Keukentrends 2024, jouw keuken inspiratie!

KEUKENS
7 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Dé keukentrends 2024 voor je nieuwe keuken of keuken make-over vind je in dit inspiratie blog! I-KOOK laat je genieten van de mooiste en nieuwste keuken trends van 2024. Ontdek welke kleur keuken in 2024 bij jou past, waarom luxe materialen als hout, natuursteen en glas ‘in’ zijn en hoe keukenapparatuur steeds slimmer wordt. Benieuwd naar de 2024 look van de tijdloze keuken en de achterwand als hippe of luxe eyecatcher? Je leest het allemaal hier!

Dit zijn de keukentrends 2024:

  • Wellbeing keuken: licht & elegant
  • Natuurlijke keuken: stoer & luxe
  • Keuken tegels achterwand: chique natuursteen & hippe glans kleuren
  • Glazen keukenkasten
  • Zwart-witte keuken met geometrische accenten
  • Zelf kruiden kweken
  • Keukenapparatuur wordt steeds slimmer!

Ontwerp zelf je eigen keuken volgens de nieuwste keukentrends 2024! In de gratis I-KOOK keukenplanner kun je gemakkelijk schuiven met kasten, onbeperkt wisselen van keukendeur kleuren en nog veel meer… Ontwerp HIER je keuken in 3D!

Bewonder de keukentrends van 2024 in het echt in de I-KOOK winkel! Stap op je gemak binnen en stel je vragen aan een keukencoach! Voor deskundig keukenadvies volgens de laatste trends en geheel naar jouw smaak, maak hier een afspraak met een I-KOOK keukencoach!

Stijlvolle Wellbeing keuken in lichte kleuren: mat wit, ecru en licht hout
Foto: Stijlvolle Wellbeing keuken in lichte kleuren: mat wit, ecru en licht hout

– Wellbeing keuken: licht & elegant

Opvallend aan de lichte keukentrend 2024: de elegante Wellbeing keuken is de luchtige en ruimtelijke beleving die je hebt als je aan het koken, eten of borrelen bent.

De ingetogen keuken krijgt haar luxe lichtvoetigheid door zachte naturel kleuren, lichte materialen en reflecterend glas in de keukenopstelling te integreren. Ontdek in o.a. de Dekker keukentrend Lightness hoe (duurzaam en gratis) natuurlijk licht, een verfijnd natuursteen aanrechtblad en transparante glazen kastdeurtjes je een fijn en comfortabel gevoel geven.

Wellbeing lichte keuken trend 2024 moodboard
Foto: Wellbeing lichte keuken trend 2024 moodboard

Wellbeing lichte keuken trends 2024 kleuren & materialen:

  • Zachte wit, beige, crème, krijt, blauw en zeegroen tinten
  • Natuursteen: Travertin en marmer
  • Glas en matglas
  • Metalen: RVS en aluminium
Natuurlijke keuken met notenhout deurtjes, betonlook aanrechtblad én tafelblad
Foto: Natuurlijke keuken met notenhout deurtjes, betonlook aanrechtblad én tafelblad

– Natuurlijke keuken: stoer & luxe

In de stoere natuurlijke keukentrend 2024 breng je het beste van buiten naar de gezelligste plek in huis: de keuken!

De natuurlijke keuken is een robuuste donkere keuken, waarin de combinatie van hout, natuursteen, beton en metaal, de trendy keuken van 2024 een luxe uitstraling geeft.

Zwart marmerlook aanrechtblad & betonlook keukenwand
Foto: Zwart marmerlook aanrechtblad & betonlook keukenwand

Een ‘wilde’ mix van grove oppervlaktes, voelbare houtnerven en grillige aders in natuursteen en marmer, zie je terug in o.a. de Rock Nature keukentrend van Dekker Zevenhuizen. Door de rijke natuurlijke keuken materialen ook te gebruiken voor een wand, keukenbar, keukentafel en een dressoir, creëer je een unieke luxe look & feel in de gehele woonruimte.

Natuurlijke keuken trend 2024 moodboard
Foto: Natuurlijke keuken trend 2024 moodboard

Natuurlijke keuken trends 2024 kleuren en materialen:

  • Natuurlijke materialen: hout, natuursteen, marmer, travertin & beton
  • Grof hout en drukke natuursteen patronen & aders
  • Warme donkere kleuren: aardse (licht) bruin, zwart en grijs tinten
  • Organische vormen (o.a. ronde keukenbar)
Olifant grijze geglazuurde achterwand tegels
Foto: Olifant grijze geglazuurde achterwand tegels

– Keuken achterwand tegels: chique & hip

De keuken achterwand is als meterslange sfeermaker de perfecte display van de nieuwste keukentrends 2024. Naast het decoratieve element (de achterwand in je favoriete keukenstijl), heeft de spatwand de praktische functie van het beschermen van de muur tegen spatten en vlekken.

Gewolkte marmerlook keukenachterwand & aanrechtblad
Foto: Gewolkte marmerlook keukenachterwand & aanrechtblad

Wil je een stijlvolle achterwand die je keuken een luxe tijdloze uitstraling geeft, dan kies je voor natuursteen dan wel marmerlook tegels of wandpaneel. In een moderne, design of landelijke keuken maken spatwand tegels met steen decor en de nieuwste apparatuur het chique 2024 keuken plaatje compleet.

