Is een keuken met houten werkblad perfect voor jou?

DUURZAAM
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Cher Otterspeer-Wiegman

Lees de ervaring van: Cara Barrett

Lees de ervaring van: Familie Hoelsgens 

Breng de gezelligheid van de natuur in je keuken met houten werkblad! Je zult verstelt staan uit hoeveel sfeervolle keuken werkblad hout prints je kunt kiezen. Ik laat je ook zien dat je met hetzelfde hout van je werkblad ook op andere plekken een natuurlijk kleuraccent in je keukenindeling kunt brengen. Ik krijg ook vaak vragen over het massief houten aanrechtblad. Ik deel je graag de houten werkblad keuken ervaringen hierover. 

De I-KOOK keukenplanner staat altijd voor je klaar! Vierentwintig uur per dag kun je jouw eigen keuken samenstellen en gemakkelijk opslaan om later te bekijken. Probeer het één na het andere keuken werkblad hout uit. Ben jij ook benieuwd welk houten keukenblad het beste past in jouw ontwerp? Ga gelijk aan de slag met de I-KOOK keukenplanner!

Gezellige keuken met houten werkblad ideeën!

Moderne witte keuken met houten aanrechtblad, kookplaat achterwand en smetplint
Foto: Moderne witte keuken met houten aanrechtblad, kookplaat achterwand en smetplint

Welke keuken werkblad hout print vind jij het mooist?

Op de blog foto’s zie je iedere keer een keuken met houten werkblad in een andere stijl.

Op de eerste foto staat een industriële keuken met een houten werkblad die de stoere iets kille keuken warmte geeft. De moderne keuken op bovenstaande foto heeft een keuken werkblad hout met een zeer realistische eiken print die de schoonheid van het lichte ontwerp benadrukt. 

Iedereen houdt van hout! 💚

Groene keukens zijn populair! In onderstaande landelijke keuken met houten werkblad en flessenrek matchen de kleur en het hout perfect. Het houtlook blad, de groene kaderdeurtjes en schouw stralen één en al traditionele gezelligheid uit in een modern jasje.

Groene landelijke keuken met houten werkblad en flessenrek
Foto: Groene landelijke keuken met houten werkblad en flessenrek

Massief houten aanrechtblad nadelen

Met een massief houten aanrechtblad heb je een fantastisch stuk natuur in je keuken. Ieder keuken werkblad hout is anders en dat maakt het ook zo bijzonder. De massief houten werkblad keuken ervaringen laten zien dat hoe mooi een echt houten blad ook is, er vele nadelen zijn. 

Ik geef je enkele houten werkblad keuken ervaringen die je echt moet lezen voordat je een massief houten aanrechtblad aanschaft:

  • Hout leeft! Hout zal door vocht gaan uitzetten en krimpen. Een keuken werkblad hout mag bij de montage geen wanden of koven raken, anders kan het blad gaan scheuren.
  • Naast scheuren, kan het houten duurzaam keukenblad gaan werken en scheeftrekken bij verkeerde bewaring, vervoer en onvoldoende support van het keukenblok.
  • Je krijgt snel vlekken op een massief houten aanrechtblad. Het moet regelmatig in de olie gezet worden.
  • Het hout van de keuken met houten werkblad is chipvast, maar gevoelig voor krassen en hitte. 
  • Van alle houten werkblad keuken ervaringen is de prijs ook een belangrijke! De massief houten keukenblad prijs is 3x zo hoog als een multiplex houtlook keukenblad en 5x duurder dan een kunststof werkblad houtlook.

Gelukkig zijn er fantastische keuken werkblad hout look-a-likes die qua kleur en structuur bijna niet van echt te onderscheiden zijn, maar veel makkelijker zijn in het onderhoud. Vraag je keukencoach uit welke hout decor keukenbladen je allemaal kunt kiezen!

Keuken werkblad hout motief eiken Sierra met bijpassende eettafel en achterwand, Nobilia keuken Easytouch 963
Foto: Keuken werkblad hout motief eiken Sierra met bijpassende eettafel en achterwand – Nobilia keuken

Hout in de keukenindeling

In je keuken met houten werkblad kun je ook andere onderdelen dezelfde houtkleur geven. 

Het levendige hout is zoveel meer dan alleen een warm kleuraccent. Naast het keuken werkblad hout brengt het op meer manieren gebruiksgemak in de keukenindeling. Denk daar bijvoorbeeld aan een prachtige bar waaraan je gezellig met de kok kunt kletsen. Op de foto hierboven zie je eenzelfde houtkleur eettafel verwerkt in het keukenontwerp. De tafel en het aanrechtblad zijn met elkaar verbonden door de eiken motief keukenachterwand. De eigentijdse houten keuken krijgt door de eenheid een hoog design gehalte en straalt rust uit!

Eiken keuken met werkblad in hetzelfde hout decor
Foto: Eiken keuken met werkblad in hetzelfde hout decor

Wie nodig jij uit in je gezellige keuken met houten werkblad?

Een keuken werkblad hout wordt de grote sfeermaker in jouw droomkeuken. Kijk jij ook al uit naar de gezellige uurtjes in de keuken, samen met je gezin en vrienden?

Een keukencoach van I-KOOK laat je alle mooie houtprints zien én aanraken voor je keuken met houten werkblad. Als je meer wil weten over massief houten keukenbladen dan kunnen de houten werkblad keuken ervaringen je zeker helpen. Samen met een keukencoach en binnen je budget, ontwerpen jullie de keuken die helemaal naar jouw zin is. Een keukencoach begeleidt je van je eerste bezoek aan de inspirerende I-KOOK winkel tot na de montage van je droomkeuken! Bekijk ook de keukens met houten werkblad in de ervaringen van eerdere I-KOOK klanten.

Een afspraak met een betrouwbare keukencoach is zo gemaakt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Cher Otterspeer-Wiegman

Lees de ervaring van: Cara Barrett

Lees de ervaring van: Familie Hoelsgens 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.