Quooker kokend waterkraan

ACCESSOIRES
8 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De Quooker kraan voor al je water wensen in de keuken! In een handomdraai maak je een verse kop thee en een verfrissend drankje met bubbels. De kokendwaterkraan kan naast koud en warm water ook koel, bruisend en gefilterd water geven. Welke keukenstijl, kleur of vorm jouw keuken ook heeft, er is altijd een Quooker die perfect past bij jouw keuken! Ontdek in dit blog welke van alle Quooker kranen jouw favoriet is.

Wil jij ook een kokend-water-kraan in je keuken maar weet je niet welke Quooker het best in jouw keuken geplaatst kan worden? Een keukencoach van I-KOOK helpt je graag bij de keuze: van model en kleur tot aan de techniek van je Quooker! Zo is de Quooker kraan met een Quooker Combi reservoir een ideale combinatie voor meteen kokend én warm water. Vraag een ervaren keukencoach om advies!

Jouw Quooker, je kunt snel niet meer zonder!

Quooker kraan in moderne houten keuken, Quooker Flex round RVS
Foto: Quooker kraan in moderne houten keuken – Quooker Flex round RVS

Hoe veilig is een Quooker?

Als keukencoach krijg ik begrijpelijk veel vragen of een kokendwaterkraan wel veilig is in een gezin met kleine kinderen. Je kunt een Quooker kraan veilig gebruiken:

 • De druk-draai bediening van het kokend water is kindveilig. Een kind kan de kokend waterkraan niet openen. Quooker is echt dé ideale kraan voor in een kindvriendelijke keuken.
 • De straal water is luchtig. Voordat het te heet wordt, is je hand al weg.
 • Wanneer er uit de kraan kokend water stroomt, kleurt de ring bij de knop rood.
 • Quooker kranen worden zelf niet heet, de hals is goed beschermd tegen het hete water.
 • Een kind kan de kraan niet omver trekken.

Je Quooker kiezen, doe je zo!

Voor iedere keuken is er een ideale Quooker kraan!

Het ruime assortiment Quooker kranen laat je kiezen uit:

 • Prachtige Quooker designs – modern & klassiek
 • Strakke Quooker vormen – square & ronde uitloop
 • Populaire Quooker kleuren – chroom, RVS, goud, messing patina, zwart, gunmetal & rose koper
 • Verschillende Quooker reservoirs – Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+ & Quooker CUBE voor gekoeld en bruisend water

Kijk welke Quooker je het mooist én het meest praktisch vindt in jouw keuken!

Quooker kraan in zwarte design keuken, Quooker Fusion Round zwart
Foto: Quooker kraan in zwarte design keuken – Quooker Fusion Round zwart

Quooker Fusion

De Quooker Fusion is een fijne kokendwaterkraan én kraan voor warm en koud water samen. Eén keukenkraan op je aanrechtblad is genoeg en wel zo mooi!

De veelzijdige Quooker kraan Fusion is verkrijgbaar als rond model ‘Round’ en haaks ‘Square’ met een grote keuze uit de kleuren chroom, RVS, goud, messing patina, zwart, gunmetal en rose koper. Alle reservoirs inclusief de warm water Quooker COMBI en de gekoeld & bruisend water Quooker CUBE kun je combineren met de Fusion Quooker kranen.

Klassieke Quooker kokend waterkraan, Quooker Classic Fusion Round Combi
Foto: Klassieke Quooker kokend waterkraan – Quooker Classic Fusion Round Combi

Quooker Classic Fusion

De Quooker kraan Classic Fusion is de Quooker Fusion in een klassieke uitvoering. Het is een prachtig klassiek uitziende kokend-water-kraan met alle watermogelijkheden van vandaag de dag.

De sierlijke Quooker Classic Fusion geeft koud, warm en kokend water. Wil je ook gekoeld en bruisend water in je stijlvolle landelijke keuken dan plaats je naast bijvoorbeeld je Quooker COMBI boiler (voor warm water), een Quooker CUBE reservoir voor gekoeld en bruisend water.

Quooker kraan met uittrekslang, Quooker Flex RVS
Foto: Quooker kraan met uittrekslang – Quooker Flex RVS

Quooker Flex

De Quooker Flex heeft een flexibele uittrekslang die zo mooi in de uitloop is weggewerkt, dat je hem bijna niet ziet. Hartstikke handig om kinderhandjes, plantjes en borden met koud of warm water te spoelen, zonder dat het water alle kanten opspat.

Met Quooker kranen Flex kun je koud, warm en kokend water tappen. Er komt ter beveiliging geen kokend water uit de Quooker Flex als je met de slang bezig bent. De Quooker Flex is er als ‘Round’ model in de kleuren chroom, RVS, zwart, gunmetal en rose koper. Deze super handige Quooker kraan werkt samen met alle reservoirs als de Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+ en de Quooker Cube voor een kan vol priklimonade.

RVS Quooker Front keukenkraan
Foto: RVS Quooker Front keukenkraan

Quooker Front

Heb je het nieuwste model Quooker al gezien: de industriële keukenkraan Quooker Front? De Quooker Front is een innovatieve keukenkraan waarmee je warm, koud en direct kokend, gekoeld en bruisend water tapt. 

