Thuis in de blauwe keuken inspiratie!

KEUKENS
5 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Caroline

Wauw blauw! Ja, een blauwe keuken verrast iedereen omdat deze geweldige kleur met heel veel kleuren en materialen samengaat. Blauw levert in iedere keukenstijl een bijzonder mooi keukenontwerp op. Jij bent op zoek naar blauwe keuken inspiratie, nou dan ben je hier aan het goede adres! Lees alles over de moderne, design, industriële en landelijke keuken in verschillende blauwtinten. Ook het blauwe aanrechtblad, de keukenapparatuur, de tegel achterwand en natuurlijk de blauwe keukenaccessoires mogen niet ontbreken!

Wil je gauw met blauw aan de slag in de online keukenplanner? Goed plan! Het uitproberen van verschillende keukenkasten, deurfrontjes, keukenbladen en nog veel meer, gaat heel gemakkelijk én snel. En…. je hebt gelijk een 3D keukenontwerp.

100% Genieten van blauwe keukens!

Waarom wil jij een blauwe keuken?

Een blauwe keuken is niet alleen mooi, maar, heb je even:

  • Het is altijd een ‘cool’ keukenontwerp, wat/dat warmte uitstraalt.
  • Blauw is stijlvol en elegant met soms een stoer randje.
  • Het brengt rust, omdat het tijdloos is.
  • En blauw is makkelijk te combineren met andere kleuren.
Grijsblauwe keuken – Nobilia rechte moderne keuken in grijs blauw + wit
Foto: Grijsblauwe keuken – Nobilia rechte moderne keuken in grijs blauw + wit

Welke tint blauw past bij jou?

Op de foto’s in dit blog zie je meerdere keukens in verschillende stijlen en tinten blauw. Wat is jouw favoriete keukenstijl en kleur blauw?

Is het wellicht het prachtige design van de stijlvolle donkerblauwe keuken helemaal bovenaan met houten tafel aan het einde? Of de grijsblauwe keuken met witte accenten die als moderne keuken uitblinkt in de open leefruimte? Misschien heeft onderstaande blauwgroene keuken jouw hart wel gestolen. De Aqua rechte keuken met bar en keukenachterwand in sprokkelhout decor brengt zee en strand voor altijd bij je thuis. De zoete lichtblauwe keuken is verrassend gecombineerd met industriële elementen, durf jij dat?

Welke kleuren gaan samen met je blauwe keuken?

Nu je hebt gezien hoeveel tinten blauwe keukens er zijn, wil ik je ook graag vertellen welke kleuren er samengaan en je kunt combineren met blauw. Een blauwe spijkerbroek is niet voor niets zo populair omdat je er gewoon heel veel kleuren bij kan aantrekken.

Bij een blauwe keuken passen perfect de kleuren: wit, beige, geel, goud, grijs, zilver, zwart, groen en rood. Als je kijkt naar de materialen die aansluiten bij de blauwe kleur dan verbaast je het niet dat hout in verschillende soorten, steen, beton, metaal en glas een mooi resultaat geven.

Blauwe retro koelkast in een blauwe industriële keuken – SMEG koelvriescombinatie Navy Blue
Foto: Blauwe retro koelkast in een blauwe industriële keuken – SMEG koelvriescombinatie Navy Blue

Blauwe keukenonderdelen en keukenaccessoires

Vind je een geheel blauwe keuken iets veel blauw, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor 1 of meerdere keukenonderdelen in de kleur blauw (decor).

Blauwe keukenkasten

Met enkele blauwe open keukenkasten in een bijvoorbeeld witte kastenwand creëer je een speels design en een opvallende plek voor je mooiste keukenaccessoires.

Blauwe keukenapparaten

Een vrijstaande blauwe retro koelkast knalt er uit in een moderne keuken en zeker ook in een industriële keuken zoals je boven kunt zien. Blauwe accenten kun je ook in de keuken brengen met kleine losse keukenapparaten als een lichtblauwe waterkoker, broodrooster en citruspers.

Doe-het-zelf blauw in de keuken

Verf je houten eetstoelen in dezelfde kleur blauw als je keukenaccessoires op het aanrechtblad. Ga op zoek naar een bijpassend blauw vloerkleed en jouw ‘touch of blue’ in de keuken is geslaagd!

Blauwe tegel keukenwand

In plaats van een echte tegel keukenwand kun je ook kiezen voor een HPL laminaat keukenachterwand met blauw tegel decor.  

Witte landelijke keuken met blauwe tegels decor keukenachterwand Floral Blue, grijs blauwe muur en vloerkleed – Nobilia keuken Sylt met eettafel
Foto: Witte landelijke keuken met blauwe tegels decor keukenachterwand Floral Blue, grijs blauwe muur en vloerkleed – Nobilia keuken Sylt met eettafel

Op bovenstaande foto zie je een schitterende witte landelijke keuken met een keuken achterwand in Portugese tegelmotief Floral blauw, de inzet foto heeft decor Indigo Blue. Het grote voordeel van een laminaat achterwand is dat het materiaal hard is en goed is schoon te houden. Bij een echte tegelwand in de keuken worden de voegen snel vies. Het is ook een heel ‘gebik’ om de tegels te verwijderen als je jouw keuken een snelle keuken renovatie wil geven. 

Blauw aanrechtblad

In de klassieke en landelijke keuken geeft een blauw aanrechtblad van natuursteen de keuken een echt authentiek en solide karakter. Het blijft een prachtige combinatie: een houten keuken met een blauw natuursteen blad. Nieuw is het blauw staal keukenblad voor een robuuste en ambachtelijke uitstraling, perfect voor je stoere industriële keuken. De strakke design keuken krijgt een ware architectonische look met een blauw Fenix keukenblad, zoals op bovenstaande foto is te zien.

Blauw Fenix keukenblad + pitt cooking, design keuken, Lanesto spoelbak Gold + Lanesto kraan Gold
Foto: Blauw Fenix keukenblad met pitt cooking in een design keuken met een Lanesto spoelbak en kraan Gold in goud kleur – Dekkers Zevenhuizen

Blauwe keukenaccessoires

Van sjiek donkerblauw servies tot denim blauwe pannen met een flinke vintage feeling; blauwe keukenaccessoires laten de kleuren van je eten bijzonder fraai uitkomen. Zet een blauwe glazen karaf of vaas voor het raam in de keuken. Het licht door het glas zal magisch zijn!

 

BK bourgogne braadpan 28cm denim blue, blauwe pan, natuursteen aanrechtblad, landelijke keuken
Foto: Blauwe pan op natuursteen aanrechtblad van een landelijke keuken – BK bourgogne braadpan 28cm denim blue

De blauwe keuken, jouw droomkeuken!

Een keukencoach helpt je graag bij het realiseren van jouw blauwe droomkeuken in de stijl die jij het mooist vindt. Helemaal naar jouw wensen en budget maakt deze keukenspecialist een prachtig 3D ontwerp! Een afspraak maken bij een keukencoach in de buurt is zo gemaakt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Caroline

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.