Binnenkijken bij Ursula en Frans

Binnenkijken bij Ursula en Frans

Ursula en Frans

08 april 2022

"Met een aantal aanpassingen creëerden we van een bestaande keuken een nieuwe droomkeuken"

Sinds een klein jaartje wonen Ursula en Frans in hun nieuwe rijtjeshuis in het gezellige dorpje Oudewater. Ze hebben het huis helemaal naar eigen smaak ingericht en zo ook de keuken. De keuken van de woning kwam uit 2018 en was dus nog vrij nieuw. Frans vertelt: ‘Ik vond het zonde om een zo goed als nieuwe keuken eruit te halen.’ Met wat kleine aanpassingen gaven zij de keuken een hele nieuwe look en feel.

Dit maakt onze keuken zo bijzonder

Frans heeft hart voor keukens en kookt werkelijk alles zelf. Van huisgemaakte sambal die hij in groten getale moet maken, omdat zijn hele omgeving met smart wacht op een nieuw gevuld potje. Tot aan culinaire maaltijden die hij bereid aan de hand van video’s van chef-koks op bijvoorbeeld het platform Cheflix. Als er vrienden komen eten, draait Frans zijn hand niet om voor een tien gangen menu. Zo had hij tijdens ons bezoek een heerlijk gevulde tomatensoep voorbereid. Frans wist van tevoren tot in de puntjes welke elementen niet mochten ontbreken in de nieuwe keuken.

‘De kasten van de oude keuken waren nog in erg goede staat en stonden ook mooi bij de rest van het interieur. Het was zonde om die te vervangen. Wel hebben we de keuken een andere indeling gegeven. De lage kasten stonden eigenlijk aan de andere kant van de keuken. Ook hebben gekozen voor een nieuw blad, composiet met een marmerlook. Het design sprak ons vrijwel direct aan. Het staat prachtig bij de witte fronten van de keuken. De aderen in het design zorgen voor een speels effect,’ vertelt Frans. Het stel koos er bewust voor om het werkblad aan de zijkant van de keuken door te laten lopen. De extra hoge spatranden geven een afgewerkte uitstraling en beschermen natuurlijk ook de muren tegen vlekken.

"Opbergruimte heb je in een keuken nooit genoeg"

De zwarte kastenwand in de keuken is nieuw toegevoegd. ‘Zwart vonden we een mooie tegenhanger met de witte fronten. Opbergruimte heb je in een keuken al snel te kort. Daarom hebben we gekozen voor een grote koelkast en opbergkasten,’ vertelt Frans. De grote koelkast was een echte must voor Frans. ‘Koken is mijn grootste hobby. Ik kan hele dagen in de keuken staan. De stoomoven en de combioven zijn dan ook een uitvinding voor iemand als ik. Het is altijd even uitvinden en eigen maken hoe een oven werkt, maar als je het eenmaal weet wil je niet meer zonder. Groenten uit de stoomoven is echt een groot verschil,’ vertelt hij enthousiast.

In de nieuwe keuken kon een Quooker-kraan uiteraard niet ontbreken. ‘Je hebt binnen een handomdraai een kop thee gezet en tijdens het koken gaat alles veel sneller. Na een paar tellen kookt het water al op het vuur. Ideaal!’, vertelt Ursula. De overige zwarte elementen zoals de afzuigkap, kookplaat en accessoires zorgen voor een mooie samenhang in het ontwerp.

 

"Het tv-meubel en dressoir hebben dezelfde witte fronten als de keuken"

Het enige wat het stel een andere keer anders zou doen is de afzuiging. Het stel had het liefste voor een hood-in-hob gekozen. Dat is een afzuiging geïntegreerd in de kookplaat. Door het behouden van de oude keukenkastjes was er geen ruimte voor de afvoer hiervan. De schuine afzuiger is fijn omdat het ruimtebesparend is vergeleken met andere afzuigkappen. Voor hun gevoel is de afzuiging minder sterk.

Om de woning een mooi geheel te maken, wilden het stel graag het strakke uiterlijk van de keuken doorvoeren in de rest van het interieur. Zo lieten zij het tv-meubel en dressoir in dezelfde witte fronten leveren. Ursula en Frans houden van een moderne inrichting, deze kasten passen helemaal in het plaatje! “En aan opbergruimte nooit genoeg!”, voegt Ursula eraan toe.

 

We wensen Frans en Ursula heel veel kookplezier in de vernieuwde keuken. En komen graag nog eens de lekkere soep proeven! 🤩

“Ik luister goed naar de wensen van de klant, om de juiste opstelling te kunnen maken. Het gaat bij mij om het totaalplaatje, alles van A tot Z moet kloppen. Hierbij is het belangrijk om klanten te helpen om de juiste keuzes te maken. De vrolijke gezichten, daar doen we het voor!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.