Spoelbakken special; kies jouw droomkeuken spoelbak!

KEUKENS
5 min leestijd

De spoelbak is onmisbaar in een keuken! In deze spoelbakken special laat ik niet alleen alle functionele kanten zien van dit hardwerkende keukenonderdeel. Jouw nieuwe spoelbak moet natuurlijk ook prachtig zijn om naar te kijken! Ik vertel je er hier alles over!

Een keukencoach kan je uitgebreid informeren over de verschillen tussen spoelbakken en laat ze je ook graag zien in de keukenshowroom. Wil je meer weten? Kom kijken! Maak een vrijblijvende afspraak met een keukenspecialist in je buurt.

Alle spoelbakken op een rijtje: van vormen tot kleuren!

De gootsteen is een mooi en praktisch basiselement die je droomkeuken ontwerp compleet maakt. Ik leg eerst uit welke vormen, afmetingen en typen spoelbakken er zoal zijn en daarna vertel ik je over de materialen en kleuren spoelbakken die passen bij de verschillende keukenstijlen.

Vlakinbouw spoelbak composiet – Caressi zwarte spoelbak Black Line
Foto: Vlakinbouw spoelbak composiet – Caressi zwarte spoelbak Black Line

Welke typen spoelbakken zijn er?

 • Opbouw spoelbak
  De rand van de opbouw spoelbak ligt op het keukenwerkblad, waardoor vuil makkelijk kan gaan aankoeken. Een bekende en handige opbouw spoelbak is de spoelbak met afdruiprek.
 • Onderbouw spoelbak
  De onderbouw spoelbak wordt onder het aanrechtblad gemonteerd. Het keukenblad loopt helemaal door, zonder randen die kunnen vervuilen. Een onderbouw spoelbak kan o.a. geplaatst worden bij een granieten en composiet keukenblad, houten keukenblad en glazen aanrechtblad.
 • Vlakinbouw spoelbak
  In een verdieping in het keukenblad wordt de vlakinbouw spoelbak geplaatst, waardoor de inbouwspoelbak geheel vlak loopt met het aanrechtblad. Deze hygiënische wasbak is zeer populair en prachtig om te zien in combinatie met een Top laminaat keukenblad, composiet aanrechtblad, granieten en houten werkblad.
 • Rimless spoelbak
  Bij de rimless spoelbak is er geen rand tussen spoelbak en keukenwerkblad. De spoelbak sluit naadloos aan en de randen van het aanrechtblad zijn beschermd tegen stoten, van pannen bijvoorbeeld.
Anderhalve spoelbak met afdruipgedeelte – Franke spoelbak Largo
Foto: Anderhalve spoelbak met afdruipgedeelte – Franke spoelbak Largo

Welke spoelbak vormen zijn er?

 • Ronde spoelbak en de spoelbak met ronde hoeken
  Een ronde spoelbak heeft geen hoeken, wel zo makkelijk bij het schoonmaken! Om dit probleem bij rechthoekige spoelbakken op te lossen, hebben de nieuwste spoelbakken een hele kleine ronding in de hoeken.
 • Rechthoekige en vierkante spoelbak
  De rechthoekige spoelbak past helemaal in de rechte lijnen van een moderne keukenopstelling. In een kleine keuken is de vierkante spoelbak een aanwinst.
 • Spoelbak met afdruiprek
  Om even wat af te wassen zonder je hele aanrecht nat te maken, is de spoelbak met afdruiprek ideaal!
 • Enkele spoelbak, anderhalve spoelbak & dubbele spoelbak
  – Bij een enkele spoelbak, doet de vaatwasser het meeste werk.
  – Waarom anderhalve spoelbak plaatsen? Het halve bakje van de anderhalve spoelbak is er voor de kleine klusjes. Een handige snijplank, afdruiprek en uitlekbakje zijn enkele praktische accessoires die bij de anderhalve spoelbak verkrijgbaar zijn.
  – Van een dubbele spoelbak heb je dubbel plezier!

Voor iedere spoelbak geldt dat je rekening moet houden met de kastmaat en dat er voldoende aanrechtblad overblijft om lekker aan te werken.

 

Dubbele spoelbak keramisch, gelijk aan het keramisch aanrechtblad, TopLine
Foto: Dubbele spoelbak keramisch, gelijk aan het keramisch aanrechtblad – TopLine

Welke spoelbak materialen zijn er?

 • De spoelbak RVS staat op nummer één als populairste spoelbak. En dat blijft het zeker, nu de roestvrij staal wasbak ook in verschillende hippe moderne kleuren verkrijgbaar is.
 • Voor nog meer tinten en decors moet je bij de kunststof spoelbak Fantastisch is de design keuken waar de kleur van het keukenblad doorgetrokken is in de gootsteen. De verschillende kunststof spoelbakken van vandaag de dag kunnen tegen een stootje en verkleuren niet.
 • De keramische spoelbak heeft traditioneel een landelijke uitstraling. Keramiek heeft vele voordelen: het is een robuust materiaal en het is eenvoudig te onderhouden. Ook de fabrikant zag deze kwaliteiten en heeft vele decors ontwikkeld. De keramische spoelbak mag ook schitteren in de moderne keuken en industriële keuken.
 • Strakke (was)bak! De composiet spoelbak is hitte- en krasbestendig en heeft geen naden, waardoor het makkelijk schoonmaken is. Composiet heeft een stijlvolle uitstraling die perfect past in de moderne en design keuken.
 • Een betonnen spoelbak steelt niet alleen de show in de industriële keuken. Ook de landelijke keuken mag wel een stoer randje hebben! Beton is poreus en niet echt praktisch voor een gootsteen. Ik zou je graag wijzen op de betonlook spoelbak, die er heel echt uitziet en makkelijk in het gebruik is. Een fineer houten keukenblad of een betonlook aanrechtblad met een spoelbak in hetzelfde decor maakt van je keukenblok een robuust meubel.
Gekleurde spoelbak in koper, goud, zwart en INOX – Lanesto RVS spoelbak vierkant
Foto: Gekleurde spoelbak in koper, goud, zwart en INOX – Lanesto RVS spoelbak vierkant

Gekleurde spoelbakken in roestvrijstaal

De voordelen van RVS, in de trendkleuren van nu; de gekleurde spoelbak is een ware eyecatcher in jouw droomkeuken!

Jouw stijlvolle gouden spoelbak (Lanesto spoelbak Gold), professionele RVS spoelbak (Lanesto spoelbak INOX) of industriële koper wasbak (Lanesto spoelbak Copper) springt uit je nieuwe keuken en laat zien dat je oog voor detail hebt. De gewilde en stoere zwarte spoelbak is er in de RVS tint Gun Metal. Wist je dat er bij je gekleurde spoelbak ook keukenkranen en nog vele andere keukenaccessoires zijn te combineren? Vraag het je keukencoach!

Welke spoelbak kiezen?!

Er is altijd een keukencoach in je buurt die je alles kan vertellen over de verschillende spoelbakken en welke spoelbak perfect in jouw droomkeuken past. Bekijk en bespreek samen wat je mooi vindt! De keukenspecialist maakt een prachtig keukenontwerp, helemaal naar jouw wensen en binnen je budget. Maak een afspraak en kom gezellig langs!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.