Internet of Things, start met een slimme keuken

INNOVATIE
3 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Moderne keukenapparatuur kun je bedienen met je smartphone of zelfs door er tegen te praten! Dat klinkt raar, maar went o zo snel ! Via Wifi en Bluetooth ontstaat het internet of things waar lampen, de oven en wie weet wat nog meer met elkaar contact kunnen houden. De kunst is om slimme scenario’s te bedenken. Maak eens een afspraak voor een adviesgesprek voor je eigen slimme keuken. Voor je het weet, wil je niet anders meer.

Een smart kitchen bedienen met Home Connect. ‘Hey Google, koffie graag!’

De bediening van een enkel keukenapparaat via een app op je smartphone is niet eens zo heel indrukwekkend. Een Smart Kitchen wordt slim door de combinaties die je bedenkt van opvolgende opdrachten voor meerdere apparaten.

Stel je voor, een scenario voor de zaterdagochtend:

  • De CV verwarmt een kwartier voor de ingestelde wekkertijd alvast het huis.
  • Waarna ook de oven met croissants wordt gestart.
  • Zodra je de woonkamer binnen komt, ruik je al de vers gebakken broodjes.
  • Je roept ‘Hey Google, koffie graag!
  • En de koffiemachine gaat aan de slag voor jouw favoriete verse kop koffie.

Keukenapparatuur connectivity

De benamingen en functies voor deze nieuwe technieken verschillen van merk tot merk. Zo zijn er Home Connect, Wifi Connect, Simply Fi, Smart Touch, Candy Smart en nog meer.

Het ‘Internet of Things’ (IoT) voor keukenapparatuur maakt de bediening van de apparaten mogelijk via Apps op de smartphone of tablet. Het leuke is dat daarmee soms meer mogelijk is dan op de apparaten zelf. Je zoekt in de App op wat je gaat koken. Je ziet welke stappen je nodig hebt voor de bereiding en de bijpassende instelling voor de oven wordt doorgeseind. De handleiding en het kookboek zijn handig gecombineerd.

Start met een slimme keuken: Slimme Whirlpool oven bedienbaar met smartphone, tablet en spraakassistenten Google assistent en Amazon Alexa
Foto: Slimme Whirlpool oven bedienbaar met smartphone, tablet en spraakassistenten Google assistent en Alexa van Amazon

De verschillende Apps kunnen met elkaar gekoppeld worden met behulp van universele Apps als ITTT (If This, Than That) of Olisto. Zo kunnen ook spraak assistenten als ‘Amazon Alexa’ of ‘Google Assistent’ gekoppeld worden en kun je spraakopdrachten programmeren.

Service op afstand in de smart kitchen

Bij een storing van een keukenapparaat, is smart connectivity super handig. Als je de servicedienst toestaat verbinding te maken met de machine kan er zonder huisbezoek bekeken worden wat er speelt. Soms kan men het probleem zelfs direct verhelpen of zien wat er vervangen moet worden. De reparateur die langs komt, heeft het juiste onderdeel dan al bij zich en kan het apparaat direct herstellen.

Stap ook in!

De ontwikkeling van nieuwe technieken gaat razendsnel. Het leuke is dat je stap voor stap kunt aanhaken. Je begint met een paar lampen en de deurbel en zet door met de apparatuur van je nieuwe keuken. De wereld van connectivity biedt steeds meer mogelijkheden. Wil je eens een paar voorbeelden zien? Maak een afspraak met een keukencoach, hartstikke interessant!

 

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.