Spoelbakken special; kies jouw droomkeuken spoelbak!

KEUKENS
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Nicole Puts 

Lees de ervaring van: Mevrouw Goulding

De spoelbak is onmisbaar in een keuken! In deze spoelbakken special laat ik niet alleen alle functionele kanten zien van dit hardwerkende keukenonderdeel. Jouw nieuwe wasbak moet natuurlijk ook prachtig zijn om naar te kijken! Alles wat je wil weten over wasbakken in de keuken lees je hier!

Een keukencoach van I-KOOK adviseert je graag over de soorten en kleuren spoelbakken en laat je mooie spoelbak voorbeelden zien in de moderne keukenshowroom. Wil je meer weten? Kom kijken! Maak een vrijblijvende afspraak met een ervaren keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

Alle spoelbakken op een rijtje: van vormen tot kleuren!

De spoelbak is een mooi en praktisch basiselement die je droomkeuken ontwerp compleet maakt.

Ik leg eerst uit welke vormen, afmetingen en typen spoelbakken er zoal zijn en daarna vertel ik je over de materialen en kleuren wasbakken die passen bij de verschillende keukenstijlen.

Vlakinbouw spoelbak Lanesto RVS
Foto: Vlakinbouw spoelbak Lanesto RVS

Welke typen spoelbakken zijn er?

 • Opbouw spoelbak

De rand van de opbouw spoelbak ligt op het keukenblad, waardoor vuil makkelijk kan gaan aankoeken. Een bekende en handige opbouw wasbak is de spoelbak met afdruiprek.

 • Onderbouw spoelbak

De onderbouw spoelbak wordt onder het aanrechtblad gemonteerd. Het keukenblad loopt helemaal door, zonder randen die kunnen vervuilen. Onderbouw wasbakken kunnen o.a. geplaatst worden bij een granieten en composiet keukenblad, houten keukenblad en glazen aanrechtblad.

 • Vlakinbouw spoelbak

In een verdieping in het keukenblad wordt de vlakinbouw spoelbak geplaatst, waardoor de inbouwspoelbak geheel vlak loopt met het aanrechtblad. Deze hygiënische wasbak is zeer populair en prachtig om te zien in combinatie met een laminaat keukenblad, composiet aanrechtblad, granieten en houten werkblad.

 • Rimless spoelbak

Bij de rimless spoelbak is er geen rand tussen spoelbak en aanrechtblad. De spoelbakken sluiten naadloos aan en de randen van het aanrechtblad zijn beschermd tegen stoten, van pannen bijvoorbeeld.

Ronde spoelbak opbouw RVS in een moderne landelijke keuken
Foto: Ronde spoelbak opbouw RVS in een moderne landelijke keuken

Welke spoelbak vormen zijn er?

 • Ronde spoelbak en de spoelbak met ronde hoeken

Een ronde spoelbak heeft geen hoeken, wel zo makkelijk bij het schoonmaken! Om dit probleem bij rechthoekige spoelbakken op te lossen, hebben de nieuwste spoelbakken een hele kleine ronding in de hoeken.

 • Rechthoekige en vierkante spoelbak

De rechthoekige spoelbak past helemaal in de rechte lijnen van een moderne keukenopstelling. In een kleine keuken is de vierkante wasbak een aanwinst.

 • Spoelbak met afdruiprek

Om even wat af te wassen zonder je hele aanrecht nat te maken, is de spoelbak met afdruip ideaal!

Je gootsteen schoonmaken, doe jij het GOED óf FOUT? Lees het hier!

Caressi anderhalve spoelbak RVS vlakinbouw in een moderne keuken
Foto: Caressi anderhalve spoelbak RVS vlakinbouw in een moderne keuken
 • Enkele spoelbak, anderhalve spoelbak & dubbele spoelbak
 • Vaak doet de vaatwasser het meeste werk en is een enkele spoelbak voldoende.
 • Waarom anderhalve spoelbak plaatsen? Het halve bakje van de anderhalve spoelbak is er voor de kleine klusjes. Een handige snijplank, afdruiprek en uitlekbakje zijn enkele praktische accessoires die bij de anderhalve wasbak verkrijgbaar zijn.
 • Van een dubbele spoelbak heb je dubbel plezier!

