De mooiste wijnrekken in de keuken

INSPIRATIE
4 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Femke de Gruijter

Wijn is niet alleen heerlijk om te drinken. Wijn mag vandaag de dag gezien worden! De wijnflessen krijgen een eigen wijnrek in een geweldig keukenontwerp. Met bijzondere wijnfleshouders heb je niet alleen jouw favoriete flesje wijn bij de hand. De verschillende mooie wijnrekken laten zien hoe gastvrij jouw keuken is voor vrienden en familie. Het is niet alleen gezellig, het staat nog prachtig ook!

In het keukenontwerp van jouw nieuwe keuken zijn er vele mogelijkheden voor het presenteren van wijn op een mooie manier!

Wijn in het keukenontwerp

Landelijke keuken met wijnrek

Wijnrekken in de modern landelijke keuken - Häcker Bristol fluweel blauw
Foto: Häcker keuken Bristol fluweel blauw

Als er een keukenstijl is die bekend staat als sfeervol, dan is het de landelijke keuken wel! Je denkt dan aan een houten keuken met paneeldeuren en een flinke houten eettafel voor een grote vriendengroep. Op houten wandplanken staan, naast de kruidenplantjes, voorraadpotten vol met spaghetti, ontbijtgranen en pollepels.

De open vakken van de keukenkasten hebben manden of boxen van hout voor o.a. servies en keukentextiel. Een speciale plaats is er in de landelijke keuken gereserveerd voor een fantastisch wijnrek. Hoeveel wijnflessen je ook wilt bewaren!

Wijnrekken in de stedelijke landelijke keuken - Nobilia 722 741 Steengrijze urban cottage
Foto: Nobilia keuken 722 741 – Steengrijze urban cottage stedelijke landelijke keuken

De houten wijnrekken zie je vaak geplaatst in onderkasten. Ook in een hoge kastenwand kan een smal wijnrek als opvuller het keukenontwerp versterken.

Moderne keuken met keukenrekken

Wijnrekken in de moderne keuken: Häcker keuken AV 2035 met glazenrek en wijnrek
Foto: Häcker keuken AV 2035 met glazenrek en wijnrek

De wijnglazen hangen in een glazenrek en de wijnflessen liggen netjes opgestapeld in een metalen keukenrek. Dit is anno nu het wijnrek in de moderne keuken en design keuken. Het stalen open vak sluit natuurlijk ook helemaal aan bij de industriële keuken . Wijn bewaren net zoals je dat ziet in populaire cafés.

Open kasten gecombineerd met dichte bovenkastjes maken de keuken heel bijzonder en een plaatje om naar te kijken.

Wijnkoelers

Wijnrekken in de keuken: Liebherr wijnkoelkast wTes 1672 – onderbouw wijnklimaatkast
Foto: Liebherr wijnkoelkast wTes 1672 – onderbouw wijnklimaatkast

Wil je niet alleen wijn bewaren, maar ook gelijk koelen? Een wijnkoeler of een wijnkoelkast kan prima in een onderkast en keukeneiland geplaatst worden. Nog beter is het op grijphoogte plaatsen van de wijnklimaatkast in de kastenwand. Zo heb je altijd jouw rode en witte wijn op voorraad en… op drinktemperatuur!

Wijnrekken inspiratie

Bijzondere wijnfleshouders

Design wijnrek in de keuken: Eva Solo Wine Cube als wijnfleshouder
Foto: Eva Solo Wine Cube – design wijnrek

Niet alleen stalen keukenrekken verwerkt in het keukenontwerp doen ‘the trick’, ook het vrijstaande metalen wijnrek zoals op bovenstaande foto te zien. Het Eva Solo wijnrek Wine Cube heeft een stoer industrieel design met plaats voor 6 flessen. Het stijlvolle en compacte wijnrek past perfect op het keukenblad of een wandplank en staat super op een kookeiland.
Met hangende wijnrekken of wijnfleshouders aan de muur ga je de hoogte in en blijft het werkblad vrij.

Wijnrek maken

Zelf houten wijnrekken maken voor in de keuken + wijn marquee letter lamp - Brett Sayles, Stanislav Kondratiev, Pexels.com
Foto: Overtreffende trap van een wijnkast – Wijnkast Riva, Interieur Paauwe – Excellent Wonen Beurs 2019

Ben je handig en gek op wijn? Dan is zelf een wijnrek maken een bijzonder leuke klus voor de doe-het-zelver! Meten is weten, dus let wel op dat de gaten groot genoeg zijn voor de gemiddelde wijnfles! Hoeveel flessen moeten er in jouw wijnrek kunnen liggen?

Decoratie idee – Creatief met (wijn)kruk!

Al zie je steeds meer wijnflessen met een draaidop, er zijn liefhebbers die graag wijnflessen kopen met een echte kurk. Een kurk geeft niet alleen een authentieke wijnbeleving, het staat ook zo decoratief in de keuken. Kijk maar op onderstaande foto.

Wijnrekken in de keuken: wijnkurken ter decoratie - Engin Akyurt + CandiceP, Pexels.com + Pixabay.com
Foto: Collectie champagne- en wijnkurken in glazen vaas + hart van kurk – Engin Akyurt + CandiceP, Pexels.com + Pixabay.com

Wil je meer inspiratie voor jouw keuken wijnrek?

Het is een feestje voor een keukencoach om een wijnrek of wijnkoeler in de keuken te ‘tekenen’. Gezellige mensen, daar maak je graag een 3D ontwerp voor! Een afspraak is zo geregeld.

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Femke de Gruijter

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.