Keukentrends 2021 – de mooiste keuken ideeën

INSPIRATIE
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De keukentrends 2021 staan in het zonnetje! De keuken verdient in 2021 extra aandacht want naast koken wordt er ook samen gegeten, gebabbeld, gestudeerd en zelfs gewerkt. Ik laat je hier de mooiste keukentrends van 2021 zien met nieuwe keuken ideeën voor kleuren en materialen en keuken inspiratie voor styling en duurzaamheid. Bekijk de prachtige inspiratie keuken foto’s en… hoe fantastisch staan de 2021 trends in jouw droomkeuken? 

Heb je al keuken ideeën en wil je zelf je keuken ontwerpen? Ga snel aan de slag met de I-KOOK keukenplanner! Schuif eenvoudig met keukenkasten en speel met kleuren en materialen uit de laatste keukentrends en… ‘teken’ in no time jouw eigen 3D keuken ontwerp! 

Voor de nieuwste keuken inspiratie en deskundig advies maak je een afspraak met een creatieve keukencoach. Deze keukenspecialist laat je op je gemak de leukste keukentrends in de I-KOOK winkel zien. De keukencoach maakt een professioneel keukenontwerp voor je, geheel vrijblijvend natuurlijk en binnen je budget! Wellicht heeft de coach keuken ideeën waaraan jij nog nooit gedacht hebt?

Keukentrends 2021: sfeervol, stijlvol en handig!

Keukentrend 2021 Soft Stream, TopLaminaat keukenblad Nordic Wood
Foto: Keukentrend 2021 Soft Stream, TopLaminaat keukenblad Nordic Wood

– Soft Stream keukentrend 2021

Soft Stream is een heel bijzondere keukentrend. De ronde vormen geven deze keuken meer de uitstraling van een luxe meubel dan een werkplek waar het eten wordt bereid.

Keukentrend 2021 Soft Stream
Foto: Keukentrend 2021 Soft Stream

Keukentrend Soft Stream herken je aan:

  • Organische natuurlijke vormen volgens de keukentrends 2021 met de nieuwste techniek in keukenapparatuur.
  • Kunstzinnig keuken ontwerp met zachte contouren waarin de functies van de keuken in elkaar overlopen. Enkele Soft Stream keuken ideeën: De spoelbak en kraan zijn verzonken onder het keukenblad en je kunt zelfs koken rechtstreeks op het aanrechtblad.
  • De zachte lichte keuken kleuren 2021 van de keukentrend Soft Stream zorgen voor een tijdloze look: kiezel, zand en nude tinten. Een klein kleur accent maak je met de pastel tinten roze, blauw en mintgroen.
  • Lichte en uni kleurige materialen als een Scandinavisch houten keukenblad en lichte tegels voor de keuken achterwand vind je in de meest opvallende keukentrend van 2021. 
  • Nissen in kasten, met open vlakken zijn een must have in de inspiratie keuken voor 2021. In Soft Stream lijken ze uit één groot blok steen te zijn uitgehouwen.
Keukentrend 2021 Rural Chic, Gessi kraan + spoelbak koper kleur
Foto: Keukentrend 2021 Rural Chic, Gessi kraan + spoelbak koper kleur

– Rural Chic keukentrend 2021

Van de keukentrends 2021 zie je in de trend Rural Chic zowel stoere als chique elementen uit de industriële keuken en de landelijke keuken terugkomen. Rural Chic is als inspiratie keuken een compleet andere trend dan Soft Stream maar net zo sfeervol!

Keukentrend 2021 Rural Chic, TopLaminaat keukenblad hout decor Burned Wood
Foto: Keukentrend 2021 Rural Chic, TopLaminaat keukenblad hout decor Burned Wood

De keukentrend Rural Chic herken je aan: 

  • De keuken ligt in het verlengde van de huiskamer. Om de stijlen mooi in elkaar over te laten lopen, maakt een keukencoach volgens de keukentrends 2021 en later, een perfect passend keukenontwerp voor jou. Eigenlijk is iedere I-KOOK keuken een maat-keuken!
  • De stoere robuuste grove materialen in de Rural Chic inspiratie keuken zijn: hout, staal, steen, marmer en beton met grove nerven en aders.
  • Keukenaccessoires als servies mag er handgemaakt uitzien en hebben een matte kleur.
  • Het keukenblad kan in de Rural Chic keuken ideeën een mat verbrand hout decor krijgen.