De Quooker Front keukenkraan heeft een strak ontwerp met de hendel voor koud en warm water aan ‘de Front’, de voorkant. Bij de Front heb je keuze uit de 2 stoere Quooker kleuren: zwart en RVS. Ieder Quooker-reservoir (ook de Quooker CUBE) kan op de kraan aangesloten worden. De Quooker Front springt eruit in een moderne, design en industriële keuken én is door de ergonomische vormgeving ideaal voor dagelijks gebruik!

Quooker met uittrekslang & koel en bruisend water, Quooker Flex Cube RVS
Foto: Quooker met uittrekslang & koel en bruisend water – Quooker Flex Cube RVS

Quooker CUBE

Even wat verdere uitleg over de Quooker CUBE: de Quooker CUBE is geen kraan. Het is een gekoeld waterreservoir met een koolzuurfles en eventueel een waterfilter, dat op iedere Quooker kraan aangesloten kan worden. Voor coole drankjes met bubbels moet je bij de Quooker CUBE zijn!

Drink je het liefst mineraalwater? Met een CUBE bespaar je geld en tijd en het is nog duurzaam ook. Voor het koelen van water in je koelkast of door Quooker CUBE is er geen verschil in energiekosten. Je hebt wel veel minder flessen en ritjes naar de supermarkt … en je sprankelende water staat altijd voor je klaar!

Quooker kranen met koel en bruisend water, Quooker Nordic Twintaps Cube RVS
Foto: Quooker kranen met koel en bruisend water – Quooker Nordic Twintaps Cube RVS

Quooker Nordic Single Tap & Twintaps

Quooker is dé uitvinder van de geweldige kokend waterkraan. De eerste Quooker kraan is de Quooker Nordic Single Tap, een losse kokend-water-kraan naast je al aanwezige mengkraan. Bij de Quooker Nordic Twintaps is er bij je kokend waterkraan een bijpassende warm- en koud keukenkraan van Quooker. Je hebt bij de Nordic Quooker kranen twee kranen op je keukenblad staan.

Op bovenstaande foto zie je een mooi voorbeeld van een RVS Quooker Nordic Twintaps met een Square uitloop in een moderne keuken. Je kunt ook kiezen voor een ronde uitloop en de kleur chroom. Alle reservoirs als de Quooker PRO3, Quooker COMBI, Quooker COMBI+ kunnen gecombineerd worden met de Quooker Nordic. Met de Quooker Cube vul je de bidon voor een vers watertje met fruitsmaakje.

Een innovatief bedrijf als Quooker heeft de Quooker kokend waterkraan door ontwikkelt tot één kraan  (als de Fusion & Flex) waarmee je zowel kokend als warm en koud water kan tappen. Het scheelt een kraangat en het is minder druk op je werkblad.

Quooker Fusion & Quooker Flex in de nieuwste kleuren: gunmetal & rose koper, gezien op de vt wonen&design beurs
Foto: Quooker Fusion & Quooker Flex in de nieuwste kleuren: gunmetal & rose koper, gezien op de vt wonen&design beurs

Wel of geen Quooker in je keuken?

Belangrijk voor je Quooker keuze:

 • Je betaalt flink meer geld voor een kokend-water-kraan, dan voor een normale keukenkraan.
 • Er is een keukenkastje nodig om het reservoir (+ eventuele gekoeld waterreservoir) te kunnen plaatsen.
 • Een Quooker kraan biedt veel gebruiksgemak én plezier: je kunt gelijk kokend, koud, warm, koel en bruisend water tappen.
 • Je tapt exact genoeg kokend water met Quooker kranen en voorkomt waterverspilling.
 • Een Quooker verbruikt zeer weinig energie, minder dan een 11 watt spaarlamp.
 • Lekker duurzaam: Je maakt je eigen frisse drankjes, je hebt geen plastic flessen meer nodig.
 • Het koelen van water in een koelkast of in een Quooker CUBE kost evenveel energie.
 • Het Quooker Combi reservoir werkt als keukenboiler. Je hebt geen warm waterleiding meer nodig in de keuken en je ontlast het reservoir van je warmtepomp/CV ketel.

De Quooker kraan is ondertussen zo bekend dat vaak alle kokend waterkranen zo genoemd worden. Er zijn voordelige andere merken, zoals bijvoorbeeld ‘Selsiuz’. Deze Selsiuz kokend-water-kranen zijn er in verschillende modellen en kleuren met bijpassende spoelbak.

Quooker Fusion Square RVS met Quooker zeeppomp
Foto: Quooker Fusion Square RVS met zeeppomp

Ontdek de Quooker voor jouw droomkeuken!

Een Quooker kraan is een prachtige eyecatcher op je aanrechtblad! Stel al je vragen over Quooker kranen aan een ervaren keukencoach en kom kijken in de I-KOOK winkel welke Quooker de ideale keukenkraan is in jouw droomkeuken.

De Quooker is een populair keukenapparaat. Lees zeker de ervaringen van eerdere klanten over hun I-KOOK keuken met handige kokend waterkraan.

Maak nu een afspraak met een keukencoach. Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt!

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.