Landelijke keuken met eiland ideeën

KEUKENS
4 min leestijd


Een gezelliger keuken dan een landelijke keuken mét eiland is er niet! In deze sfeervolle keuken met kookeiland kook je de sterren van de hemel en vermaken je vrienden en familie zich met lekkere hapjes en drankjes en met elkaar. Ik verras je graag met leuke ideeën over hoe je een landelijke keuken met kookeiland slim en sfeervol kunt inrichten en… welk landelijk eiland past eigenlijk het beste bij jou?

Is een landelijke keuken met kookeiland echt jouw droomkeuken? Begin goed en maak een afspraak voor een persoonlijk keukenadvies met een eerlijke keukenspecialist. Natuurlijk helemaal naar jouw wensen en binnen je budget!

Groene landelijke keuken met eiland en bar, Nobilia keuken Cascada
Foto: Groene landelijke keuken met eiland en bar – Nobilia keuken Cascada

Een landelijk kookeiland inrichten, doe je zo!

Een landelijke keuken met kookeiland is dé keuken met de meeste plek voor al je prachtige keukenaccessoires. Naast het uiterlijk, kijk je ook naar de functionele kant. Een mooie combi in deze nostalgische sfeervolle keuken!

Bij de inrichting van een landelijk keukeneiland zijn er vele mogelijkheden. In het grote keukenblok heb je bijvoorbeeld megaveel kast- en laderuimte. Iets waarbij in andere keukens dan de landelijke keuken met eiland, vaak gebrek aan is. Je kunt een deel van de ruimte ook gebruiken voor inbouw apparatuur. De vaatwasser zit vaak verstopt achter een keukenfrontje. Bij de magnetron oven en wijnkoelkast kijk je gezellig door het glas, hoe de heerlijkste gerechten bereid worden en de wijnflessen gekoeld.

Het kookeiland is het sfeervolle hart van je landelijke keuken!

Grijze landelijke keuken met kookeiland en bar - Nobilia keuken Cascada
Foto: Grijze landelijke keuken met kookeiland en bar – Nobilia keuken Cascada

Borden, schalen, potten met pasta en rijst… alles mag gezien worden door de glazen kastdeurtjes en ladefrontjes van de moderne landelijke keuken met kookeiland. Plaats je favoriete keukendecoratie (wellicht in een bijpassende mand) op de schappen van een open eilandkast. Een wijnrek is ook een echte sfeermaker in de landelijke keuken.

In de landelijke keuken met kookeiland gebruik je natuurlijk het werkblad het meest. Het begint al ’s ochtends met boterhammen smeren tot de laatste toastjes ’s avonds laat. Het fijne aan een keukeneiland is dat je samen kunt koken. Het is ook de plek waar je van alles bespreekt, huiswerk maakt en menig feestje gevierd wordt!

Industriële landelijke keuken met eiland voor koken en spoelen, Nobilia zwarte landelijke keuken)
Foto: Industriële landelijke keuken met eiland voor koken en spoelen – Nobilia zwarte landelijke keuken

4 Verschillende eilanden voor je landelijke keuken

Het ene keukeneiland is het andere niet, ook al wordt ieder eiland geregeld een kookeiland genoemd.

  • Het geweldige is aan een landelijke keuken met kookeiland, dat je in de vrije ruimte op het eiland staat te koken met gezellig uitzicht op het woongedeelte. De aanvoer van stroom of gas voor de kookplaat is niet altijd (even makkelijk) te organiseren.
  • De spoelbak gebruik je eigenlijk de hele dag door. Je kunt kiezen voor een landelijke keuken met spoeleiland, dan sta je niet langer met je rug naar iedereen toe als je de groente wast of een kopje afspoelt. De waterleidingen zullen door de grond moeten lopen. In een landelijke keuken met eiland ontwerp kunnen koken en spoelen ook gecombineerd worden!
  • Het werkeiland heeft alleen keukenblad, waarop je alle ruimte hebt om je zelfgemaakte pizza te beleggen voordat deze de oven ingaat. Als het kan, regel elektriciteit naar het eiland voor inbouw apparatuur en stopcontacten. Een werkeiland met keuken bar is super!
  • Als laatste is de sfeervolle landelijke schiereiland keuken, die niet met vier maar met drie kanten vrij staat. De pijpen voor gas, elektriciteit en water lopen bij een schiereiland via de onderkast en/of wand.
Witte landelijke keuken met schiereiland en inductiekookplaat met afzuiging, Nobilia keuken Nordic
Foto: Witte landelijke keuken met schiereiland en inductiekookplaat met afzuiging – Nobilia keuken Nordic

Een landelijke keuken met kookeiland, speciaal voor jou!

Het samenstellen van een landelijke keuken met een vrijstaand eiland is ook feestje voor een keukencoach! Samen geef je deze sfeervolle keuken alle prachtige details die je zo graag ziet! Vraag advies van een ervaren keukencoach en laat, geheel binnen je budget, het mooiste 3D keuken ontwerp maken!

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.