Bekijk meer I-KOOK keukentrends op:


Werkplek in de keuken, Häcker witte keuken
Foto: Werkplek in de keuken – Stoere witte Häcker keuken

Thuiswerken in de keuken; prima plan!

Creatief omgaan met de beschikbare ruimte, dat is een keukencoach van I-KOOK op het lijf geschreven! Een thuiswerkplek in de keuken ontwerpen is één van de grote keukentrends 2021. 

Een keukencoach heeft verrassende keuken ideeën hoe je een bureau op een fantastische manier in de keukenindeling verwerkt én helemaal aansluit bij de rest van het keuken. Thuiswerken of studeren in de keuken is zo héél plezierig!

Keuken achterwand Alusplash Essenza collectie, Alusplash Astroid & Aluspash Galaxy
Foto: Keuken achterwand Alusplash Essenza collectie: Alusplash Astroid & Aluspash Galaxy

Design je keuken!

Staat jouw keuken ook in de woonkamer? Leuk, dan wil je natuurlijk wel dat het keukenontwerp perfect past bij de rest van je woonruimte. In de keukentrends 2021 is er meer mogelijk dan ooit op keuken styling gebied ! 

Een stijlvolle keuken samenstellen is geweldig met verschillende keuken elementen in dezelfde mooie kleur! Je spoelbak, kraan, zeeppompje, vaatdoekhouder en keukenverlichting kun je allemaal kiezen in de prachtige kleuren metaal: Gold (goud), Gun Metal (zwart), Copper (koper) en roestvrijstaal.

Op bovenstaande keuken inspiratie foto staat 2x een Alusplash achterwand uit de luxe collectie Essenza. Ik laat je juist deze hittebestendige keuken achterwanden zien omdat ze een stijlvolle fijne structuur hebben die de achterwand tot leven brengt. De Alusplash Essenza achterwand brengt een prachtig accent passend bij de 2021 keuken ideeën en is een perfecte match met de eerder genoemde keuken kleuren!

Quooker Fusion Gold – Quooker goud kokend waterkraan
Foto: Quooker Fusion Gold – Quooker goud kokend waterkraan

Gemak in de duurzame keuken!

Een grote keuken inspiratie trend is de combinatie van comfort, uitstraling en duurzaamheid in het ontwerp. De keuken ideeën gaan van: ‘Hoe plezierig werk je in je keuken?’ en ‘Welke keukenstijl spreekt je aan?‘. Bij ‘Hoe groen is je keuken?’ kijk je naar het aantal jaren dat je duurzame keuken meegaat en of je kunt besparen.

Quooker heeft de 3 elementen heel mooi gecombineerd in de kokend-water-kraan. Je hebt direct kokend water voor je thee, aardappels en pasta. Daarnaast is de Quooker kraan verkrijgbaar in prachtige kleuren én je bespaart energie en water. In de Quooker bespaar check (quooker.nl/bespaarcheck) zie je binnen een minuut wat je nu verbruikt en wat het gaat schelen als je een Quooker in je nieuwe keuken plaatst.

Welke mooie keukentrends maken jouw keuken perfect?

De beste keukentrends voor jouw droomkeuken! Naast de keukenbladen en kastdeurtjes nieuwste kleuren en materialen, zie je veel innovaties bij de keukenapparaten in de ideale keuken van nu!  

Kom ook de nieuwste keukentrends inspiratie opdoen! In de I-KOOK winkel bekijk je op je gemak prachtige keukenopstellingen in populaire stijlen. Welke trends passen het beste in jouw droomkeuken? Bespreek al je keuken ideeën met een I-KOOK keukencoach die alles weet van de laatste keukentrends voor extra keuken inspiratie. Samen met de keukencoach ontwerp je binnen je budget, jouw droomkeuken in 3D. Lees in de ervaringen van eerdere I-KOOK klanten hoe zij de keukentrends in hun keuken verwerken.

Maak nu een adviesafspraak met een keukencoach! Kom kijken in de inspirerende I-KOOK winkel in je buurt.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.