Composiet keukenblad kiezen, waarom? 10 Tips!

KEUKENS
5 min leestijd

Het composiet aanrechtblad is het blad waar mijn meeste klanten voor kiezen. Voor iedere keuken is het composiet keukenblad perfect! Niet alleen voor in de nieuwe keuken, ook voor in hun bestaande keuken bij een snelle keuken renovatie.

Waarom kies je voor een composiet aanrechtblad? Ik laat je aan de hand van 10 tips zien dat een composiet keukenblad een handig en robuust blad is, verkrijgbaar in vele prachtige kleuren. Een composiet aanrechtblad is een geweldig alternatief voor een natuursteen keukenblad!

Een keukencoach laat je graag de verschillende keukenbladen zien. Deze keukenvakman kan je er alles over vertellen! Bespreek samen welk aanrechtblad het best bij jou en je budget past.

Composiet keukenblad: zwart, betonlook, graniet of marmerlook en meer…

Wit composiet keukenblad Evora Quartz Easy Whit
Foto: Wit composiet keukenblad Evora Quartz Easy White

10 Tips om je composiet aanrechtblad keuze makkelijker te maken:

1) Composiet is een hard materiaal

Een composiet keukenblad is samengesteld uit zo’n 93% vergruisd quartz en 7% hars en kleurstoffen (kan variëren). Door het samenpersen van het mengsel wordt het keukenblad heel sterk én waterdicht. Composiet kan ook makkelijk op maat gemaakt worden.

2) Mooie composiet kleuren voor je keukenblad

De grote keuze uit kleuren maakt het composiet keukenblad zo geliefd! De composiet aanrechtblad kleuren hebben de natuurlijke uitstraling van o.a. beton, cement, terrazzo en natuursteen als graniet en marmer. Ook vele lichte kleuren en donkere bruin tinten tot zwart zitten in het assortiment.

Na je kleurkeuze, ga je nadenken over de afwerking. Wat vind je mooi: een hoogglans gepolijst keukenblad, een mat gezoet aanrechtblad of een andere afwerking?

Composiet betonlook keukenblad Evora Quartz Rhino
Foto: Composiet betonlook keukenblad  Evora Quartz Rhino

3) Composiet keuken stijlen

Iedereen heeft zo z’n eigen favoriete keukenstijl. Laat jouw stijl terugkomen in je composiet aanrechtblad! Met een composiet keukenachterwand of smetplint kun je deze keukensfeer nog verder doorvoeren.

Welke composiet kleur past bij een keukenstijl?

  • Moderne keuken: effen composiet, natuursteenlook composiet en terrazzo composiet
  • Landelijke keuken: gezoet composiet, composiet betonlook, composiet natuursteenlook (graniet) en dikke keukenbladrand
  • Industriële keuken: composiet zwart, composiet betonlook en composiet natuursteenlook, en robuuste keukenbladrand
  • Design keuken: dun composiet keukenblad, gepolijst composiet in effen kleuren of natuursteen tint. Een composiet keukenblad marmerlook of graniet steelt de show in een stijlvolle luxe keuken!

Composiet randafwerking

Het keukenblad zelf is zo’n 1,2 of 2 cm dik. De composiet randafwerking kan, geheel naar wens, wel 10 cm hoog worden. Ook de rand krijgt de zelfde kleur en patroon als het blad.

Composiet marmerlook keukenblad Evora Quartz Frosty Snow
Foto: Composiet marmerlook keukenblad Evora Quartz Frosty Snow

5) Krasbestendig composiet keukenblad

Composiet is, op een keramisch keukenblad na, het meest krasbestendige materiaal voor een aanrechtblad! Het is meer chipvast dan een granieten aanrechtblad.

6) Hittebestendig composiet werkblad

Een composiet keukenblad is flink hittebestendig, maar ik zou geen warme pannen van de kookplaat rechtstreeks op het blad zetten.

7) Composiet heeft een lange levensduur

Van een composiet aanrechtblad heb je heel lang, heel veel plezier! Het is hierdoor echt een blad voor een duurzame keuken. Bij composiet wordt het steengruis vermengd met hars en pigmenten waardoor het (nog) niet hergebruikt kan worden.

Composiet keukenblad gepolijst Evora Quartz Viper
Foto: Composiet keukenblad gepolijst Evora Quartz Viper

8)  Composiet werkblad voor een goede keuken hygiëne

Het is hygiënisch werken in de keuken op een composiet aanrechtblad. Composiet is zo massief en watervast, dat het viezigheid en vloeistoffen niet makkelijk doorlaat.

9) Gemakkelijk je composiet keukenblad schoonmaken

Met een vaatdoekje en wat afwaswater neem je eenvoudig iedere dag je composiet aanrechtblad af. Nadoen met schoon water en afdrogen met keukenpapier of een schone keukendoek. Haal vet en sappen gelijk weg om eventuele vlekken te vermijden. Op gezoet composiet zie je sneller vuil. Vaker afnemen is misschien nodig.

Reinigen & onderhoud composiet aanrechtblad – Haal vuil en vette vingerafdrukken makkelijk van je keukenblad af met composiet reiniger. Daarna even afnemen met schoon water en een droge doek.

10) Composiet aanrechtblad prijs berekenen

Wat je betaalt voor een composiet keukenblad hangt o.a. af aan hoe groot je werkblad gaat worden, welke kleur je kiest en hoe dik je blad en de rand gaan worden. Ter vergelijking: een laminaat aanrechtblad is goedkoper, een houten keukenblad duurder. De kosten voor een composiet werkblad en een granieten keukenblad zijn ongeveer gelijk. Je kunt bij composiet echter uit meer kleuren kiezen en het materiaal is sterker en meer watervast dan natuursteen.

Composiet keukenblad Evora Ultimo Santorini
Foto: Composiet keukenblad Evora Ultimo Santorini

Geniet van je keukenblad van composiet!

Wat wil je nog meer: sterk materiaal, makkelijk onderhoud en keuze uit zoveel kleuren… Een composiet keukenblad past in alle keukenstijlen en een keukencoach gaat het je laten zien. Deze keukenvakman vindt samen met jou, het perfecte composiet aanrechtblad voor jouw droomkeuken! En altijd binnen je budget natuurlijk. Maak een afspraak met een keukencoach in je buurt.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.