• Home
 • I-KOOK blog
 • Keukenapparatuur uitzoeken: hoe maak je de juiste keuze?

Keukenapparatuur uitzoeken: hoe maak je de juiste keuze?

KEUKENS
8 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Mevr. Capelle 

Lees de ervaring van: Familie Cornelissen

Lees de ervaring van: Mark

Volop keukenapparaten informatie & inspiratie

Al je vragen over het bedienen en het uiterlijk van de verschillende inbouwapparaten en vrijstaande keukenapparaten, worden beantwoord in de blogs van onze keukencoaches.

Geniet van wat er allemaal mogelijk is bij de verschillende keukenapparaten en de laatste ontwikkelingen in:

✔ Kookplaten

✔ Ovens & magnetrons

✔ Fornuizen

✔ Afzuigkappen

✔ Vaatwassers

✔ Koelkasten & koel-vriescombinaties

✔ Koffiemachines

✔ Wijnkoelkasten

✔ Slimme keukenapparatuur

✔ Het nieuwe energielabel – energieklasse keukenapparatuur

I-KOOK werkt met scherp geprijsde keukenapparatuur van alle bekende merken, waaronder Pelgrim, Candy, Whirlpool, Indesit, Bauknecht, Quooker, ATAG, BORA, ETNA, Bauknecht en Siemens.

Bora inductiekookplaat met afzuiging
Foto: Bora inductiekookplaat met afzuiging

Kookplaten

Het hart van je huis is de keuken, maar het hart van je keuken is echt… de kookplaat! Lekker en gezond koken voor jezelf en iedereen, dat is toch fantastisch? Iedere dag weer!

Ontdek op deze pagina de 7 verschillen tussen de inductie kookplaat, de gaskookplaat en de keramische kookplaat.

Verreweg de meeste kookplaten die vandaag de dag verkocht worden zijn inductie kookplaten. Deze elektrische kookplaten passen prachtig in het keukenblad. Wil je of past er geen afzuigkap boven bijvoorbeeld je kookeiland, dan is een strakke inductiekookplaat met afzuiging of een downdraft kookplaat een ideale mooie oplossing! Koken met pitten direct op je aanrechtblad. Lees alles over PITT cooking op deze pagina.

Welke kookplaat is perfect voor jouw keuken?

Pelgrim oven, 3-in-1 oven
Foto: Pelgrim 3-in-1 oven

Ovens & Magnetrons

De oven dan wel de magnetron wordt vaker gebruikt dan ooit!

Of je broodjes, koekjes, ovengerechten of complete maaltijden wilt klaarmaken, het kan allemaal. Zeker nu deze geweldige keukenapparaten meerdere ovenfuncties kunnen hebben. Naast de combinatie oven en magnetron, in de combimagnetron en de stoom bakoven, is er nu zelfs de 3 in 1 oven met een volwaardige stoom-, oven- en magnetronfunctie.

Op deze pagina lees je alles over ovens en magnetrons, combimagnetrons, heteluchtovens en de bijzonder multifunctionele ovens. Het ligt natuurlijk helemaal aan jouw manier van koken, of je bijvoorbeeld behoefte hebt aan een aparte stoomoven naast je bakoven.

Naast dat de inbouw oven bij jouw kookstijl én in de keukenkast past, wil je graag dat de voorzijde van de oven mooi aansluit bij het totale keukenontwerp. De gehele zwarte oven en zeker de mat zwarte oven volgt de populaire zwarte keuken trend, die onze keukens een warme stijlvolle uitstraling geeft.

Kijk gelijk ook even naar het energieverbruik en… een op afstand bedienbare slimme oven is wel heel erg leuk en handig!

Rood Bertazzoni fornuis met 2 ovens
Foto: Rood Bertazzoni fornuis met 2 ovens

Fornuizen

In een echte leefkeuken, staalt het fornuis één en al heerlijk koken en gastvrijheid uit. ‘Blijf je mee-eten? Deze gerechten moet je proeven! ‘

Zag je het fornuis eerst voornamelijk in de landelijke keuken stijl. Nu staat het vrijstaande fornuis ook zijn stoere mannetje in de industriële keuken. Door de vele kleurmogelijkheden, naast RVS, is het fornuis een echte eyecatcher geworden in de moderne keuken en natuurlijk in de design keuken.

