Modern klassieke keuken ontwerpen, 8 sfeervolle tips!

KEUKENS
5 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Fabienne en Jethro

Lees de ervaring van: L. Knol

In wat voor een woning je ook woont, met een klassieke keuken in je huis is het altijd gezellig! Je familie en vrienden zijn vaak te vinden in je nostalgische keuken voor een hapje (of hele maaltijd) en een drankje. Plaats de beste onderdelen uit de moderne keuken in je klassieke keuken ontwerp. Je modern klassieke keuken wordt zo buitengewoon sfeervol én met de nieuwste keukenapparaten helemaal van nu.

Ik geef je graag een kijkje in de klassieke keuken! Met de volgende 8 handige keuken ontwerp tips kun je jouw eigen modern klassieke keuken samenstellen:

1 – Modern klassieke keukenopstelling
2 – Klassieke keukendeurtjes
3 – Nostalgische handgrepen
4 – Nostalgische spoelbak
5 – Klassieke keukenkraan
6 – Klassiek fornuis of moderne kookplaat
7 – Authentieke keuken kleuren
8 – Nostalgische keukenaccessoires

Met de I-KOOK keukenplanner kun je gelijk aan de slag! Je maakt heel makkelijk een eigen keukenopstelling. Je kunt altijd alles aanpassen, net zo lang tot je helemaal tevreden bent met je 3D keuken ontwerp.

Een keukencoach heeft al vele mooie klassieke keukens ontworpen en denkt graag met je mee. Voor een betrouwbaar en eerlijk advies zou ik zeker een afspraak maken met deze keukenspecialist!

De klassieke keuken van nu!

Witte modern klassieke keuken met schiereiland, Nobilia
Foto: Witte modern klassieke keuken met schiereiland – Nobilia

8 Modern klassieke keuken tips & trics

Wat is nou typisch voor een klassieke keuken? Wat geeft de klassieke keuken die warme sfeer? Aan de hand van de volgende 8 tips & trics weet ook jij hoe je een klassieke keuken kunt ontwerpen en inrichten!

1 – Modern klassieke keukenopstelling

Een klassieke keukenopstelling straalt één en al gezelligheid uit, met:

 • Keuken met kookeiland en/of bar
 • Keukenkast met glazen deuren en open keukenkasten
 • Wijnrek en keukenplanken aan de muur
Witte modern klassieke keuken met kookeiland en bar, Nobilia
Foto: Witte modern klassieke keuken met kookeiland en bar – Nobilia

2 – Klassieke keukendeurtjes

Klassieke keukendeurtjes zijn paneeldeuren, ook wel kaderdeuren genoemd. In de klassieke keuken van nu kunnen de keukenfrontjes ook helemaal vlak zijn met eventueel een voelbare houtnerf. Door de moderne kastdeurtjes een nostalgische keukengreep te geven krijgt het keukenblok authentieke details.

3 – Nostalgische handgrepen

Nostalgische handgrepen voor in de keuken zijn toch wel de komgreep, de knopgreep, de ringknop en de bekende T-knop waarmee je een keukenkastje of lade makkelijk kunt openen en sluiten. In een modern klassieke keuken kun je ook kiezen voor een stoere stanggreep of beugelgreep. Een semi- of helemaal greeploze keuken met paneeldeuren is eveneens prachtig!

Grijze modern klassieke keuken met Quooker Classic Fusion kokend-water-kraan
Foto: Grijze modern klassieke keuken met Quooker Classic Fusion kokend-water-kraan

4 – Nostalgische spoelbak

Bij een klassieke spoelbak denk je het eerst aan een keramische gootsteen en een zwart wit tegel spoelbak. In de nostalgische keuken kan de spoelbak ook breder zijn of je kunt kiezen voor een anderhalve/dubbele spoelbak. Wat dacht je van een ronde spoelbak? De laatste keukentrend is als de spoelbak en kraan dezelfde koper-, zwart- of goudkleur hebben.

