Waarom is de houten keuken zo populair? 7x

KEUKENS
7 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Jouw houten keuken is de gezelligste plek in huis! Met een keuken van hout creëer je in alle keukenstijlen meteen een bijzonder warme sfeer. Door de grote keuze uit mooie houtkleuren en vele manieren om hout in je keuken te verwerken, is de houten keuken populairder dan ooit. Ga je voor meer gebruiksgemak dan is een natuurgetrouwe houtlook keuken jouw perfecte keuken! Waarom houten keukens zo geliefd zijn, lees je in dit blog en zie je zeker op de prachtige houten keuken inspiratie foto’s!

Je eigen houten- of houtlook keuken samenstellen kan ook jij! Start direct met de gratis I-KOOK keukenplanner! Deze keukenplanner werkt snel en eenvoudig. Je kunt eindeloos variëren met keukenkasten, aanrechtbladen en wisselen van kleuren en materialen. Het 2D en 3D keuken ontwerp sla je op, je kunt het altijd aanpassen en delen met je vrienden. Probeer het zelf uit!

In een houten keuken maak je samen herinneringen!

Donker eiken houten L-keuken met kastenwand, Nobilia houtlook keuken Riva 888
Foto: Donker eiken houten L-keuken met kastenwand – Nobilia houtlook keuken

Wat maakt een houten keuken zo geweldig? 7x

1 – Houten keukens zitten bordenvol sfeer!

Als je in een houten keuken binnenkomt, is het direct gezellig! Het is fijn om samen te koken, te eten en te babbelen in een houtlook keuken. Door de warme uitstraling van je woonkeuken van hout breng je er graag vele uurtjes (extra) door met familie en vrienden. De gezellige sfeer kun je bijna proeven bij het zien van de houten keuken inspiratie foto’s.

2 – Een houten keuken is een tijdloze keuken!

Hout komt uit de natuur die al eeuwenlang om ons heen is. De unieke decors vervelen nooit en zijn moderner dan ooit! Een keuken van hout is dan ook tijdloos en daarmee duurzaam. Wil je na vele jaren plezier een iets andere look? Een kleine aanpassing als een nieuw keukengreepje is vaak al genoeg.

Moderne houten keuken met bar en werkplek, I-KOOK keuken
Foto: Moderne houten keuken met bar en werkplek – I-KOOK keuken

3 – Wat heeft je voorkeur: houten keuken of houtlook keuken

Een echt houten keuken is puur natuur en ieder houten onderdeel in je keuken is uniek. Naast dat een keuken van hout er geweldig uitziet, heeft het hout haast een oneindige levensduur. Een keuken met hout kan geverfd worden in jouw mooiste kleur. Het nadeel van bijvoorbeeld een massief houten aanrechtblad is dat hout krimpt en uitzet en regelmatig geïmpregneerd moet worden om het blad mooi te houden.

Een houtlook keuken is bijna niet van echt te onderscheiden. Je houtlook keukenblad, achterwand en kastdeurtjes zijn in vele mooie houtsoorten en kleuren verkrijgbaar. Een groot voordeel: vochtig doekje erover en klaar is de schoonmaak! En… een keuken met houtlook is veel voordeliger in aanschaf! Voor houten keuken inspiratie en dan specifiek hoge keukenkasten van hout zou ik zeker deze pagina bekijken.

4 – Keuze uit heel veel houtkleuren!

Bij een keuken van hout denk je vaak aan een sfeervolle eikenhouten keuken. De keuze uit houtsoorten en houtkleuren is geweldig. De I-KOOK winkel is een grote houten keuken inspiratie bron, ik zou zeker gaan rondneuzen in een I-KOOK winkel in je buurt.

Van een licht eiken werkblad voor je moderne keuken van hout tot gerookt eiken keukendeurtjes voor je industriële keuken… alleen al in eiken kun je uit meerdere kleuren kiezen voor je houten keuken. Wat vind je van een stoere steigerhouten keuken of zie je liever een stijlvolle design keuken van notenhout? Passen koffiebruine Okobo houten keukenfronten in jouw gezellige houtlook keuken of geniet je meer van deurtjes met prachtige Lariks knoesten? Het kan allemaal!

Houten landelijke keuken met kookeiland, Nobilia keuken York 901 met massief houten fronten
Foto: Houten landelijke keuken met kookeiland – Nobilia keuken met massief houten fronten

5 – Houten keuken past in alle keukenstijlen

De landelijke keuken is het grote voorbeeld van een gezellige houten keuken waar pannen staan te koken en een wijntje voor het pakken ligt. In de landelijke houten keuken kunnen wit houten lameldeuren, keukenplanken en een sierlijke schouw prachtig gecombineerd worden met een betonlook aanrechtblad.

