Design keukens, strak & stijlvol!

KEUKENS
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Steinen

Lees de ervaring van: Familie Broekmans

In een design keuken is over alles nagedacht en dat zie je! Prachtige strakke ontwerplijnen, warme kleuren, rijke materialen en de nieuwste keukenapparatuur maken van een design keuken, een echte luxe keuken. Hoe kun je nou je eigen design keuken samenstellen en hoe wordt het dé keuken van je dromen. Ik leg het je allemaal uit!

Wil je direct aan de slag met keuken ontwerpen online? Met de I-KOOK keukenplanner maak je eenvoudig en gratis een fantastisch 3D keuken ontwerp, dat je altijd kunt aanpassen. Jouw design keuken moet echt een unieke keuken worden. Voor professioneel advies van een keukenvakman, ben je aan het juiste adres bij een keukencoach in je buurt!

De mooiste keuken ideeën voor jouw design keuken!

Design keuken met bar, Nobilia witte keuken mat
Foto: Design keuken met bar – Nobilia witte keuken mat

Een design keuken indelen, hoe doe je dat?

Wat is nou typisch voor een design keuken? Aan de hand van de volgende zes vragen, weet je het allemaal. Pik de onderdelen eruit die jij helemaal geweldig vindt en ontwerp je eigen keuken op maat!

1 – Waar herken je een design keuken aan?

Een design keuken is een strakke keuken, waar heel veel aandacht is voor de vorm, het ontwerp. Het is dan ook logisch dat de rechtlijnige greeploze keuken of semi-greeploze keuken favoriet is. Een design keuken met eiland is de droom voor velen, maar het moet natuurlijk wel passen in je keukenruimte.

RVS keuken met keukeneiland, Nobilia INOX 216
Foto: RVS keuken met keukeneiland – Nobilia INOX

2 – Welke materialen worden er gebruikt in de design keuken?

Naast een bijzonder ontwerp, is het gebruik van luxe materialen iets waar je een echte design keuken aan herkent. Mooie materialen als hout, natuursteen, glas en beton worden met elkaar gecombineerd. Wat vind je van de combi: betonlook aanrechtblad met donker houten keukendeurtjes? Metalen details in RVS, verweerd metaal, goud en koper, zie je terugkomen in de keukenaccessoires als de stijlvolle kokend-water-kraan met bijpassende spoelbak.

Hoogglans design keuken in een vrijstaande L-vorm, Nobilia grijze keuken Flash 453
Foto: Hoogglans design keuken in een vrijstaande L-vorm – Nobilia grijze keuken Flash

3 – Welke keuken kleuren zie je in een design keuken?

Donkere kleuren, als zwart, bruin en grijs én ook lichte kleuren als wit, ivoor en zand stralen een stijlvolle rust uit in de keuken, zolang de gekozen kleuren dicht bij elkaar blijven. De woontrend van vandaag de dag is kleur in het interieur. Het is natuurlijk geweldig om jouw interieurstijl door te trekken in je keukenontwerp. Jouw woonkeuken in een hippe kleur als rood, blauw of groen wordt een echte eyecatcher! Heb je trouwens al nagedacht over wat je het mooist vindt: een matte keuken of een hoogglans keuken?

Keukenlade organiser, Nobilia besteklade en voorraadlade
Foto: Keukenlade organiser – Nobilia besteklade en voorraadlade

4 – Welke keukenkasten plaats je in een design keuken?

In een design keuken krijgen al je keukenspullen een mooie eigen plek! Strakke keukenkasten met volop opbergruimte kun je niet missen in je design keuken. Al je bestek, voorraad, kruiden, borden en plastic vershouddozen worden keurig op hun plek gehouden door een stijlvolle keukenlade organizer. In slimme hoekkasten als de Le Mans hoekkast zijn je pannen altijd bereikbaar. Zo kun je ook al je voorraad aan sausflessen en pakjes overzien in een slanke apothekerskast.

Inductie kookplaat met afzuiging, BORA Classic
Foto: Inductie kookplaat met afzuiging – BORA Classic

5 – Welke keukenapparaten vind je in een design keuken?

Naast een unieke keukenindeling is moderne keukenapparatuur een must have in de design keuken! De nieuwste keukenapparaten met vele handige functies maken het luxe plaatje af en laten de kok de sterren van de hemel koken! Welke fantastische keukenapparaten staan perfect in jouw droomkeuken? Enkele voorbeelden:

  • Quooker kokend-water-kraan, eventueel met gekoeld en bruisend water;
  • Inductie kookplaat met afzuiging / downdraft of een inductiefornuis;
  • PITT cooking met gaspitten of inductie kookzones rechtstreeks op je keukenblad;
  • Stoomoven of een multifunctionele oven met een magnetron en/of stoomfunctie;
  • Chique afzuigkap die helemaal niet lijkt op een afzuigkap!
  • Slimme keuken met op afstand bedienbare keukenapparatuur;
  • Wijnkoelkast, een echte sfeermaker waarin je wijntje altijd klaar ligt;
  • Vacumeerapparaat voor dagenlang vers voedsel en vlug marineren.
Design keuken zwart, Nobilia speed 288 zwart beton
Foto: Design keuken zwart, Nobilia speed 288 zwart beton

6 – Wat kost een keuken, een luxe design keuken?

Het unieke aan een design keuken is dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerp. Een bijzondere keukenopstelling exclusief voor jou gemaakt. De vraag ‘Wat kost een keuken’ hangt helemaal af van hoe uitgebreid je jouw design keuken wenst. Het totale bedrag gaat vanzelfsprekend omhoog als je kiest voor meer keukenkasten met speciale keukenlade inrichting, extra inbouwapparaten en luxe keukenapparatuur met de nieuwste snufjes. Denk ook aan extra meters aanrechtblad en meer zijpanelen bij een kookeiland.

Of je nu een grote of een kleine keuken wenst, bij I-KOOK ontwerpen we de mooiste design keuken voor je, altijd binnen je budget!

Ook jouw nieuwe keuken krijgt een luxe uitstraling. Er is volop keuze uit prachtige look-a-like materialen als alternatief. Denk eens aan een zeer goed gelijkend marmerlook keukenblad en houtlook keuken deurtjes en achterwand met voelbare nerven.

Design keuken: een uniek ontwerp, speciaal voor jou!

Een keukencoach kan keuken plannen als geen ander! Deze keukenspecialist geeft je altijd eerlijk advies en stelt, tegen een scherpe prijs, de perfecte design keuken voor je samen. Ervaar het zelf, maak een afspraak met een keukencoach in je buurt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Steinen

Lees de ervaring van: Familie Broekmans

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.