Landelijke moderne keukens, je ontwerpt ze zo

INSPIRATIE
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Geert Janssens

Lees de ervaring van: Frauke Berghuis

Lees de ervaring van: Steven Roos

Woon je in een moderne eengezinswoning of appartement en wil je dat jouw keuken een landelijke gastvrije sfeer heeft die ook goed aansluit bij jouw moderne interieur? Of heb je juist een heel landelijke woning die de rust uit de moderne keuken goed kan gebruiken? Dan wordt een landelijke moderne keuken, jouw droomkeuken!

Past een moderne keuken met landelijke uitstraling helemaal bij jou en jouw woning? Samen met een keukencoach ontwerp je dé keuken waarvan je volop gaat genieten!

Wat zijn de kenmerken van een moderne keuken?

  • Strakke hoeken, geen ronde vormen.
  • Langwerpige keukengrepen of een greeploze keuken.
  • Grote laden met prachtige interieurindelingen.
  • Keukendeurtjes, werkblad en keukenachterwand in rustige kleuren, geen drukke patronen.
  • Opgeruimd aanrechtblad zonder te veel keukenhulpjes.
  • Keukenapparatuur met de nieuwste functies, precies passend in het keukenontwerp.

Is een geheel moderne keuken iets te precies en rechtlijnig en wil je meer gezelligheid in je nieuwe keuken? Dat is natuurlijk te regelen. Je kunt jouw moderne keuken met de leukste landelijke elementen helemaal naar eigen wens samenstellen. Let maar op!

Grijze landelijke moderne keuken – Häcker Lotus hoekkeuken met koffiehoek
Foto: Moderne keuken met landelijke elementen – Häcker keuken Lotus parelgrijs

Landelijke moderne keukens, 50 tinten…

De moderne keuken heeft sinds jaren de kleuren combinatie wit en zwart. De witte hoogglans keuken heeft een zwart aanrechtblad van graniet of kunststof blad met hardsteen look. ‘Harde’ materialen voor het keukenblad en de keukenachterwand, zoals glas, roestvrijstaal en geaderd natuursteen, dragen bij aan de strakke uitstraling van de keuken. Grijs, bruin, taupe en groene tinten uit de landelijke keuken geven de moderne keuken een zachter uiterlijk. Hout (of hout-decor) brengt als materiaal de natuur naar binnen.

Foto voorbeeld: Moderne keuken met stedelijke landhuis look

De twee foto’s boven zijn de ‘Urban Cottage’ versie van de moderne keuken. Bijzonder mooie keuken, he?! De parelgrijze keuken behoudt ondanks de paneeldeuren, haar moderne strakke uiterlijk. De rechte keukenhandgrepen, geglazuurde zwarte metrotegels, glazen bovenkasten, strakke inbouwapparatuur en de mooie afzuigkap-lamp zijn in combinatie met het prachtige keukenkasten ontwerp, een plaatje om te zien. Om de hoek zit nog een fantastische vakkenkast met koffiehoek en genoeg stopcontacten voor alle keuken- en andere apparaten.

Landelijke moderne zwarte keuken met hout – Nobilia keuken Sylt 851
Foto: Landelijke moderne zwarte keuken met hout – Nobilia keuken Sylt 851

Keukendeurtjes

Het eerste dat je ziet bij een keuken zijn de keukenfrontjes. Moderne keukendeurtjes zijn in de regel vlak aan de voorkant. In de landelijke keuken hebben de deurtjes vaak een kader of ze zijn opgebouwd uit een aantal rechtopstaande planken. Plaats bij een nieuwe keuken of keuken renovatie landelijke keukendeurtjes in een moderne keuken en je keuken krijgt net dat extra beetje gezelligheid!

Foto voorbeeld: – Zwarte keuken met hout

Zwarte keukens zijn razend populair in alle keukenstijlen. Deze stoere moderne keuken met kookeiland wordt een intieme ontmoetingsplaats tussen de kok(s) en de gasten door het gebruik van hout (of hout-look), open vakken, kader- en glasdeuren.

Landelijke moderne keuken met kookeiland en bar – Häcker witte keuken Granada
Foto: Witte landelijke moderne keuken met kookeiland en bar – Häcker Granada

Foto voorbeeld: Witte moderne keuken die landelijk aanvoelt

Geweldig gevonden vind ik de donkere keukenachterwand in gemarmerde steenlook die helemaal van onder tot boven doorloopt. Zo zie je maar, de moderne kleuren combinatie wit en zwart kan uitstekend een authentiek tintje krijgen door de keukenfrontjes met landelijke grepen en de overstekende bar.
Niet ieder keukenontwerp hoeft zo uitgebreid te zijn. Ook in een rechte keuken, L-keuken kun je dezelfde moderne sfeer realiseren met een landelijk randje.

De nieuwste keukenapparaten

Wat voor keukenapparaten heb je eigenlijk in de moderne keuken? Je ziet ze amper meer. De modernste inbouwapparaten zijn bijna onzichtbaar geïntegreerd in het keukenontwerp. De bakoven, combimagnetron en stoomoven hebben dezelfde kleur als het keukenblok of houden schuil achter een keukenfront of schuifdeur.

Een keukeneiland is vandaag de dag in iedere keukenstijl te vinden. Bij een echt kookeiland is het natuurlijk super als een afzuigkap je uitzicht niet beperkt, tenzij het een prachtige afzuigkap-lamp is. Bij een plafondunit afzuigkap en inductiekookplaat met kookveldafzuiging blijft het uitzicht vrij.

Bertazzoni Professional Series inductie fornuis met 2 ovens voor de landelijke moderne keuken
Foto: Professional Series Bertazzoni inductie fornuis met 2 ovens (90 cm + 5 zones)

Het vrijstaande fornuis is de trots van de landelijke keuken. Plaats een strak losstaand inductiefornuis (eventueel met twee ovens) in een moderne keuken en je krijgt gelijk die bourgondische uitstraling: in deze keuken wordt heerlijk gekookt!

Landelijke moderne keuken afzuigkap Elica Lullaby
Foto: Elica plafond afzuigkap Lullaby

Boven het fornuis of de kookplaat hangt de afzuigkap, wat eigenlijk de schouw is. De schouw is één van de belangrijkste kenmerken van de landelijke keuken. In de moderne keuken zijn er geen sierlijsten rondom de schouw of langs de bovenkasten en hoge kasten. Roestvrijstaal, matzwart of wit, al dan niet in combinatie met hout, zijn de materialen voor de landelijke moderne keuken. Leuk hè, die hanglampjes aan de plafond afzuigkap?

Nobilia landelijke modern keuken Fashion 175 in magnolia kleur
Foto: Landelijke moderne keuken – Nobilia keuken Fashion 175 magnolia mat

Zelf alvast je keuken plannen of gelijk een goed advies?

Wil je eerst zelf aan de slag om te kijken hoe een moderne keuken met landelijke accenten in jouw keukenruimte past? Begin snel en gemakkelijk met de I-KOOK keukenplanner. Zou je graag advies krijgen van een ervaren keukencoach die meedenkt om voor jou de mooiste keuken te ontwerpen? Maak een afspraak in jouw buurt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Geert Janssens

Lees de ervaring van: Frauke Berghuis

Lees de ervaring van: Steven Roos

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.