Op deze pagina kom je alles te weten over het moderne inductie fornuis en het keramische fornuis.

Het inductie fornuis kan meerdere ovens hebben. Het is natuurlijk fantastisch om meerdere gerechten op verschillende standen en temperaturen tegelijkertijd te kunnen bereiden.

Elica wandafzuigkap Bio wit, hout
Foto: Elica wandafzuigkap Bio wit met hout

Afzuigkappen

Zeker bij koken in een open keuken is een goede keuken afzuiging een must!! Kookgeuren hebben geen schijn van kans bij de nieuwste, mooiste en stille afzuigkappen van vandaag de dag.

Op deze pagina komen de verschillende afzuigkappen aan bod, o.a.:

 • De meest bekende: wandafzuigkap of wasemkap;
 • Onderbouw en inbouw afzuigkap;
 • Eiland afzuigkap;
 • Inductiekookplaat met afzuiging;
 • Downdraft afzuigkap.

Welke afzuigkap heeft de juiste afzuigcapaciteit voor jouw keuken? Deze pagina legt uit hoe je jouw etensluchtjes het beste afvangt én hoe je het geluid van je afzuigkap kunt verminderen.

Siemens vaatwasser nieuwe generatie
Foto: Siemens vaatwasser nieuwe generatie

Vaatwassers

In (vrijwel) iedere nieuwe keuken wordt een vaatwasser geplaatst. Dat zegt wel genoeg over hoe belangrijk dit schoonmaakwonder voor ons is!

Vaatwassers lijken qua uiterlijk heel veel op elkaar, maar op deze pagina lees je dat er meerdere types afwasmachines zijn met verschillende afwasprogramma’s.

Belangrijkste vaatwasser kenmerken:

 • Type afwasmachine:
  • Vaatwasser inbouw – half geïntegreerde vaatwasser en de volledig geïntegreerde vaatwasser;
  • Vaatwasser onderbouw;
  • Vaatwasser vrijstaand.
 • Capaciteit van de afwasmachine: Hoeveel couverts passen erin?
 • Verschillende vaatwasser maten, als de standaard breedte vaatwasser 60cm en de smalle vaatwasser 45cm;
 • Energieverbruik van de vaatwasser;
 • Geluid van de afwasmachine – Belangrijk in een open keuken!

Check de laatste vaatwasser tips voor het beste spoel en droogresultaat!

Whirlpool inbouw koel-vriescombinatie
Foto: Whirlpool inbouw koel-vriescombinatie

Koelkasten & koel-vriescombinaties

Hoe groot of hoe klein je keuken ook is, in iedere keuken bevindt zich een koelkast!

We kunnen niet zonder dit geweldige keukenapparaat, dat vaak verstopt zit achter een keukenfront. Al hoewel, de Amerikaanse koelkast en side-by-side koelkast zijn populairder dan ooit als prachtig stuk in het complete keuken design.

Je gaat een koelkast kopen. Op deze pagina lees je alles over hoe je jouw perfecte koelkast uitzoekt! Je maakt keuzes, o.a. uit:

 • Inbouw koelkast of een inbouw koelkast met vriezer;
 • Koel vriescombinatie (inbouw);
 • Vrijstaande koelkast en eventueel vriezer of inbouw keukenapparaten;
 • De grootte van de koelkast, het type hangt mede af van je lifestyle;
 • De inbouw koelkast moet in de keukenkast passen;
 • Het scharniersysteem van de koelkastdeur: het sleepdeur of het deur-op-deur systeem ;
 • Energieklasse koelkast: welk (nieuw) energielabel heeft de koelkast, om elektriciteit en geld te besparen.
ATAG inbouw koffiemachine
Foto: ATAG inbouw koffiemachine

Koffiemachines

Word jij een echte barista in je eigen keuken? Met de geweldige inbouw koffiemachines van nu, maak je de heerlijkste koffie, espresso, cappuccino en latte macchiato voor jezelf en je gasten!

Alle functies, design, inbouwmaten en verschillen tussen de semi- en volautomatische koffiemachine komen op deze pagina aan bod.

