Welke keukentrends voor 2023? Dit zijn ze!

INSPIRATIE
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

In de keukentrends voor 2023 draait alles om keukengeluk! In dit blog geef ik je inspirerende keukentrends 2023 voor jouw trendy droomkeuken waarin iedereen zich happy voelt! Wat zijn de nieuwe keuken kleuren en materialen in 2023? Welke keukentrend 2023 past er bij jouw woonkamer interieur? Verdient jouw bijkeuken een update? De nieuwste keukentrends van 2023 vind je hier allemaal!

Dit zijn de keukentrends 2023:

  • Warme keuken kleuren en zachte vormen
  • Marmerlook keukenbladen, van subtiel tot grote aders
  • De keuken die uitblinkt met RVS en chroom
  • Houten keukendeurtjes met ribbels – groeven
  • Duurzame keuken met de meeste gebruiksplezier
  • Bijkeuken, tv-meubels en kledingkasten in dezelfde interieurstijl

Zelf je eigen keuken plannen met de nieuwste keukentrends 2023! In de gratis I-KOOK keukenplanner kun je gemakkelijk verschillende opstellingen, kastdeur kleuren, materialen en nog veel meer uitproberen. Ontwerp HIER je keuken in 3D!

Wil je de keukentrends voor 2023 in het echt zien in de I-KOOK winkel? Stap binnen en stel al je vragen aan een keukencoach! Voor keukenadvies naar de laatste trends en geheel naar jouw wensen, maak hier een afspraak met een I-KOOK keukencoach!

Betonlook keuken met pastel roze tegelachterwand
Foto: Betonlook keuken met pastel roze tegelachterwand

Warme keukenkleuren en zachte vormen

Warme kleuren en zachte vormen geven een gastvrij gevoel in de belangrijkste ruimte van je huis: de keuken waar naast koken, alles kan en iedereen elkaar ontmoet. In de keukentrend 2023 loopt het zorgvuldig gekozen kleurenpalet van de woonkamer en de keuken naadloos in elkaar over. 

De keuken kleuren trends van 2023 zijn: matte aardetinten en zand, beige, greige, groen en zachte pastelkleuren. De lichte beton keuken op bovenstaande foto krijgt een enorme zachtheid door de licht roze tegel achterwand en de pastel roze geverfde schappenkast. De nieuwste keukentrends voor 2023 gaan zelfs een stapje verder: de keuken met ronde vormen. Geen harde hoeken en rechte lijnen, (half-)ronde keukenkastjes geven je keuken een zachte design uitstraling. Je creëert eenvoudig en betaalbaar een knusse keuken door ronde keukenaccessoires in dromerige kleuren op wandplanken te plaatsen.

Keramisch keukenblad Evora Ceramics Breach en laminaat aanrechtblad TopLaminate Invictus
Foto: Keramisch keukenblad Evora Ceramics Breach en laminaat aanrechtblad TopLaminate Invictus

Marmerlook keukenbladen, van subtiel decor tot grote aders! 

In de 2023 keukentrends springt het luxe marmerlook aanrechtblad eruit met opvallend grote aders of juist met een zacht ingetogen decor.  

Het witte marmerlook werkblad met diepgrijze aders op bovenstaande foto is het keramisch aanrechtblad Evora Ceramics ‘Breach’. Het wit en grijs vormen samen een groter contrast dan de laminaat marmerlook kleuren van het keukenblad TopLaminate ‘Invictus’, rechts op de foto. De witte en bruin/koperkleurige aderen in het grijze kunststof marmerlook werkblad zijn subtiel en passen perfect in de kleuren keukentrends voor 2023.

Industriële keuken met RVS keukenfrontjes en zijpanelen
Foto: Industriële keuken met RVS keukenfrontjes en zijpanelen

De keuken die uitblinkt!

In de keukentrends 2023 mag de keuken meer glanzen en uitblinken!

Volgens de laatste trends vind je glanzende materialen en metalen als RVS en chroom in meer keukenonderdelen dan alleen de spoelbak en kraan. Op bovenstaande foto staat een stoere industriële keuken afgebeeld met machtig mooie RVS keukendeurtjes en grepen. Hier is de L-vormige RVS keuken gecombineerd met een houtlook werkblad. Mag het nog wat robuuster, dan maakt een blinkend RVS blad het trendy keukenplaatje compleet.

