Binnenkijken bij Myrna en Danny

Binnenkijken bij Myrna en Danny

26 april 2022

“We dachten: laat ze maar komen met wat moois!”

15 jaar geleden, toen Myrna nog studeerde, verhuisde zij naar Breda en ging wonen in het huis van haar grootouders. Na een aantal jaar trok haar partner Danny bij haar in. De grootouders van Myrna hadden een hele andere smaak en na al die jaren kon het huis wel een opknapbeurt gebruiken.  Het stel besloot ervoor te gaan en creëerden samen een geheel nieuwe indeling. Deze nieuwe indeling creëerde ruimte voor een grote, moderne keuken.

Dit maakt onze keuken zo bijzonder

De moeder van Myrna woont in Den Bosch op de woonboulevard, waar één van onze I-KOOK gevestigd zit. Zij was positief verrast na het bekijken van de website en attendeerde Myrna erop om eens langs te gaan. Myrna en Danny kozen voor de winkel in Etten-Leur, dat was dichterbij. ‘We hadden wel een beetje een idee, maar we dachten: laat ze maar met een mooi ontwerp komen,’ vertelt Myrna.

Het stel had van tevoren al nagedacht over een eventuele opstelling. Wat zij graag wilden was een schiereiland met daarachter een grote kastenwand.

Via Pinterest hadden zij al wat ideeën opgedaan en gingen goed voorbereid bij keukencoach Arif op gesprek. Een van de belangrijkste wensen was heel veel opbergruimte, maar dan echt heel veel! ‘In de oude keuken was het vaak een zooitje. Simpelweg omdat we te weinig opbergruimte hadden,’ aldus Myrna.

‘Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor een zwarte keuken. Wij hadden ook veel voorbeelden daarvan gezien. Toch ging onze voorkeur meer uit naar een witte keuken. Daar zijn we uiteindelijk heel erg blij mee. Het heeft een moderne en frisse uitstraling, wat goed past bij de rest van ons interieur,’ vertelt Danny. Daarnaast koos het stel voor een combi-oven en een hood-in-hob, oftewel de inductie kookplaat met afzuiging. ‘In de oude keuken kookten we nog op een gasfornuis. Dat is wel echt een verschil nu. Het is binnen no time warm en ready to cook! Het is fascinerend om te zien hoe de afzuiging de kookdampen afvoert Door de verschillende standen op de kookplaat, kookt je pan met water nooit over. Ideaal dus! De keuze voor deze kookplaat was vrij snel gemaakt, omdat wij geen plek hadden voor een normale afzuigkap.’

 

De keuze voor een werkblad was een moeilijkere opgave. ‘We hadden composiet in ons hoofd, maar om rekening te houden met ons budget werden we toch geadviseerd om voor kunststof te gaan. Uiteindelijk zijn we daar nu heel blij mee. Het is even opletten met snijden en warme pannen, maar we gebruiken onze nieuwe snijplanken. Het bevalt ons super goed!’ vertelt Myrna.

“Het is fascinerend om te zien hoe de afzuiging de kookdampen afvoert”

Een echte musthave voor Myrna was de apothekerskast. ‘Hier kan je zó veel in opbergen en hij zit ook altijd helemaal vol!’ lacht Myrna. Uiteraard kon een Quooker-kraan niet ontbreken in de nieuwe keuken. ‘Het zal je verbazen hoe veel je daar nog onopgemerkt gebruik van maakt. Tijdens het koken van pasta ben je veel sneller klaar.’ Een kritisch puntje benoemd Myrna het vullen van een pan water. ‘Je moet met één hand de knop vasthouden en met je andere hand de pan. Na een tijdje wordt dat best zwaar. In de wasbak de pan neerzetten is een optie, maar dan heb je weer kans op spetteren. Het is gelijk een goede training voor mijn armen ;)’, lacht zij

De keuken is nu een jaar in gebruik. ‘Toen de keuken kwam moesten we flink wat verbouwen, daarvoor was er een steunbalk nodig. We konden nergens een aannemer vinden door de pandemie.’ Arif heeft het stel weten te helpen aan een goede aannemer. Leen, de aannemer heeft het stel voor verschillende zaken tips gegeven en gezorgd voor goede isolatie tijdens de verbouwing. Hij heeft gezorgd voor een steunbalk en hij heeft de keuken geplaatst.

 

‘We zijn ontzettend goed geholpen door Arif ondanks de lockdown. We hebben elkaar regelmatig kunnen spreken en onze keukenwensen zijn helemaal vervuld!’ sluiten zij samen af. We wensen jullie heel veel plezier met de nieuwe keuken en alle opbergruimte .

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.