Een keukenkraan die bij je past

ACCESSOIRES
6 min leestijd

Iedere keuken heeft een keukenkraan! Deze keukenkranen tappen de hele dag water voor het afspoelen van servies, wassen van handen en het koken van eten. Jouw perfecte kraan in de keuken is dan ook makkelijk bedienbaar en past helemaal bij de stijl van je keuken! I-KOOK heeft een grote collectie kranen van keukenmengkranen en kokend-water-kranen in moderne modellen en populaire kleuren. Keukenkranen zwart zijn hot in de keuken net als de kraan kleuren goud, koper en natuurlijk chroom en RVS. Ik vertel je graag over welke kranen in de keuken er allemaal zijn. Ontdek jouw favoriete keukenkraan die precies past bij jou en jouw keuken!

Voor al je keukenkraan vragen: het deskundige advies van een I-KOOK keukencoach! Een keukencoach heeft veel praktische technische kennis over keukenkranen en is volledig op de hoogte van de laatste keukentrends. Van de keukenkraan zwart tot de kokend waterkraan die ook gekoeld en bruisend water geeft.

Welke keukenkraan past bij jouw gebruik én stijl?

Lanesto keukenmengkraan Quadrato Haaks Copper, I-KOOK keuken
Foto: Lanesto keukenmengkraan Quadrato Haaks Copper – I-KOOK keuken

Keukenkraan modellen

Of een keukenkraan praktisch is voor jou hangt af van het model van de kraan.

Zo kun je uit een eenhendel mengkraan met één hand warm en koud water tappen. Minder handig zijn keukenkranen met 2 hendels of knoppen om het water op de gewenste temperatuur te krijgen en het regelen van de waterstraal. De nieuwste kranen in de keuken, touch kranen functioneren door het geven van een tikje op de uitloop van de kraan. De infrarood no touch kraan hoeft helemaal niet meer aangeraakt te worden. Bij het zien van activiteit gaat de keukenkraan lopen.

RVS Lanesto keukenmengkranen in verschillende vormen
Foto: RVS Lanesto keukenmengkranen in verschillende vormen

Keuken kraanuitloop vormen

Of een keukenkraan past bij je keukenstijl hangt af van de vorm van de uitloop en de kleur van de kraan (daar later meer over)!

Met de uitloop, zeg maar de hals van de kraan kun je jouw favoriete keukensfeer laten zien. Op bovenstaande foto zie je keukenkranen met verschillende uitlopen. De rechte kraan (links) staat wel lekker stoer op een betonlook aanrechtblad in een industriële keuken. Is deze keukenkraan zwart, dan is ie extra robuust om te zien. De kraan met een C-vorm is een sierlijke kraan die helemaal past in de authentieke sfeer van de landelijke keuken. De U kraan heeft een speelse vorm, perfect in de eigentijdse moderne keuken.

Quooker Flex RVS, Selsiuz XL Copper en Gessi keukenkraan zwart Gun Metal
Foto: Quooker Flex RVS, Selsiuz XL Copper en Gessi keukenkraan zwart Gun Metal

KEUKENKRAAN MET SPOELDOUCHE

De uitloop van de keukenkraan kan ook een handige spoeldouche hebben. Deze kraan met flexibele slang of uittrekslang is een must have in een gezinskeuken!

De kraan met handdouche is niet voor niets reuze geliefd. Het spoelen van servies, het tappen van drankjes en het schoonmaken van de spoelbak gaat zo gemakkelijk met een keukenkraan met flexibele uitloop.

De keukenmerken hebben ieder eigen keukenkranen met een handdouche die je vastzet of met een flexibele slang die je uit kunt trekken. Op bovenstaande foto zie je van links naar rechts de Quooker Flex Cube in RVS, de industriële Selsiuz XL in koper kleur en de Gessi Meccanica Flex in keukenkranen zwart Gun Metal.

Keukenkraan kleuren

De keukenkraan mag stralen op het aanrechtblad! En dat doet ie vandaag de dag. De mooiste keukenkranen in moderne kleuren zijn te bewonderen in de I-KOOK winkel.

