• Home
  • I-KOOK blog
  • Design keuken met kookeiland, gezellige luxe keuken ideeën voor jou!

Design keuken met kookeiland, gezellige luxe keuken ideeën voor jou!

KEUKENS
4 min leestijd

Een design keuken met kookeiland is stijlvol én sfeervol. In deze luxe keuken is er volop aandacht voor details die het kookeiland zo bijzonder maken. Ik wil je graag laten zien, ook met foto’s, hoe je bij design keukens met kookeiland een fantastisch eiland kunt creëren. Een luxe kookeiland, waaraan je met z’n allen kunt koken en feesten, dat is jouw perfecte design keuken met eiland!

Heb je al verschillende design keukens met kookeiland gezien en weet je niet of zo’n luxe keuken wel in je ruimte en bij je interieur past? In de I-KOOK keukenplanner zie je het snel! Je kunt volop schuiven met keukenkastjes en verschillende grepen en achterwanden uitproberen. Zelfs wisselen van behang en vloeren. Een keukencoach met vele jaren ervaring kan ook, speciaal voor jou, een geweldig 3D ontwerp maken voor je design keuken met eiland. Een adviesafspraak is zo gemaakt!

Design keuken met kookeiland, een sfeervolle woonkeuken met een luxe uitstraling

Design keuken met kookeiland en bar, Nobilia Easy Touch witte keuken
Foto: Design keuken met kookeiland en bar – Nobilia Easy Touch witte keuken

Ontdek de exclusieve details voor jouw design keuken met eiland!

Waarom vind jij, en ik ook, design keukens met kookeiland zo prachtig? Je ziet bij de design keuken met eiland de meest bijzondere strakke ontwerpen, zonder tierelantijnen. Een exclusieve design keuken creëer je door de stijlvolle opstelling te combineren met luxe materialen (kastdeurtjes en grepen, aanrechtblad en achterwand) en kwaliteit keukenapparaten. Het mooiste is als de luxe stijl van je design keuken met kookeiland helemaal past bij de rest van je woonkeuken interieur.

Het is echt bijzonder en een luxe dat je op een keukeneiland kunt koken en/of spoelen terwijl het los staat in de ruimte! Ook hier geldt ‘Meten is weten!’ Bij het samenstellen van design keukens met kookeiland, plan je minstens 90cm tot maximaal 120cm bewegingsruimte langs het gehele eiland. Wil je naast hangen, ook lekker zitten en eten aan de bar, reken dan op zo’n kleine anderhalve meter.

Design keuken met eiland en bar, Nobilia StoneArt betonlook keuken
Foto: Design keuken met eiland en bar – Nobilia StoneArt betonlook keuken

Wist je trouwens dat er vier verschillende keukeneilanden zijn?

Het kookeiland is zeer geliefd omdat je heerlijk tussen iedereen in, aan het kokkerellen bent. Het woord kookeiland wordt ook voor andere keukeneilanden gebruikt, maar een kookeiland is officieel een eiland waarop echt gekookt kan worden. De stroomdraden voor je luxe design keuken met kookeiland zullen onder de keukenvloer lopen

Je moet maar eens opletten hoe vaak je op een dag naar de kraan en spoelbak loopt? Een design keuken met spoeleiland is dan ook de ideale keukenopstelling waarbij je altijd de kinderen en gasten in de gaten kunt houden. Ook hier zullen de leidingen (water aan- en afvoer) door de vloer geleid worden.

Design keuken met schiereiland, Nobilia Riva houten keuken met zwarte wandkast
Foto: Design keuken met schiereiland – Nobilia Riva houten keuken met zwarte wandkast

Een schitterend schiereiland staat met z’n kop tegen de wand en is nog aan drie kanten vrij. Jouw design keuken met schiereiland neemt zo niet alleen minder plek in, alle leidingen voor koken en/of spoelen lopen via de onderkastjes en muur.

Het werkeiland is een multifunctioneel keukenmeubel met een groot luxe aanrechtblad! Overdag wordt er volop eten op klaargemaakt, gestudeerd en gekletst. Maar in de avond …is deze design keuken met eiland dé plek waar menig feestje wordt gevierd! Stroomdraden of zo zijn niet nodig, tenzij je er je tablet of smartphone wil opladen.

Design keuken met kookeiland, Nobilia Artis grijze keuken met hout
Foto: Design keuken met kookeiland – Nobilia Artis grijze keuken met hout

Jouw design keuken met kookeiland wordt een luxe keuken vol gezelligheid!

Een design keuken met eiland is niet alleen stijlvol. Het is ook een zeer comfortabele keuken om in te koken en een exclusieve plek om je gasten te ontvangen. Je begrijpt, een keukencoach stelt als echte keukenspecialist, met veel plezier de mooiste design keukens met kookeiland samen. Maak een adviesafspraak voor een keukenontwerp, geheel naar jouw wensen en binnen je budget!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.