Wil je ook een inbouw koffieapparaat met melkopschuimer, een groot waterreservoir en wellicht een heet water tap om je kopje te spoelen? Wat dacht je van 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd en automatische melkreiniging? Super is natuurlijk de koffiemachine die je eigen koffierecepten opslaat en op afstand te bedienen is.

Voor welke koffievariant sta jij ’s morgens vroeg op?

Liebherr wijnklimaatkast
Foto: Liebherr wijnklimaatkast

Wijnkoelkasten

Een wijnkoelkast is niet alleen ideaal om je wijn op de juiste temperatuur te kunnen serveren, zo’n wijnklimaatkast staat ook zo gezellig en uitnodigend in je keuken!

Naast de verschillen tussen de wijnkoelkast, wijnklimaatkast en wijnbewaarkast , lees je op deze pagina ook alles over de verschillen in:

 • Soort: wijnklimaatkast inbouw, onderbouw of een vrijstaande wijnkoelkast;
 • Uiterlijk: wijnrekken, deur en verlichting;
 • Aantal temperatuurzones: de wijnklimaatkast 2 zones is geliefd;
 • Maten: kijk naar de beschikbare (inbouw)ruimte in je keukenontwerp en de hoeveelheid wijnflessen die je wilt bewaren;
 • Energieverbruik ;
 • Geluid en trillingen.
Foto: Slimme keukenapparatuur – NEFF inductiekookplaat
Slimme keukenapparatuur, NEFF inductiekookplaat

Smart Home met slimme keukenapparatuur

In je slimme keuken worden de keukenapparaten, met je smartphone of tablet, vanaf afstand bediend. Er is zelfs spraakbediening mogelijk!

De bediening van apparaten hoeft niet meer alleen via knoppen en schakelaars te gebeuren. Hoe dit allemaal werkt in de slimme keuken lees op deze pagina.

Met apps kun je, via Wifi, de slimme keukenapparatuur combineren met slimme verlichting, slimme thermostaat of deurbel en zo hele scenario’s bedenken. Hoe je de Smart Kitchen apps koppelt lees je op deze pagina.

Je wilt alle slimme apparaten via het internet aan elkaar koppelen om ook bediening buitenshuis mogelijk te maken. Hoe zit het dan met de privacy bij deze vormen van domotica? Je leest er alles over op deze pagina.

Nieuwe energielabel: energieklasse koelkast + vaatwasser
Foto: Nieuwe energielabel: energieklasse koelkast & vaatwasser

Het nieuwe energielabel voor huishoudelijke apparaten

Om de consument te helpen bij de keuze van keukenapparatuur, hebben alle apparaten een energielabel waarop je de energiezuinigheid van de koelkast, vaatwasser, etc. kunt aflezen.

Het oude bekende energielabel functioneert niet goed meer omdat door innovatie steeds meer keukenapparaten een energielabel A+ of hoger hebben. Vanaf 1 maart 2021 moeten als eersten koelkasten en vriezers, vaatwassers, wasmachines, was-droogcombinaties en wijnkoelkasten voorzien zijn van het nieuwe energielabel.

Op deze pagina lees je alles over het nieuwe energielabel. De schaal van A t/m G blijft bestaan, zo ook de kleurindeling, de plussen bij energieklasse A (als A+++) verdwijnen.  De oude en nieuwe energieklassen verschillen van elkaar door de strengere eisen die voor de beste energieklassen gesteld worden. Het nieuwe energielabel toont naast het water- en energieverbruik enkele duidelijke pictogrammen zoals servies bij een vaatwasser label. Toegevoegd is de duur van het eco-programma en een QR code die je kunt scannen voor het complete productoverzicht.

Keukenapparatuur advies voor jouw keuken!

Bij het uitzoeken van de juiste keukenapparatuur, helpt een keukencoach je graag! Deze ervaren keukenspecialist geeft je altijd een onafhankelijk advies. Helemaal passend in je keukenontwerp én budget.

Maak een keukenadvies afspraak

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Mevr. Capelle 

Lees de ervaring van: Familie Cornelissen

Lees de ervaring van: Mark

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.