Op de foto’s zie je al verschillende prachtige keukenkraan kleuren voorbijkomen. Van de tijdloze topper die altijd kan: de RVS keukenkraan en de klassieke kraan in chroom tot kranen in de nieuwste kleuren: strak wit, stoer koper en luxe goud. Keukenkranen zwart worden in vele keukens geplaatst omdat de keukenkraan zwart perfect past bij inbouwapparatuur en natuurlijk bij de populaire zwarte keuken. Zwarte keukenkranen en de kranen in alle andere kleuren kunnen gecombineerd worden met een spoelbak, zeeppomp, vaatdoekhouder en zelfs lampjes in dezelfde kleur.

Quooker Fusion kokend water keukenkraan zwart & zwarte spoelbak, I-KOOK keuken
Foto Quooker Fusion kokend water keukenkraan zwart & zwarte spoelbak – I-KOOK keuken

Kokend-water-kraan

Een kokend-water-kraan geeft naast warm en koud water ook kokend water uit dezelfde keukenkraan. Een kokend waterkraan wordt ook wel een 3-in-1 kraan genoemd. Quooker is de eerste én meest bekende kokend water kraan.

Waar zijn de keukenkranen met kokend water ideaal voor? Voor het koken van aardappels en pasta, het schoonspoelen van babyflesjes en speciaal voor de theeleuten: het maken van een snelle kop thee. Op bovenstaande foto staat de Quooker Fusion keukenkraan zwart te pronken op een bijpassende zwarte spoelbak. Een zwarte geïntegreerde zeeppomp is mogelijk, al hoewel met een luipaard zeeppomp steel je ook de show.

VEILIG KOKEND WATER TAPPEN

Kokend-water-kranen zijn voor iedereen veilig. Door de kindveilige bediening kunnen kleine kinderen geen kokend water tappen.

Selsiuz kokend-water-kraan Rond Gold (links) & Selsiuz Cool Haaks Gold, goud
Foto Selsiuz kokend-water-kraan Rond Gold (links) & Selsiuz Cool Haaks Gold, goud

Koel en bruisend waterkraan

Hou jij meer van koele drankjes? Dan is de 4-in-1 kraan, JOUW keukenkraan! Uit deze kraan in de keuken komt warm, koud, gekoeld én bruisend water.

Op bovenstaande foto zie je de Selsiuz Cool Gold, een stijlvolle gouden kraan met gekoeld en bruisend water. De Selsiuz Cool is ook verkrijgbaar in de keukenkraan zwart, RVS en koper kleur.

Quooker Flex Cube RVS
Foto: Quooker Flex Cube RVS

Kokend waterkraan met koel bruisend water

De keukenkraan op z’n best is de kraan die koud, warm, kokend, gekoeld en bruisend water kan geven. Deze multifunctionele keukenkranen worden dan ook 5-in-1 kranen genoemd.

De Quooker Flex Cube op bovenstaande foto is een kokend water kraan met gekoeld en bruisend water. Als de slang uitgetrokken is, geeft de Quooker Flex geen kokend water. Naast het getoonde RVS, is er keuze uit keukenkranen zwart, chroom, goud en messing patina.

Lanesto keukenkraan RVS in betonlook keuken, I-KOOK keuken
Foto: Lanesto keukenkraan RVS in betonlook keuken – I-KOOK keuken

Heb jij jouw favoriete keukenkraan al gezien?

I-KOOK heeft voor iedere keuken en elk budget de perfecte keukenkraan!

Loop binnen in een I-KOOK winkel en zie hoe geweldig de verschillende keukenkranen passen in de fantastische keukenopstellingen. Van mooie mengkranen en handige kokend-water kranen tot hippe keukenkranen zwart. Lees alvast de ervaringen van eerdere gebruikers.

Stel een keukencoach al je vragen, want welke kraan past er het beste bij jou en de stijl van je keuken? Samen maak je vrijblijvend jouw droomkeuken indeling en bij I-KOOK geldt: niets moet en alles kan. Bekijk je keukenontwerp in 3D met de keukenkraan op een prominente plek.

Maak direct een afspraak met een keukencoach in je buurt!

 

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.