Familie Koehoorn

Familie Koehoorn

Oud-Beijerland

09 november 2023

Aan het eiland kunnen we lekker borrelen met de buren. Enorm gezellig!

Tijdens het ontwerpproces werd er gekozen voor een meter doorloopruimte tussen het kookeiland en de achterwand van de keuken. Echter tijdens de montage vonden Dennis en Jennifer het mooier dat het eiland gelijk stond met het hart van de muur tussen de grote ramen. Voor de vaste monteur van I-KOOK Oud-Beijerland, Johan, was dat geen probleem. “We zijn zo blij met de keuken. We hebben met de buren gezellig geborreld rondom het grote eiland. Enorm gezellig!” Ook het stopcontact aan de zijkant van het blad is een handige toevoeging. “Heerlijk om in een keer de hele woonkamer te kunnen stofzuigen.”

Dennis en Jennifer hebben gekozen voor greeploze grafietzwarte fronten met anti fingerprint coating. De grote vraag is natuurlijk of de vingervlekken daadwerkelijk wegblijven… “Vingervlekken zijn gemakkelijk weg te vegen, maar als de kinderen langs zijn geweest met vette pastavingers, dan moeten we toch wel goed poetsen.” Jereau geeft als tip geen vezeldoek te gebruiken voor het schoonmaken. “In de vezels van zo’n doek blijven vuildeeltjes hangen die de bovenste laag van je fronten beschadigen. Pak liever een theedoek.”

Met twee flexzones en een grote ronde zone op de kookplaat kun je gemakkelijk meerdere gerechten tegelijk bereiden.

In de vorige keuken lag een gaskookplaat, maar deze is in de nieuwe keuken vervangen door een 90cm inductieplaat van Pelgrim. “Dat was in het begin even schakelen, maar het is een hele fijne inductiekookplaat”, zegt Dennis. “Onze kinderen zijn niet de makkelijkste eters en met twee flexzones en een grote ronde zone op de plaat kun je gemakkelijk meerdere gerechten tegelijk bereiden. Ook de combinatie met de Quooker werkt heel fijn. Je pan met water kookt binnen no-time.” Jereau geeft als tip om de aluminium grillplaat aan te schaffen. “Ideaal als je een flexzone op je kookplaat hebt, omdat je de grillplaat door meerdere zones verwarmd wordt.”

“We zijn erg blij met ons ingebouwde afvalsysteem. Er zit een schuifsysteem aan de deur met meerdere bakken zodat je direct het afval kan scheiden. Ook zit er een bakje in speciaal voor chemisch afval. Het plankje boven de vuilnisbakken gebruiken we om nieuwe zakken en andere schoonmaakmiddelen neer te leggen. Zo hebben we alles bij de hand!”

De verlichting in combinatie met de kleur achterwand geeft een fijne sfeer.

Wanneer het buiten donker wordt gaat de sfeerverlichting aan in de eilandkeuken. Met spotjes kun je specifieke delen van de keuken uitlichten en zet je iets letterlijk in de spotlights. Zeker in een open keuken, die overloopt in de woonkamer, is het belangrijk om de lichtkleur uit die kamer door te trekken naar de keuken. “Het kleurengeheel geeft een fijne sfeer. We vinden het heerlijk om de spotjes aan te zetten wanneer we ‘s avonds de gordijnen dichtdoen.”

Bedankt voor de gastvrijheid, Dennis en Jennifer! We hopen dat jullie ontzettend veel plezier zullen beleven aan de nieuwe keuken. Dat jullie nog veel heerlijke gerechten mogen maken voor de jongens en gezellige momenten zullen doorbrengen met familie, vrienden en de buren rondom het keukeneiland!

“Ik luister zo goed mogelijk naar jouw wensen en probeer daarin mee te denken over nieuwe ideeën. Door out of the box te denken zorg ik voor originele ontwerpen. Het uiteindelijke resultaat geeft mij de meeste voldoening.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.