PITT cooking – Koken met pitten op je keukenblad

APPARATUUR
4 min leestijd

Koken met gaspitten op je aanrechtblad, het kan echt en mooi dat het is! De losse branders van PITT cookingworden in je keukenblad geïntegreerd en op welke plek ze komen, mag je helemaal zelf bedenken.Ideaal voor je grote pannen! Of je nu een kleine keuken of een grote keuken hebt en welke keukenstijl je ook fantastisch vindt, PITT cooking is een bijzondere aanwinst in je keuken!

PITT cooking is natuurlijk niet alleen mogelijk bij een nieuwe keuken, ook bij keuken renovatie. Een keukencoach denkt graag met je mee en ontwerpt voor jou je droomkeuken met PITT cooking!

PITT cooking – Hollands kooktrots!

De PITT cooking opstelling zelf bepalen

Niet alleen de kookpitten, maar ook de knoppen van de bediening worden direct op je werkblad geplaatst. De knoppen kunnen ook aan de voorzijde van een extra dik aanrechtblad gemonteerd worden. 

Bij PITT cooking kun je (heel véél!):

 • Zoveel branders kiezen als je maar wilt, vanaf 1 gaspit.
 • Je kunt de plaats bepalen van de kookpitten én de knoppen.
 • Er zijn 3 verschillende gaspitten:
  – Klein
  – Middel
  – Een grote wokbrander-sudderbrander.
 • Je hebt keuze uit vele verschillende modellen.
 • PITT cooking gaspitten zijn er in 3 versies:
  – NIEUW: de geheel zwarte brander uit de Black Edition serie.
  – De aluminium brander uit de Original serie
  – De messing brander uit de Professional serie.

 

PITT cooking Foessa Professional wokring
Foto: PITT cooking Foessa Professional 6 gaspitten + wokring

Wokken is hot!

Met de krachtige wokbrander van PITT cooking kun je wokken als een chef-kok! Je bolle wokpan staat veilig op de wokring die de vlammen optimaal verspreid. Zoek je een excuus? Roerbakken en wokken van groente, vis en vlees(vervangers) is niet alleen heerlijk, maar ook gezond!

PITT cooking Colo Original met wokring
Foto: PITT cooking Colo Original 3 gaspitten + wokring

PITT cooking is geschikt voor o.a. de volgende aanrechtbladen:

Vele keukenbladen zijn geschikt voor PITT cooking omdat er weinig warmte direct met het keukenwerkblad in contact komt. Een massief houten aanrechtblad, TopLaminaat en DecorTop zijn keukenbladen waarop PITT cooking niet mogelijk is.

PITT cooking schoonmaken
Foto: PITT cooking schoonmaken

PITT cooking schoonmaken, doe je zo!

Een groot voordeel van PITTcooking is het makkelijk schoonmaken van het keukenblad tussen de gaspitten. Zeker als ze verder uit elkaar staan! De gaspit elementen zelf kun je prima schoon krijgen door ze een uur in een schoon sopje van zeep en soda te leggen. Met een zachte spons of doek kun je de laatste restjes ervan afwrijven. Aluminium kookpitten kunnen niet tegen soda. Een nacht in schoonmaakazijn en daarna afsponzen met zeep is hier de oplossing.

Bij beton en natuursteen keukenbladen moet je, naast als bij een kookplaat, letten op vetspetters. Regelmatig onderhoud van je werkblad is belangrijk.

PITT cooking Professional op Evora Ceramics keukenblad – Dekker Zevenhuizen
Foto: PITT cooking Professional op Evora Ceramics keukenblad – Dekker Zevenhuizen

Wat is jouw favoriete keukenstijl met PITT cooking?

Op de foto’s heb je PITT cooking al in verschillende keukenstijlen kunnen bewonderen. Zoals je ziet, de branders van PITT cooking zijn prachtige pareltjes in de meer nostalgische landelijke keuken, de hippe moderne keuken en de stijlvolle design keuken. Lekker stoer en onverwoestbaar ogen de PITT branders in een industriële keuken. Welke stijl gaat jouw nieuwe keuken krijgen?

PITT cooking Dempo Original met 4 gaspitten
Foto: PITT cooking Dempo Original met 4 gaspitten

PITT cooking de mooiste manier van koken?!

Krachtig vuur en mooi design, daar ga je voor! Ook onze keukenspecialisten zijn razend enthousiast over PITT cooking. Laat een keukencoach een prachtige keuken voor je ontwerpen binnen je budget, met die bijzondere gaspitten op je aanrechtblad. Maak een afspraak in de buurt!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.