Moderne keuken met eiland inspiratie feestje!

KEUKENS
4 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Heemskerk

Lees de ervaring van: Lianne Bloemen

Lees de ervaring van: Familie Kannekens

 

In een moderne keuken met eiland ben je gelijk thuis. Moderne keukens met kookeiland zijn een feest voor lekker kokkerellen, bijkletsen en alles proeven! Ik vertel in deze blog wat voor geweldigs je allemaal kunt doen in een moderne keuken met kookeiland én hoe je deze droomkeuken met eiland kunt samenstellen.

Heb je al leuke ideeën voor je nieuwe moderne keuken met kookeiland? Start hier de I-KOOK keukenplanner en maak je eigen 3D keuken ontwerp! Sleep eenvoudig met keukenkastjes, probeer verschillende deurtjes, handgrepen en keukenbladen uit en nog veel meer…

Zwarte moderne keuken met eiland en bar
Foto: Zwarte moderne keuken met eiland en bar

Een moderne keuken met eiland samenstellen gaat zo perfect!

Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van jouw ideale moderne keuken met eiland? 

In een moderne keuken met kookeiland zie je vaak rechte lijnen in het ontwerp. De matte of hoogglans keuken met eiland is veelal greeploos met greeplijsten of heeft lange stanggrepen op de deurtjes. Een lade organizer maakt de grote lades van het kookeiland overzichtelijk.

Kalme kleuren en natuurlijke materialen geven je moderne keuken met eiland een rustige en warme uitstraling. Dit is precies wat je zoekt bij een druk gezinsleven! Inbouw apparatuur krijgt een eigen plek in het eiland. De afwasmachine, wijnkoelkast en kookplaat zijn onopvallend verwerkt in het strakke ontwerp, dat echt hoort bij de moderne keuken met eiland!

Moderne keukens met kookeiland zijn strak & sfeervol!

Moderne keukens met kookeiland zijn fantastisch om te zien, maar heb je er wel genoeg plaats voor? 

Het moet ook niet te krap worden rondom het moderne keuken eiland. Ga uit van 90cm tot maximaal 120cm aan alle vrijstaande kanten. Zie jij jezelf al helemaal zitten aan een moderne keuken met bar, dan moet je wel rekening houden met bijna anderhalve meter tot de wand of het keukenblok.

Witte moderne keuken met spoeleiland
Foto: Witte moderne keuken met spoeleiland

Kies jouw moderne keukeneiland!

Je hebt voor je moderne keuken keuze uit 4 keukeneiland typen:

  • Kookeiland – vrijstaand eiland met kookplaat
  • Spoeleiland – vrijstaand eiland met spoelbak
  • Werkeiland – vrijstaand eiland met één groot keukenblad
  • Schiereiland – bijna vrijstaand eiland met kookplaat en/of spoelbak of alleen aanrechtblad 

De verschillende namen kookeiland en spoeleiland worden regelmatig verwisseld. In een moderne keuken met eiland kunnen een spoelbak en kookplaat prima naast elkaar geplaatst worden met wat werk- en aflegruimte ertussen.

Koken in een moderne keuken met kookeiland is telkens weer een feestje! Terwijl je lekker in de pannen staat te roeren, doe je gezellig mee met alle gesprekken. De stroom voor de inductiekookplaat organiseer je via de vloer. Bij de inductie kookplaat met afzuiging kan voor recirculatie in het kookeiland gekozen worden. Wel zo duurzaam en je hebt geen afzuigkap meer die je uitzicht belemmert.

Moderne lichte betonlook keuken met schiereiland
Foto: Moderne lichte betonlook keuken met schiereiland

De spoelbak is het meest gebruikte item in je moderne keuken met spoeleiland! Het is natuurlijk super als iedereen er gemakkelijk bij kan en jij de kleine kinderen goed in de gaten kunt houden. De waterleidingen zullen door de grond lopen, wat niet altijd mogelijk is. Bij nieuwbouw kun je het gelijk met de aannemer afstemmen.

Bij kleinere keukens of technische obstakels kunnen moderne keukens met kookeiland (spoeleiland en werkeiland) prima de vorm van een schiereiland krijgen. De moderne keuken met schiereiland staat met één kant haaks tegen een muur of ander keukenblok. Het scheelt de nodige ruimte en het is een ideale oplossing voor alle stroom- en waterleidingen.

Het woord zegt het al: op het werkeiland van een moderne keuken met eiland, zal volop ‘gewerkt’ worden. Het is een gezellige chaos op het grote aanrechtblad! Van voorbereidingen voor het eten en knutselprojecten van de kids tot favoriete plek om te chillen. Als je stroom wilt bij je moderne keuken met werkeiland, zal de draad via de grond lopen.

Betonlook moderne keuken met schiereiland
Foto: Betonlook moderne keuken met schiereiland

Een moderne keuken met eiland is plezier voor twee, drie, vier… !

Van moderne keukens met kookeiland genieten we met z’n allen. Een goed ontwerp is heel belangrijk voor jouw perfecte moderne keuken met kookeiland!

In de winkels van I-KOOK loop je op je gemak tussen prachtige moderne keukens met kookeiland. Bij I-KOOK zie je allemaal inspiratievolle keukens, ook in andere geliefde stijlen! Een keukencoach van I-KOOK stelt, geheel naar jouw wensen en binnen je budget, de mooiste moderne keuken met eiland voor je samen. Lees de ervaringen van andere I-KOOK klanten en neem een kijkje in hun eigen moderne keukens met eiland.

Maak hier een afspraak met een keukencoach voor een eerlijk keukenadvies!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Heemskerk

Lees de ervaring van: Lianne Bloemen

Lees de ervaring van: Familie Kannekens

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.