• Home
 • I-KOOK blog
 • Granieten keukenblad, puur natuursteen aanrechtblad – 5 Tips!

Granieten keukenblad, puur natuursteen aanrechtblad – 5 Tips!

KEUKENS
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Een granieten keukenblad is niet alleen luxe om te zien, het is ook een zeer sterk aanrechtblad waar je vele jaren van kunt genieten! Ideaal natuurlijk, want het meeste ‘werk’ in de keuken doe je op het aanrechtblad. Met de volgende 5 tips laat ik je zien waarom je zoveel plezier hebt van een écht granieten keukenblad.

Een aanrechtblad kopen, waar moet je allemaal aan denken? Een keukencoach is een echte keukenspecialist die samen met jou, binnen je budget, het mooiste keukenblad vindt voor je nieuwe keuken of bestaande keuken bij een keuken renovatie!

100% Genieten van je granieten aanrechtblad!

Graniet keukenblad, Evora Granite Misty Black
Foto: Graniet keukenblad – Evora Granite Misty Black

5x Plezier van je granieten keukenblad tips

1 – Natuurlijke granieten aanrechtblad kleuren

Een granieten keukenblad bestaat uit één stuk puur natuursteen! De mineralen in het steen hebben verschillende kleuren en structuren en dat zie je terug in je bijzondere granieten aanrechtblad.

Welke graniet kleuren passen bij je favoriete keukenstijl?

 • Moderne keukenEen beige, licht bruin getinte of wit graniet aanrechtblad geeft een moderne keuken een warme zachte look.
 • Landelijke keukenBij de houten keukenkasten in de landelijke keuken past perfect een grijs of zwart graniet keukenblad met een stoere dikke bladrand. De toplaag van het graniet werkblad mag een mat gezoete of ruw gebrande afwerking hebben.
 • Design keukenDoor de stijlvolle uitstraling van een granieten keukenblad krijgt iedere keuken een echt design tintje. Een gepolijst granieten aanrechtblad, bijvoorbeeld in de kleur zwart, schittert op het kookeiland van een design keuken.
 • Industriële keukenIn een industriële keuken mag het graniet keukenblad rauw en robuust zijn. Een gezoet of gebrand zwart graniet aanrechtblad met stevige stanggrepen past helemaal bij de industriële keukenstijl.

Keukenontwerp tip: Naast je keuken werkblad graniet is een smetplint of keukenachterwand van hetzelfde graniet geweldig om te zien!

Gepolijst graniet keukenblad, Evora Granite Shivakashi Polished
Foto: Gepolijst graniet keukenblad – Evora Granite Shivakashi Polished

2 – Granieten keukenblad, helemaal naar jouw wensen

 • Graniet blad dikte
  Standaard is een granieten aanrechtblad 2 cm dik. Je kunt ook kiezen voor een meer duurzaam keukenblad 1,2 cm dik. Het grote voordeel is dat dunner graniet ook minder weegt!
 • Granieten aanrechtblad randdikte
  Je mag helemaal zelf bepalen hoe hoog je de bladrand wilt hebben. Maximale dikte is zo’n 10 cm.
 • Graniet werkblad afwerking
  Wat vind je mooi passen bij je keuken ontwerp en stijl?
  – Gepolijst graniet voor een hoogglans finish
  – Gezoet graniet voor een mat oppervlak
  – Gebrand graniet voor een ruwe toplaag

TIP: Eenvoudig granieten aanrechtbladen testen in je keuken thuis!

Een keukenblad uitzoeken is niet moeilijk met de handige Dekker werkbladen app MyDekker!

In de MyDekker app test je zeer eenvoudig Dekker werkbladen kleuren op je bestaande aanrechtblad. Wil je weten hoe je verschillende kleuren aanrechtbladen kunt laten zien in jouw keuken, dat lees je hier!


Bijzonder! Van jouw granieten keukenblad is er maar één en die ligt in jouw keuken!

3 – Graniet keukenblad mooi houden

Je graniet keukenblad schoonmaken doe je dagelijks en gemakkelijk met een vaatdoekje en wat afwaswater. Even nadoen met schoon water en afdrogen met keukenpapier of een schone keukendoek. Op gebrand en gezoet graniet zie je sneller vuil. Vaker afnemen is misschien nodig.

Graniet reinigen: Haal vuil en vette vingerafdrukken makkelijk af van je werkblad met graniet reiniger. Ook nu even afnemen met schoon water en een droge doek of stuk keukenrol.

Je granieten aanrechtblad impregneren is opnieuw nodig wanneer een waterdruppel niet meer op het blad blijft staan.

Voorkom eventuele vlekken op je granieten aanrechtblad door vet en sappen gelijk weg te halen. En… blijf uit de buurt van bijtende schoonmaakmiddelen en schuursponzen. Vlekken op graniet verwijderen, hoe doe je dat? De werkbladen fabrikant geeft je goede tips voor veel verschillende graniet vlekken.

Gepolijst graniet keukenblad, Evora Granite Platinum Grey Polished
Foto: Gepolijst graniet keukenblad – Evora Granite Platinum Grey Polished

4 – Graniet keukenblad is zeer sterk!

Een granieten aanrechtblad is gemaakt van natuursteen. Deze steensoort is zeer hittebestendig en krasbestendig, ideaal voor in de keuken! Toch adviseer ik je geen warme pannen van de kookplaat rechtstreeks op het blad te plaatsen. Gebruik een snijplank om brood of groente te snijden. Zo blijft je natuursteen blad er fantastisch uitzien!

5 – Graniet keukenblad prijs

Wat kost een graniet keukenblad? Dat hangt o.a. af hoe groot je werkblad gaat worden, welke kleur en afwerking je kiest en hoe dik je blad en de rand gaan worden. Als je vergelijkt: een laminaat aanrechtblad is goedkoper, een glazen keukenblad of keramisch aanrechtblad is duurder. De kosten voor een graniet werkblad en een composiet keukenblad zijn ongeveer gelijk. De kleurkeuze is groter bij een composiet aanrechtblad en composiet is meer waterdicht. Maar… van jouw granieten aanrechtblad is er maar één, speciaal voor jouw keuken!

Granieten keukenblad, natuurlijk in jouw bijzondere keuken ontwerp!

Een granieten aanrechtblad is uniek en komt rechtstreeks uit de natuur. Maak je droom(keuken) waar met een bijzonder fraai granieten werkblad!

Vraag advies aan een keukencoach over welk keukenblad dan ook. De keukenspecialist zal altijd samen met jou en binnen je budget, de mooiste keuken ontwerpen. Maak direct een afspraak met een keukencoach in je buurt, voor een fantastisch 3D keuken ontwerp!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.