Een keukenkraan die bij je past

ACCESSOIRES
2 min leestijd

Er zijn verschillende keukenkranen. Wat is er eigenlijk allemaal mogelijk?

Mengkraan

De standaard mengkraan mengt warm en koud water tot één straal. Meestal gebruik je daarvoor een eenhendelmengkraan. Daarmee regel je met één hand de temperatuur en de waterstraal.

Kokend waterkraan

De Quooker is het bekendste voorbeeld van een kokend waterkraan. Deze kraan geeft naast warm en koud water ook kokend water uit dezelfde kraan. Dit wordt in de keukenwereld een 3-in-1 kraan genoemd. Handig als je snel thee wilt zetten, groente en pasta koken of een babyflesje wilt uitspoelen. Een mooi alternatief is bijvoorbeeld de ‘Selsiuz’ kokend waterkraan.

Veilig kokend water

Het is fijn om te weten dat je veilig water kunt tappen uit de kokend waterkranen. Door de kind veilige bediening kan de kraan niet door kleine kinderen gebruikt worden. Ook komt er een rustige, niet massieve straal uit de kraan die niet spettert, waardoor je niet zomaar je handen zult branden. De kraanuitloop is goed geïsoleerd, dus wanneer je hem beetpakt zal deze dan ook niet heet aanvoelen.

Kokend waterkraan met filterfunctie

Door een filter in de kraan haal je de laatste bacteriën en onzuiverheden eruit en krijg je een zachtere en betere smaak. Een kraan waar gefilterd warm, koud en kokend water uit komt is een 4-in-1 kraan.

Kokend waterkraan met gefilterd en bruisend water

Een kraan die koud, warm, kokend ,gefilterd en bruisend water kan maken is een 5-in-1 kraan. De Quooker Cube geeft licht bruisend water. Binnenkort komt er de Selsiuz Cool kraan, waarbij je zelf de hoeveelheid bubbels kunt instellen.

Keukenkraan met flexibele spoelslang

De mengkraan voor warm en koud water met flexibele uittrekslang is ideaal bij het afspoelen van pannen of het besproeien van planten. Deze kraan is weer erg populair omdat de nieuwe ontwerpen goed passen in de moderne keuken.

Quooker Flex was de eerste kokend waterkraan met flexibele uitloop. Er zijn nu ook andere merken zoals ‘Selsiuz’ die dit hebben.

Selsiuz Inox XL met spoeldouche

Zo is er voor elk budget en ieder keukenontwerp een mooie kraan!

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.