Roze visgraat tegels keuken achterwand
Foto: Roze visgraat tegels keuken achterwand

Bij hippe keuken achterwand tegels denk je in de trends keuken 2024 aan glanzende tegeltjes in lichte pastel kleuren of aan diep donkere tinten. Van langwerpig en vierkant tot hexagon, de kleine keukentegels voor de achterwand zijn verkrijgbaar in trendy kleuren, vormen en afmetingen. Haal de tint van de kastdeurtjes, de tegels en de tegelvoegen uit dezelfde kleurgroep (toon-op-toon kleurenpalet) en creëer zo eenheid in de keuken voor een rustig stijlvol beeld. Door een (contrasterende) afwijkende voegkleur aan te brengen, trekt de moderne spatwand meer dan ooit de aandacht.

Keuken trends kleuren 2024 in achterwand tegels:

  • Glanzende tegels: aarde, groen, blauw en grijs tinten
  • Natuursteen tegels: marmerlook, lei, travertin en betonlook
Bovenkastjes met glazen deurtjes in betonlook - grijs hoogglans keuken
Foto: Bovenkastjes met glazen deurtjes in betonlook – grijs hoogglans keuken

– Glazen keukenkast

De keukenkast met glas krijgt extra aandacht in de keukentrends van 2024, omdat luxe vitrinekasten keuken en woonkamer naadloos in elkaar laten overlopen.

Alleen je mooiste servies onderdelen, bijzondere vazen en speciale wijnen mogen pronken in een strakke of landelijke keukenkast met glas deurtjes. Met een keuken vitrine kast vergroot je de ‘woon’ uitstraling van je keuken én de ruimte lijkt ook groter door de doorkijk diepte van de glazen schappen.


Bekijk meer I-KOOK keukentrends op:


Zwart - witte keuken met geometrische blokken
Foto: Zwart – witte keuken met geometrische blokken

– Tijdloze zwart-witte keuken met geometrische accenten

In de nieuwste keukentrends 2024 krijgt de tijdloze zwart-witte keuken een strakke design make-over met abstracte blok accenten.

De neutrale, ‘kan altijd’ keuken ondergaat een hippe 2024 update door het zwart en wit verder door te voeren in geometrische blokken, strepen en vormen. Zwart-witte wandbekleding en keuken accessoires als servies, lampen, afvalbakken en handgrepen geven je keuken pit en een minimalistische designers look.

Kruiden bakken keukenkast met LED verlichting
Foto: Kruiden bakken keukenkast met LED verlichting

– Kruiden kweken in je keuken

Iedereen gaat zelf kruiden kweken in de keuken volgens de keukentrends 2024!

Je planten en kruiden groeien perfect in de speciale keuken wandkast met kruidenbakken en LED verlichting (zie bovenstaande foto). Zo heb je altijd je favoriete kruiden voor het grijpen want… wat is er nou lekkerder dan koken met verse ingrediënten? Een ander voordeel is dat kruidenpotten leuk staan in iedere keukenstijl, ze ruiken heerlijk, het is goed voor het milieu én je bespaart geld, super toch?!

Slimme keuken apparatuur – Matte rode keuken met oven, inductiekookplaat & design afzuigkap
Foto: Slimme keuken apparatuur – Matte rode keuken met oven, inductiekookplaat & design afzuigkap

– Keukenapparatuur wordt steeds slimmer!

Je smartphone speelt in de trends keuken 2024 een steeds grotere rol bij de bediening van keukenapparatuur.

Je regelt met je telefoon (of tablet) via Wifi de standen van je oven, de graden van je wijnklimaatkast, de spoelprogramma’s van je vaatwasser en de bediening van je afzuigkap. In dit blog lees je hoe de slimme keuken voor jou kan werken. Bekijk via apps de vele recepten en filmpjes die uitleg geven over de innovatieve functies van de slimme keukenapparaten in gebruiksgemak en energiezuinigheid. Zin in een nieuw keukenblad? Welke aanrechtblad kleur past het beste op jouw bestaande keuken? Test het eenvoudig in de Dekker werkbladen app, MyDekker.

Welke keukentrends 2024 maken jouw droomkeuken compleet?

De I-KOOK keukentrends 2024 zijn één grote inspiratiebron voor de nieuwste keuken kleuren, materialen, stijlen en innovatieve keukenapparatuur. Ontdek in de I-KOOK winkel de keuken trend 2024 die perfect bij jou past!

Een I-KOOK keukencoach geeft je met veel plezier vakkundig advies over tijdloze keukens én de nieuwste trends in keukens. Bespreek samen met de keukencoach al jouw ideeën en bekijk, binnen je budget, welke keukentrends in 2024 van jouw keuken, een trendy droomkeuken maken! Lees ook in de reviews van eerdere I-KOOK klanten hoe zij met de nieuwste trends hun keuken future-proof hebben gemaakt.

Maak nu een afspraak met een I-KOOK keukencoach in je buurt!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.