Wat zijn de keuken trends van 2019?

ADVIES
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Hoe zien de keukentrends 2019 eruit volgens de stylisten van de bekende keukenmerken? Ik laat je dé 2019 keukentrends kleuren en materialen van de populaire keukenstijlen zien én de nieuwste snufjes in keukenapparatuur. De nieuwe keukentrends 2019, je ontdekt ze allemaal hier!

Je eigen keuken plannen met de nieuwste keukentrends? In de gratis I-KOOK keukenplanner kun je eenvoudig verschillende keukenvormen, kleuren, materialen en nog veel meer uitproberen. Ontwerp HIER je keuken in 3D!

Wil je jouw favoriete keukenstijl in het echt zien, helemaal ingericht volgens de laatste keukentrends? Kom op je gemak kijken in de inspirerende I-KOOK winkel in je buurt. Bespreek al je wensen met een ervaren keukencoach die graag met je meedenkt. Een adviesafspraak met een I-KOOK keukencoach is zo gemaakt!

Alle keukentrends 2019 op een rijtje!

New Classic keukentrend 2019, mat blauwe keuken met gouden accenten
Foto: Stijlvolle mat blauwe keuken met gouden accenten

– Keukentrend New Classic

Echt een luxe keuken gemaakt van bijzondere materialen, zo omschrijf je de New Classic keuken uit de 2019 keukentrends het beste. 

Een prachtige stijlvolle en modern ingerichte keuken met een knipoog naar beroemde klassieke ontwerpen. Lekkere loungemuziek en chique cocktails uit de donkere, wellicht mat zwarte keuken zorgen voor een feestje waar nog lang over nagepraat wordt.

Chique goudkleurige kraan & spoelbak
Foto: Chique goudkleurige kraan & spoelbak

New Classic keuken kenmerken 

  • Volgens de nieuwe keukentrends 2019 worden in de New Classic keuken leer, hout en metalen verwerkt als materialen voor o.a. het aanrechtblad, de keuken achterwand, kasten en de kastdeurtjes.
  • Niet alleen zwart en bruin tinten zie je in deze trendkeuken van 2019, ook de verrassende kleuren grijsblauw en goud.
Raw Rituals keukentrend 2019 - Dekker Zevenhuizen
Foto: Raw Rituals: keukentrend 2019 van Dekker Zevenhuizen

– Keukentrend Raw Rituals

In de keukentrends 2019 staat Raw Rituals voor de 3 ‘R’-en: rauw, robuust en rust! 

Iedereen heeft het druk, druk, druk. Je hebt zoveel afspraken en de appjes stromen binnen op je smartphone. Deze nieuwe trend laat de keuken de rust uitstralen die je zo nodig hebt na een lange dag. Door de relaxte indeling en het gebruik van materialen uit de natuur straalt de gastvrijheid van de keuken eraf!

Raw Rituals keukentrend 2019 kleuren & materialen, Dekker Zevenhuizen
Foto: Raw Rituals keukentrend 2019 kleuren & materialen – Dekker Zevenhuizen

Raw Rituals keuken kenmerken

  • In de 2019 keukentrends keuken Raw Rituals vind je voornamelijk natuurlijke materialen als hout, steen, beton en verouderd metaal.
  • De kleuren die je in de Raw Rituals keuken van 2019 zult tegenkomen zijn: bruin, zwart, koper, goud en warm rood.
Keukentrend 2019: Bertazzoni Professional Series PRO905IMFES inductie fornuis
Foto: Bertazzoni Professional Series PRO905IMFES inductie fornuis in 6 kleuren + RVS

– Vrijstaand inductie fornuis

Heb je altijd al een groot fornuis willen hebben? Volgens de keukentrends 2019 is een inductie fornuis het perfecte vrijstaande fornuis voor jou! Een inductiefornuis is net zo stoer in de moderne keuken en net zo bourgondisch in de landelijke keuken

Maak je ook graag plaats voor het Bertazzoni inductie fornuis zoals op bovenstaande foto? Dit 90cm/100cm Italiaanse fornuis heeft 5 inductiezones en is in trendy RVS + 6 kleuren te bestellen. Ook twee ovens zijn mogelijk. Voor de kleine keuken is er ook een 60cm inductie fornuis.