In een moderne houtlook keuken passen bij licht eiken hoge kasten of aanrechtblad eigenlijk alle kleuren keukendeurtjes. De fronten van de moderne keuken van hout gaan van mat pastel en aardetinten tot hoogglans wit, zwart en andere frisse kleuren.

Het houtdecor kan niet grof genoeg zijn in een warme industriële houten keuken. Ook bij de houtlook keukendeurtjes voor je industriële keuken zijn de nerven duidelijk voelbaar.

Voor een luxe design keuken van hout vind je houten keuken inspiratie in donker hout en zwart graniet voor je aanrechtblad. De houten design keuken is dé keuken waar verschillende materialen geweldig goed met elkaar gecombineerd kunnen worden, zoals je verderop kunt lezen.

6 – Hout combineert goed met andere materialen

Beton, staal, metaal, natuursteen, glas … al deze ‘harde’ materialen kunnen op een fantastische manier in een houten keuken opstelling verwerkt worden.

Eiken houten keukendeurtjes en wandplanken, I-KOOK houtlook keuken
Foto: Eiken houten keukendeurtjes en wandplanken – I-KOOK houtlook keuken

7 – Houten delen in je keuken

  • HOUTEN KEUKENBLAD

Het houten aanrechtblad of in de praktijk het houtlook keukenblad is het favoriete onderdeel van de houten keuken. Een houten keukenblad heeft echt de uitstraling van een robuust werkblad dat tegen een stootje kan. Omdat een massief houten aanrechtblad goed onderhouden moet worden, adviseer ik mijn klanten altijd om voor een keukenblad met houtlook te kiezen.

  • HOUTEN KEUKENACHTERWAND

Geniet van de natuurlijke uitstraling van je lange houten achterwand! Het is een sterk staaltje design als het houten aanrechtblad en de houten achterwand in elkaar overlopen. Dit ontwerptrucje geeft je houtlook keuken klasse.

Moderne Havanna eiken houten keuken met spoeleiland, Nobilia houtlook keuken Structura 402
Foto: Moderne Havanna eiken houten keuken met spoeleiland – Nobilia houtlook keuken
  • HOUTEN KEUKENDEURTJES

Houten keukendeurtjes en houten ladefronten geven de landelijke, moderne, industriële en design keuken een authentieke warmte die uniek is. Net zo uniek als de tekening van het hout zelf. In een houtlook keuken is de houtstructuur van de houten keukenfronten duidelijk aanwezig en tastbaar. Je hebt keuze uit verschillende prachtige houtsoorten en houtkleuren. Er is altijd een houtdecor dat perfect is voor jouw houten keuken!

  • HOUTEN VLOER

In een woonkeuken met houten vloer begint de gezelligheid al van onderen! Voor het morsen van water is een houten keukenvloer niet ideaal, maar daar is een geweldig alternatief voor: keramisch parket. De keramische tegels met houtmotief zien er heel echt uit en zijn heel praktisch in onderhoud.

  • KEUKENACCESSOIRES VAN HOUT

Met een hapjesplank en kommetjes van hout krijg je iedere keuken knus. In de I-KOOK winkel geniet je van gezellige houten keuken inspiratie. De mooie keukens zijn ingericht met bijpassende sfeervolle accessoires. Zo decoreer je voor weinig geld een houtlook keuken!

Zwarte design keuken met houtlook stam eiken keukenblad, Nobilia keuken Touch 340
Foto: Zwarte design keuken met houtlook stam eiken keukenblad – Nobilia keuken

Hoe ziet jouw gezellige houten keuken eruit?

Een houten keuken is één en al gezelligheid. Dat kan dan typisch Hollands zijn, maar jij en ik houden van een sfeervolle houtlook keuken waarin je samen kookt en heel veel lol hebt.

Een keukencoach van I-KOOK stelt geheel naar je wensen en binnen je budget, jouw houten droomkeuken samen. Ontvang je persoonlijke ontwerp in 3D en bekijk van alle kanten je nieuwe keuken. Lees ook zeker de I-KOOK reviews van eerdere klanten met leuke houten keuken inspiratie.

Maak nu een afspraak met een ervaren keukencoach voor een keukenadvies op maat. Er is altijd een I-KOOK winkel bij je in de buurt!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.