5 – Klassieke keukenkraan

Bij de klassieke keukenkraan als de 2 gats keukenmengkraan, wordt via een brug het koude en warme water met elkaar gemengd. Een keukenkraan kan er nostalgisch uitzien maar toch heel innovatief zijn! Mooi voorbeeld is de Quooker Classic kokend-water-kraan met een heel nostalgisch uiterlijk. Wist je dat je met een Quooker niet alleen koud, warm en kokend water kunt tappen, ook eventueel gefilterd en koel bruisend water, voor een verfrissend drankje?

Modern klassieke keuken met een Bertazzoni fornuis The New Heritage Series
Foto: Modern klassieke keuken met een Bertazzoni fornuis The New Heritage Series

6 – Klassiek fornuis of moderne kookplaat

Zie jij jezelf al koken op zo’n prachtig klassiek fornuis? Je bent niet de enige die een nostalgisch gasfornuis of inductie fornuis fantastisch vindt! De merken Stoves en Bertazzoni bieden bijvoorbeeld geweldig mooie authentieke fornuizen met ovens aan.

Wil je liever een kookplaat? De kookplaat hoeft niet alleen een gaskookplaat of inductie kookplaat te zijn. Bij je inductiekookplaat kan ook een grote gasbrander geplaatst worden om flink op te wokken. Misschien wil je de kookplaat wel combineren met een teppan yaki plaat?

Keukenmuren verven van een modern klassieke keuken met Flexa verf magna, olijf, eucalyptus en eierschaal
Foto: Keukenmuren verven van een modern klassieke keuken met Flexa Creations muurverf extra mat magna, olijf, eucalyptus en eierschaal

7 – Authentieke keuken kleuren

De keuken kleuren van de nostalgische klassieke keuken zijn sinds vele jaren:

 • Magnolia
 • Beige
 • Hout soorten

De modern klassieke keuken volgt de hedendaagse kleurentrend met:

 • Bruin tinten
 • Wit
 • Groen
 • Grijs
 • Populair: zwart!

Kleur in je keuken bereik je niet alleen met je keukenkast deurtjes in jouw favoriete tint. Je kunt ook je keukenmuren verven in een prachtige bijpassende kleur. Wat vind je van een vrijstaande koelkast of fornuis in een bijzondere kleur? Of een keuken achterwand met tegels, natuur of baksteen decor? Ook met gekleurde keukenhulpjes, afvalbak en losse keukenapparaten krijgt je klassieke keuken nostalgische klasse!

Modern klassieke keuken met decor Portugese tegel keuken achterwand & open keukenkasten, Häcker keuken Breda
Foto: Modern klassieke keuken met decor Portugese tegel keuken achterwand & open keukenkasten – Häcker keuken Breda

8 – Nostalgische keukenaccessoires

Typisch voor de klassieke keuken is dat er volop ruimte is om al je leuke voorraadpotten, kookboeken, kruidenpotten en olie en azijn flessen te showen. In open schappen van de keukenkast en op planken langs de muur krijgen je pannen en mooiste servies een vaste plaats. Een gezellige klassieke keuken met bar, als op bovenstaande foto en ontwerp ik graag voor je!

 

Witte modern klassieke keuken met spoeleiland en wijnkoelkast
Foto: Witte modern klassieke keuken met spoeleiland en Candy wijnkoelkast

Jouw klassieke keuken in een modern keuken ontwerp, dat wil je zien!

De klassieke keuken is één en al gezelligheid! Een keukenspecialist als een keukencoach weet precies wat jij belangrijk vindt en zal altijd binnen je budget, jouw klassieke droomkeuken uitwerken. Voor een betrouwbaar advies, maak je een afspraak met een keukencoach die je volledig begeleidt tot en met de plaatsing. Er is altijd een I-KOOK winkel bij je in de buurt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Fabienne en Jethro

Lees de ervaring van: L. Knol

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.