• Home
  • I-KOOK blog
  • Welke landelijke keuken accessoires geven jouw keuken de gezelligste sfeer?

Welke landelijke keuken accessoires geven jouw keuken de gezelligste sfeer?

KEUKENS
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Kroeze 

Lees de ervaring van:  Nicole Puts 

In een landelijke keuken maak je de fijnste herinneringen met familie en vrienden! Jouw landelijke keuken accessoires bepalen voor een belangrijk deel de sfeer en maken jouw keuken beregezellig. Met de volgende 6 keukenaccessoires landelijk ideeën laat ik je zien hoe je jouw nostalgische keuken knus én prettig in gebruik kunt maken!

Hoe ga jij jouw keuken indelen met volop ruimte voor je landelijke keukenspulletjes? In de I-KOOK keukenplanner kun je vele kasten, kastdeurtjes, aanrechtbladen en nog veel meer uitproberen. Ga gelijk aan de slag met de I-KOOK keukenplanner en ontwerp jouw eigen authentieke keuken in 3D!

Keukenaccessoires landelijk nostalgie in een modern jasje!

Landelijke keuken accessoires, Witte L-keuken met werkeiland, Nobilia Sylt 847
Foto: Witte L-keuken en werkeiland met landelijke keuken accessoires – Nobilia Sylt

Ontdek de 6 leukste landelijke keuken accessoires ideeën!

1 – Open keukenkast met opbergvakken en uittrek planken

Show je mooiste keukenaccessoires landelijk in keukenkasten met open vakken. Van landelijk brocante tot nieuwe country keuken accessoires. Nee, een landelijke keuken is niet rommelig! Alle getoonde keuken gadgets, schalen, bakvormen en voorraadpotten hebben een eigen speciale plekje gekregen

Open laden, keukenrek en kruidenbakken, Nobilia Sylt 847 witte landelijke keuken
Foto: Open laden, keukenrek en kruidenbakken – Nobilia witte landelijke keuken

Naast dat het uiterlijk van de keuken belangrijk is, moet een keuken ook comfortabel zijn. Een mooi voorbeeld zie je op bovenstaande foto’s, waar de legplanken van het eiland uitgetrokken kunnen worden. Je hoeft zo veel minder ver te reiken om je landelijke keuken accessoires als je saus- en koekenpannen te kunnen pakken.

Keukentextiel en groente in rieten manden, Nobilia witte landelijke keuken
Foto: Keukentextiel en groente in rieten manden – Nobilia witte landelijke keuken

2 – Manden en kratjes

Je ziet het al boven, verweerde kratjes zijn ideaal om je aardappelen en uien in op te bergen. Rieten manden kunnen los geplaatst worden in een open kastvak, maar ook geïntegreerd worden in het kastje. De mand hangt als een lade in het kastje en kan, zoals je op onderstaande foto ziet, makkelijk in en uit geschoven worden. In een mand of kratje kun je al je kleine landelijke keuken accessoires weer terugvinden. Zo slingert het niet langer overal rond.

Zara Home landelijk keukenrek, theedoek, Häcker olie & azijn en Lanesto spoelbak Copper
Foto: Zara Home landelijk keukenrek, theedoek, Häcker olie & azijn en Lanesto spoelbak Copper

3 – Rustiek keukenrek – opbergmeubel

Je groente, fruit en andere keukenaccessoires landelijk kun je ook geweldig bewaren in een vrijstaand keukenrek. Ik wilde je graag bovenstaand keukenrek met 3 manden laten zien omdat je zo op een moderne manier en zonder enige keukenaanpassingen, extra nostalgische opbergruimte creëert.

“Het geheime ingrediënt is altijd liefde!”

4 – Keukenrek of rails boven je aanrecht

Al je kookgerei hangt netjes aan een keukenrekje boven je werkblad. Van houten pollepels tot pepertjes die te drogen hangen. Er zijn ook keukenrails met verlichting verkrijgbaar die je helemaal zelf kunt samenstellen. Denk aan haken voor o.a. spatels, een kruidenpot om zelf kruiden in te kweken en een rekje voor je olie en azijn.

Landelijk wijnrek en weck potten & fles, Nobilia keuken Gent
Foto: Landelijk wijnrek en weck potten & fles – Nobilia keuken Gent

5 – Wijnrek en weck potten

Wat hebben een wijnrek en weck potten nou met elkaar gemeen? Je bewaart er op een zeer decoratieve manier en voor een langere tijd, eten en drinken in.

Van alle landelijke keuken accessoires staat een wijnrek toch wel bovenaan op de wensenlijst in een rustieke houten keuken. Wil je dat je wijntje lekker gekoeld is en gelijk gedronken kan worden? Dan ben je niet de enige. Een wijnkoelkast is een geliefd keukenapparaat vandaag de dag. Het staat ook zo gezellig!

Lang voordat de koelkast was uitgevonden, werd er al fruit, groente, vlees en vis geconserveerd in weck potten. Je kunt natuurlijk ook zelfgebakken koekjes en koffiebonen in de potten bewaren.

6 – Houten snijplank en hapjesplank

Snij al je groente op een houten snijplank en serveer aan je gasten lekkere stukjes kaas, hammetjes en olijven op de hapjesplank. Deze keukenaccessoires landelijk met een ambachtelijke uitstraling, ontbreken in geen enkele keuken waar genieten het allerbelangrijkste is!

Landelijke L-keuken met keukenkastjes met glasdeurtjes, keukenrek en open kastvakken, Häcker Malaga
Foto: Landelijke L-keuken met keukenkastjes met glasdeurtjes, keukenrek en open kastvakken – Häcker Malaga

Welke mooie plaats krijgen jouw  landelijke keuken accessoires in het keuken ontwerp?

Als je met alle liefde keukenaccessoires landelijk bij elkaar verzameld hebt, wil je ze ook laten zien! Een keukencoach geeft, geheel naar jouw wensen en binnen je budget, jouw favoriete keuken gereedschapjes en decoratie een prachtige plek in de keukenopstelling. Maak nu een afspraak met een ervaren I-KOOK keukencoach voor een betrouwbaar en persoonlijk advies!

 

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Kroeze 

Lees de ervaring van:  Nicole Puts 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.