Voor alle spoelbakken geldt dat je rekening moet houden met de kastmaat en dat er voldoende aanrechtblad overblijft om lekker aan te werken.

RVS spoelbak Lanesto Copper met bijpassende koperen keukenkraan en koperen keuken handgreep
Foto: RVS spoelbak Lanesto Copper met bijpassende koperen keukenkraan en koperen keuken handgreep

Welke spoelbak materialen zijn er?

 • De spoelbak RVS staat op nummer één als populairste spoelbak. En dat blijft het zeker, nu de roestvrij stalen wasbakken ook in verschillende hippe moderne kleuren verkrijgbaar zijn.
Caressi kunststof spoelbak wit opbouw in een landelijke keuken
Foto: Caressi kunststof spoelbak wit opbouw in een landelijke keuken
 • Voor nog meer tinten en decors moet je bij de kunststof spoelbak zijn. Fantastisch is de design keuken waar de kleur van het keukenblad doorgetrokken is in de wasbak. De verschillende kunststof spoelbakken van vandaag de dag kunnen tegen een stootje en verkleuren niet.
 • De keramische spoelbak heeft traditioneel een landelijke uitstraling. Keramiek heeft vele voordelen: het is een robuust materiaal en het is eenvoudig te onderhouden. Ook de fabrikant zag deze kwaliteiten en heeft vele decors ontwikkeld. De keramische spoelbak mag ook pronken in de moderne keuken en industriële keuken.
 • Strakke (was)bak! De composiet spoelbak is hitte- en krasbestendig en heeft geen naden, waardoor het makkelijk schoonmaken is. Composiet wasbakken hebben een stijlvolle uitstraling die perfect past in de moderne en design keuken.
 • Een betonnen spoelbak steelt niet alleen de show in de industriële keuken. Ook de landelijke keuken mag wel een stoer randje hebben! Beton is poreus en niet echt praktisch voor een gootsteen. Ik wijs je graag op de betonlook spoelbak, die er heel echt uitziet en veel makkelijker in het gebruik is. Een fineer houten keukenblad of een betonlook aanrechtblad met een betonlook wasbak maakt van je keukenblok een robuust meubel.
Reginox gekleurde spoelbak goud met Gold Quooker kokend-water-kraan op marmerlook aanrechtblad
Foto: Reginox gekleurde spoelbak goud met Gold Quooker kokend-water-kraan op marmerlook aanrechtblad

Gekleurde spoelbakken in roestvrijstaal

De voordelen van RVS, in de trendkleuren van nu; de gekleurde spoelbak is een ware eyecatcher in jouw droomkeuken!

Jouw stijlvolle gouden spoelbak (Reginox of Lanesto spoelbak Gold), professionele RVS spoelbak (Lanesto spoelbak RVS) of industriële koper wasbak (Lanesto spoelbak Copper) springt uit je keuken en laat zien dat je oog voor detail hebt. De gewilde en stoere zwarte spoelbak is er in de RVS tint Gun Metal en matzwart kunststof. Wist je dat er bij gekleurde wasbakken ook keukenkranen en nog vele andere keukenaccessoires zijn te combineren? Vraag het je keukencoach!

Spoelbakken kiezen; welke wasbak is jouw beste  keuze?

Er is altijd een I-KOOK keukencoach in je buurt die je alles vertelt over de verschillende spoelbakken en welke wasbak perfect in jouw droomkeuken past.

Bespreek en bekijk met een ervaren keukencoach op je gemak welke spoelbak je mooi en handig vindt! De betrouwbare keukencoach stelt jouw prachtige keuken samen, helemaal naar je wensen en natuurlijk binnen je budget. Een keukencoach begeleidt je van het eerste gesprek tot na de plaatsing. Tot je helemaal tevreden bent. Om alvast mooie keuken wasbakken inspiratie op te doen, kun je ervaringen van eerdere I-KOOK klanten lezen.

Maak gelijk een afspraak met een I-KOOK keukencoach!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Nicole Puts 

Lees de ervaring van: Mevrouw Goulding

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.