Keukengrepen kiezen, doe je zo!

KEUKENS
5 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Ellen van Scheppingen 

Lees de ervaring van: Bob van der Ham 

Lees de ervaring van: Familie Kroeze 

Lees de ervaring van: Familie Stoop

Keukengrepen maken de sfeer! Ik ga je laten zien uit welke keuken handgrepen je allemaal kunt kiezen voor jouw droomkeuken. Of je nu de landelijke keuken, moderne keuken, design keuken of industriële keuken het mooist vindt, voor iedere keuken inrichting zijn er de meest prachtige keuken greepjes. Zelfs de (semi-) greeploze keuken heeft een bijna onzichtbare greeplijst of keellijst. Lees je mee?

Welke keukengreep is perfect voor jouw nieuwe keuken? Je kunt ze allemaal bewonderen in de I-KOOK winkel. Een keukencoach laat ze je graag zien! Wil je gelijk thuis aan de slag, probeer dan met de online keukenplanner verschillende keukengreepjes uit op frontjes.

Personaliseer je keuken met jouw favoriete keuken handgrepen!

Soorten keuken handgrepen

De keukenknop of knop handgreep kan een ovale, ronde of vierkante vorm hebben. Bij de ringgreep trek je aan de ring en bij de T-knop aan het haakse greepje. Met een aantal vingers in de kom van de komgreep trek je het keuken frontje open en dicht. Populair is de stanggreep, verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Er zijn natuurlijk nog vele andere keukengrepen, waarvan de RVS beugelgreep een veel gevraagd model is. Ook al zie je hem bijna niet, de slanke greeplijst in een semi-greeploze keuken is zeker een keukengreep om te noemen.

Welke keukengrepen passen bij jouw keuken inrichting?

Grijze beton keuken met zwarte keukengrepen, apothekerskast, Häcker keuken Comet
Foto: Grijze beton keuken met zwarte keukengrepen, kijkje in de apothekerskast – Häcker keuken Comet

Hoe zijn de keukengreepjes in het gebruik?

De keukengreep is een prachtige keukenaccessoire maar moet vooral ook handig en comfortabel te gebruiken zijn voor het openen van je keukendeurtje, keukenlade en koelkast.

  •  Hoe langer de handgreep, zoals een staafgreep, hoe makkelijker je de greep kunt pakken. Dit gaat moeilijker bij een knop handgreep.
  • Je hebt goede houvast in een beugel handgreep die je met je hele hand kunt omklemmen.
  • Hij valt niet op maar een greeplijst kun je over bijna de hele lengte van het keuken frontje beetpakken.

Moderne lade- en keukenkast handgrepen

Op bovenstaande foto met geopende apothekerskast zie je gelijk de praktische en fraaie kant van de keukengreep. De zwarte moderne handgrepen passen perfect bij de betonlook keuken. Heel herkenbaar in de moderne keukenstijl zijn de staaf- of stanggrepen. De lengte van de vaak rvs-keuken handvatten kan met de breedte van de keukenlades of keukenkastjes mee variëren. Naast beugelgrepen, geven strakke knop handgrepen en komgrepen, je nieuwe keuken een modern uiterlijk. Voor een nog strakker keuken design is de greeplijst ideaal!

Industriële keuken met stoere RVS zwarte keukengrepen, geborsteld metallic design keuken fronten, Häcker keuken Steel Bali
Foto: Industriële keuken met stoere RVS zwarte keukengrepen, geborsteld metallic design keuken fronten – Häcker keuken Steel Bali

Robuuste industriële handgrepen voor de stoerste keukenstijl!

In de industriële keuken wil je wel wat te grijpen hebben om een keukenkast of lade te openen. De industriële handgreep mag gezien worden en hoe stoerder, hoe beter! Allerlei soorten metalen, hout en de kleur zwart doen het uitstekend.

Witte landelijke moderne keuken met metalen handgrepen, Häcker keuken Granada
Foto: Witte landelijke moderne keuken met metalen keukenhandgrepen – Häcker keuken Granada

Landelijke handgrepen voor de sfeervolle keuken

Op bovenstaande foto zie je het al: de landelijke keuken met elementen uit een andere keukenstijl geeft een prachtig resultaat! Je combineert de gezellige landelijke sfeer met bijvoorbeeld moderne beugelgrepen of stoere industriële handvaten. De zwarte keukengreep is populair aan het worden, zelfs in de landelijke keuken. In deze keuken zijn de keuken knopgreep, ringknop, komgreep en T-knop typische landelijke handgrepen.

Zwarte greeplijst van een keukenlade, Häcker keuken Meteor
Foto: Zwarte greeplijst van een keukenlade – Häcker keuken Meteor

Slanke greeplijst in de semi-greeploze keuken

De greeplijst aan de bovenkant of zijkant van de keukenlade of kastje maakt het openen makkelijk en is haast onzichtbaar. Zeker als deze lange keukengreep dezelfde kleur heeft als het keuken frontje zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

Zwarte greeplijst, komgreep keukenlade, Häcker zwarte keuken 2035 GL satijn lak
Foto: Zwarte greeplijst, komgreep van een keukenlade – Häcker zwarte keuken 2035 GL satijn lak

Keellijsten en greeplijsten in de greeploze keuken

Je wilt een geheel strakke keuken zonder opvallende keukengrepen, maar de deurtjes en lades moeten wel open kunnen. Bij de greeploze keuken worden er keellijsten / greeplijsten achter de keuken frontjes geplaatst, waardoor je de keukenkastjes en lades aan de bovenrand of zijkant open kunt trekken met je handen. Je kunt ook kiezen voor een druksysteem, waar een zacht duwtje met je hand, ellenboog of knie (heel hygiënisch!) genoeg is om het kastje te openen.

Simpele keuken renovatie: Update je oude keuken met de mooiste keuken greepjes

Keuken renovatie binnen handbereik! Heb je er al eens aan gedacht om je bestaande keuken, zonder veel gedoe, een frisse uitstraling te geven? Nieuwe handgrepen, helemaal naar de laatste keukentrends, geven je ‘oude’ keuken uiterlijk een positieve boost! Let wel op dat de boorgaten afstand bij de nieuwe grepen hetzelfde is als bij je oude handgrepen.

Keukengrepen maken de keuken, jouw droomkeuken!

Keuken handgrepen moet je gewoon in het echt zien! Komt dat goed uit; in de I-KOOK winkel kun je een groot assortiment keukengrepen bewonderen voor welke keukenstijl dan ook! Een afspraak met een keukencoach in je buurt is zo gemaakt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Ellen van Scheppingen 

Lees de ervaring van: Bob van der Ham 

Lees de ervaring van: Familie Kroeze 

Lees de ervaring van: Familie Stoop

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.