Bekijk meer I-KOOK keukentrends op:


Keukentrend 2019: de op afstand bedienbare slimme keuken, Shutterstock
Foto: Op afstand bedienbare slimme keuken – Shutterstock

– Slimme keuken oplossingen

De smart home apparaten komen in je woning én blijven! Er zijn steeds meer mogelijkheden om je apparatuur in huis met de tablet of smartphone te bedienen. In de nieuwe keukentrends 2019 en later is de keuken als ‘smart kitchen’ favoriet!

In een slimme keuken zijn keukenapparaten als de oven, kookplaat met afzuigkap, vaatwasser, koelkast en koffiemachine allemaal bedienbaar met bijvoorbeeld de Home Connect en Connect Life of Whirlpool app. 

De connectivity gaat in de 2019 keukentrends verder dan de slimme keuken. Je verbindt de verschillende apparaten in je huis met elkaar en organiseert een slimme woning waarin ’s avonds de gordijnen dicht gaan en de oven verwarmd wordt. Ook het huis heeft al een lekkere temperatuur als je thuiskomt. Roept U maar naar de spraakassistent: ‘Hey Google’ of ‘Alexa’!

Keukentrend 2019: Selsiuz by Gessi kokend-water-kraan die ook bruist
Foto: 5-in-1 kraan Selsiuz by Gessi kokendwaterkraan die ook bruist – Living Kitchen 2019

– De kraan van nu: koken, koelen en bruisen!

Is de 3-in-1 kraan al een happening in de keuken, dan is de 5-in-1 keukenkraan een ware attractie met de 2019 keukentrends in jouw keukenontwerp. Naast warm, koud en kokend water kan deze veelzijdige kraan ook gekoeld en bruisend water geven. Dat gaat een hoop gesjouw schelen met waterflessen van de supermarkt. Wil je gekoeld en/of bruisend water met een smaakje maken? Doe er dan een scheutje siroop, wat vers fruit of komkommer bij.

Selsiuz kraan by Gessi

Prachtig en veelzijdig is de Selsiuz designed by Gessi kraan. Deze 5-in-1 kraan is niet alleen een kokend-water-kraan, deze kraan geeft ook gekoeld en bruisend water. 

De stijlvolle Gessi 5-in-1 kraan heeft drie knoppen: rode knop voor kokend water (twee keer drukken), blauwe knop voor gekoeld water en de groene knop is voor bruisend water. Dit fantastische nieuwe keukentrends 2019 kraanontwerp kan in vier moderne kleuren geleverd worden, helemaal passend bij de Lanesto spoelbakken, zeepdispenser, inzetbakje en rekje.

Keukentrend 2019: Quooker Cube 5-in-1 kokendwaterkraan met koel bruisend water
Foto: 5-in-1 kokendwaterkraan met koel bruisend water – Quooker CUBE

Hot & cool: Quooker CUBE kraan

De Quooker Cube zorgt voor gekoeld bruisend water, speciaal gespot voor de keukentrends 2019! 

Samen met de populaire Quooker Fusion, de Quooker Flex met spoeldouche en de losse Quooker Nordic Taps kun je de Cube combineren tot een 5-in-1 kraan. De veelzijdige kraan die ontworpen is in Nederland! Je kunt genieten van koud, warm, kokend, koel en bruisend water uit één kraan.

Ontdek de nieuwste keukentrends in de I-KOOK winkel!

De keukentrends 2019 zijn bijzondere trends die zich verder blijven ontwikkelen in de komende jaren. Naast de nieuwste kleuren en materialen in keukenbladen en kastdeurtjes zie je veel innovaties bij de keukenapparaten. Ook zij worden slimmer in de 2019 keukentrends! 

Inspiratie opdoen voor de nieuwste keukentrends? In de I-KOOK winkel bekijk je trendy keukenopstellingen van dichtbij. Welke trends passen het beste in jouw droomkeuken? Bespreek al je ideeën met een I-KOOK keukencoach die goed op de hoogte is van de laatste keukentrends. Samen met de keukencoach ontwerp je binnen je budget, jouw droomkeuken in 3D. Lees in de ervaringen van eerdere I-KOOK klanten hoe zij de keukentrends in hun keuken laten terugkomen.

Maak nu een adviesafspraak met een keukencoach… en kom kijken in de inspirerende I-KOOK winkel!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.