Bekijk meer I-KOOK keukentrends op:

Eiken houten wandpanelen & keukenblad stalen van natuursteen en keramiek
Foto: Eiken houten wandpanelen & keukenblad stalen van natuursteen en keramiek

Ribbel keukendeurtjes en latten panelen

Wandpanelen met houten latjes in de woonkamer zijn reuze populair! In de keukentrends voor 2023 kan ook jouw Häcker keuken, houten keukendeurtjes met ribbels – groeven krijgen voor een luxe uitstraling met een architectonisch tintje.

Op bovenstaande foto zie je de mooie materialen keuze voor een houten keuken van I-KOOK plus 2 stalen van trendy akoestische wandpanelen met houten latjes. Plaats de houten wandpanelen op de muur naast je keuken en creëer met een beperkt budget hetzelfde luxe latjes effect … en het galmt minder in je woonkeuken!

Duurzame keuken in wit en zwart design
Foto: Duurzame keuken in wit en zwart design

Duurzame keuken met de meeste gebruiksplezier!

De inspirerende keukentrend 2023 is een duurzame keuken die lief is voor het milieu én een feest is om in te koken!

De duurzame chef voelt zich helemaal thuis in de I-KOOK keuken, met grote zorg samengesteld door een keukencoach. Je duurzame keuken krijgt: zuinige keukenapparaten (water-, wasmiddel- en energiezuinig) met de nieuwste snufjes en prachtige tijdloze keukenkasten die vele jaren meegaan. Een keukencoach van I-KOOK realiseert graag jouw duurzame droomkeuken!

Duurzame ATAG vaatwasser Premium Green
Foto: Duurzame ATAG vaatwasser Premium Green

De Premium Green vaatwasser van ATAG in de bovenstaande duurzame keuken is super zuinig in gebruik en heeft de beste prestaties. De ATAG XL vaatwassers (tot wel 17 couverts) hebben een inbouwhoogte van 82cm / 86cm en zijn ontworpen om 20 jaar de vaat te doen. Bespaar wasmiddel, water en energie in de Green Mode. De trendy grote vaatwassers zijn zo stil dat ze communiceren met een lichtsignaal. Dit is allemaal te regelen volgens de keukentrends 2023 met de Connect Life-app.  

Mat groene bijkeuken met zwarte spoelbak, wasmachinekast en heel veel opbergruimte
Foto: Mat groene bijkeuken met zwarte spoelbak, ingebouwde wasmachine en heel veel opbergruimte

Bijkeuken, meubels en kledingkasten in dezelfde interieurstijl

Welkom in de keukentrends 2023 bijkeuken, de praktische keuken erbij die er net zo uit ziet als je hoofdkeuken. 

De multifunctionele bijkeuken krijgt in 2023 precies dezelfde keukendeurtjes om eenheid en rust in de inrichting van je huis te brengen. Het bijkeuken aanrechtblad kan een goedkopere versie zijn met een vergelijkbaar decor. Bij hoeveel mensen niet kom je direct in de rommelige bijkeuken binnen? Dan kan deze entree wel een opgeruimde ‘opkikker’ gebruiken!

In een woonkeuken is een interieurstijl verschil tussen de woonkamer en keuken echt niet mooi. Een keukencoach van I-KOOK kan bij jouw keuken ook een perfect bijpassend tv-meubel en dressoir organiseren. Er is heel veel mogelijk, bespreek het met een keukencoach.

En… heb je al eens aan matching kledingkasten gedacht met volop ruimte voor al je kleding, schoenen en tassen?

Mat blauwe keuken met inductiefornuis en hoge kastenwand
Foto: Mat blauwe keuken met inductiefornuis en hoge kastenwand

Wat zijn de perfecte keukentrends voor 2023 én voor jou?

Wat een bron van inspiratie zijn de keukentrends 2023 voor nieuwe keuken kleuren, materialen, duurzaamheid en de laatste keukenapparatuur. Ontdek in de I-KOOK winkel de keukentrend 2023 die perfect bij jou past!

Een I-KOOK keukencoach geeft je graag vakkundig advies over tijdloze keukens én de nieuwste trends in keukens. Bespreek samen met de keukencoach al jouw wensen en bekijk, binnen je budget, welke keukentrends voor 2023 van jouw keuken, een trendy droomkeuken maken! Lees ook in de reviews van eerdere I-KOOK klanten hoe zij de mooiste trends in hun keuken verwerkt hebben.

Maak nu een afspraak met een I-KOOK keukencoach in je buurt! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.