Keukentrends 2021 – de mooiste keuken ideeën

INSPIRATIE
5 min leestijd

De keuken van 2021 staat in het zonnetje! Deze bijzonder fijne plek in huis verdient extra aandacht want naast koken wordt er ook samen gegeten, gebabbeld, gestudeerd en tegenwoordig in gewerkt. Ik laat je de mooiste keukentrends 2021 zien die fantastisch staan in je nieuwe keuken. Jazeker, in 2021 wordt jouw droomkeuken gerealiseerd!

Snel & eenvoudig schuiven met keukenkasten, spelen met kleuren en nog veel meer, doe je in de I-KOOK keukenplanner. Probeer het zelf uit! Maak anders een afspraak met een ervaren en creatieve keukencoach en laat een professioneel keukenontwerp maken, geheel vrijblijvend natuurlijk!

Keukentrends 2021: sfeervol, stijlvol en handig!

Keukentrend 2021 Soft Stream, TopLaminaat keukenblad Nordic Wood – Dekker Zevenhuizen

Soft Stream keukentrend 2021

Soft Stream is een heel bijzondere keukentrend. De ronde vormen geven deze keuken meer de uitstraling van een luxe meubel dan een werkplek waar het eten voorbereid wordt.

Keukentrend 2021 Soft Stream – Dekker Zevenhuizen

Soft Stream herken je aan:

  • Organische natuurlijke vormen met de nieuwste techniek in keukenapparatuur.
  • Kunstzinnig keukenontwerp met zachte contouren waarin de functies van de keuken in elkaar overlopen. De spoelbak en kraan zijn verzonken onder het keukenblad en je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks koken op het aanrechtblad.
  • Zachte lichte keuken kleuren voor een tijdloze look: kiezel, zand en nude tinten. Een klein accent maak je met de pastel kleuren roze, blauw en mintgroen.
  • Lichte en uni kleurige materialen als een Scandinavisch houten keukenblad, lichte tegels voor de keuken achterwand, etc.
  • Nissen in kasten, met open vlakken, zijn een must have in de keuken in 2021. In Soft Stream lijken ze uit één groot blok steen te zijn uitgehouwen.
Keukentrend 2021 Rural Chic, Gessi kraan + spoelbak koper kleur– Dekker Zevenhuizen

Rural Chic keukentrend 2021

In de keukentrend Rural Chic zie je zowel stoere als chique elementen uit de industriële keuken en de landelijke keuken terugkomen. Een compleet andere keukentrend als Soft Stream maar net zo sfeervol!

Keukentrend 2021 Rural Chic, TopLaminaat keukenblad hout decor Burned Wood– Dekker Zevenhuizen

Rural Chic herken je aan:

  • De keuken ligt in het verlengde van de huiskamer. Om dit goed en mooi in elkaar over te laten lopen, heb je een keukencoach nodig die voor jou een precies bijpassend keukenontwerp maakt. Eigenlijk is iedere keuken, een maat-keuken!
  • Stoere robuuste grove materialen als hout, staal, steen, marmer en beton met grove nerven en aders.
  • Keukenaccessoires als servies mag er handgemaakt uitzien en voorzien zijn van een matte kleur.
  • Het keukenblad kan een mat verbrand hout decor krijgen.
Werkplek in de keuken – Häcker witte keuken AV 2065 AV 1098 Okobo Café Bruin

Thuiswerken in de keuken; prima plan!

Creatief omgaan met de beschikbare ruimte, dat is een keukencoach op het lijf geschreven!  Een thuiswerkplek in de keuken ontwerpen is een echte keukentrend in 2021.

Het is fantastisch om te zien hoe op verschillende manieren een mooi bureau in het ontwerp toegevoegd wordt, dat helemaal aansluit bij de rest van de keuken. Thuiswerken of studeren in de keuken wordt zo wel heel plezierig!

Keuken achterwand Alusplash Essenza collectie: Alusplash Astroid & Aluspash Galaxy – Dekker Zevenhuizen

Design je keuken!

Staat jouw keuken ook in de woonkamer? Leuk, dan wil je natuurlijk wel dat het keukenontwerp perfect bij de rest van je woonruimte past. In 2021 is er meer mogelijk dan ooit op keuken styling gebied !

Een stijlvolle keuken samenstellen is geweldig met verschillende keuken elementen in dezelfde mooie kleur! Je spoelbak, kraan, zeeppompje, vaatdoekhouder en keukenverlichting kun je allemaal kiezen in de prachtige kleuren metaal: Gold (goud), Gun Metal (zwart), Copper (koper) en roestvrijstaal.

Op bovenstaande foto staat 2 maal een Alusplash achterwand uit de luxe collectie Essenza. Ik laat je juist deze hittebestendige keuken achterwanden zien omdat ze een stijlvolle fijne structuur hebben, die de achterwand tot leven brengt. Een prachtig accent en perfect passend bij de eerder genoemde keuken kleuren!

Quooker Fusion Gold – Quooker goud kokend waterkraan

Gemak in de duurzame keuken!

Een grote trend in het keuken plannen is de combinatie van comfort, uitstraling en duurzaamheid. Hoe plezierig werk je in je keuken, welke keukenstijl spreekt je aan en hoe ‘groen’ is de keuken? Daarbij kijk je niet alleen naar hoe lang de duurzame keukenspullen meegaan, ook of je kunt besparen.

Quooker heeft deze 3 elementen heel mooi gecombineerd in de kokend-water-kraan. Je hebt niet alleen direct kokend water voor je thee, aardappels en pasta, de Quooker kraan is ook verkrijgbaar in prachtige kleuren én je bespaart energie en water. In de Quooker bespaar check (quooker.nl/bespaarcheck) zie je binnen een minuut wat je nu verbruikt en wat het gaat schelen als je een Quooker in je nieuwe keuken plaatst.

Meer keukentrends van 2021 voor jouw nieuwe keuken!

Keuken foto’s bekijken op je smartphone en tablet is een prima start. Daarna moet je echt de verschillende keukendeurtjes, aanrechtbladen en nog veel meer gaan bewonderen in de winkel. Een keukencoach geeft je graag een rondleiding in de prachtige keukenshowroom langs de keukentrends van 2021! Laat alle keuken ideeën, geheel binnen je budget, verwerken tot een prachtig 3D keukenontwerp Maak een vrijblijvende afspraak in je buurt!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.