greengridz heeft niet alleen minder grondstoffen dan multiplex en spaanplaat nodig voor de productie. Ook bij de fabricage en het transport van een Greengridz keukenblad wordt minder energie gebruikt.
 • Een Greengridz blad weegt minder. Dat is comfortabel tijdens vervoer en montage. 
 • Een Greengridz werkblad is goedkoper dan een multiplex keukenblad.
Greengridz calculator - Hoeveel CO2 bespaar jij met een Greengridz keukenblad?
Greengridz calculator – Hoeveel CO2 bespaar jij met een Greengridz keukenblad?
Greengridz werkblad – betonlook kunststof keukenblad
Foto: Greengridz werkblad – betonlook kunststof keukenblad

Wat zijn de Greengridz keukenblad kleuren en structuren?

Uit welke Greengridz kleuren en structuren kies je jouw duurzame keuken blad?

Een Greengridz werkblad kan alle stijlvolle, stoere en gezellige kleuren krijgen uit het complete Fenix, DecorTop & TopLaminate assortiment: hout, beton, natuursteen, marmer, effen tinten en metaal look. Samen zijn er meer dan 100 Greengridz keukenblad kleuren en structuren waaruit je kunt kiezen!


TIP: Eenvoudig Greengridz aanrechtbladen testen in je keuken thuis!

Een keukenblad uitzoeken is niet moeilijk met de handige Dekker werkbladen app MyDekker!

In de MyDekker app test je zeer eenvoudig Dekker werkbladen kleuren op je bestaande aanrechtblad. Wil je weten hoe je verschillende kleuren aanrechtbladen kunt laten zien in jouw keuken, dat lees je hier!


Greengridz werkblad TopLaminate Lyse Foggy Black
Foto: Greengridz werkblad TopLaminate Lyse Foggy Black

TopLaminate keukenblad 

TopLaminate is een zeer populair kunststof keukenblad met een groot kleuren en dessin assortiment van hout en steen tot fantasie decors. Een Greengridz binnenkant maakt je TopLaminate aanrechtblad vriendelijk voor het milieu én je portemonnee!

De TopLaminate ontwerpmogelijkheden, zonder naden, zijn eindeloos met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Een TopLaminate keukenblad met Greengridz is makkelijk te onderhouden, waterbestendig en hygiënisch. 

DecorTop aanrechtblad

DecorTop is een luxe kunststof keukenblad met een voelbare structuur. Je hebt keuze uit unieke DecorTop kleuren en exclusieve decors in hout, metaal of steen look. Met een Greengridz basis voor DecorTop ben je goed duurzaam bezig!

Een DecorTop aanrechtblad heeft bovenop de Greengridz kern een extra dikke laminaat toplaag met meer structuur. De HPL DecorTop laag laat geen water door en is eenvoudig in onderhoud.

Fenix werkblad

Fenix is een bijzonder mat keukenblad met effen kleuren, wit, zwart en metallic. Een Fenix aanrechtblad heeft een sterke uitstraling en een bijzonder zacht oppervlak. Een Greengridz keukenblad met een Fenix toplaag is een echte design topper die de natuur een handje helpt!

De speciale nanocoating op het Fenix keukenblad zorgt ervoor dat je geen vingerafdrukken ziet op het blad. Een Fenix Greengridz werkblad is waterbestendig en hygiënisch.

Greengridz keukenblad monteren

Zelf je Greengridz keukenblad monteren, doe je zo! Hoe, zie je in het bovenstaande Greengridz montage filmpje.

Greengridz aanrechtblad – kunststof keukenblad wit
Foto: Greengridz aanrechtblad – kunststof keukenblad wit

Past een Greengridz keukenblad in jouw droomkeuken?

Een Greengridz werkblad ziet er precies hetzelfde uit als alle andere kunststof keukenbladen. Door de duurzame binnenkant is een Greengridz keukenblad veel beter voor het milieu! Een keukencoach van I-KOOK vertelt je er graag meer over.

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken of bij keuken renovatie is de keuze voor een kunststof keukenblad met Greengridz snel gemaakt. Het prachtige Greengridz keukenblad is zuinig op de natuur, je gezondheid en je budget! Loop op je gemak een I-KOOK winkel binnen en geniet van alle mooie aanrechtbladen, kastdeurtjes en keukengreepjes in jouw favoriete kleuren en stijlen. In de ervaringen van eerdere I-KOOK klanten lees je welke mooie keukenblad keuzes zij hebben gemaakt.

Maak nu een afspraak met een keukencoach in je buurt!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.