Keukenmontage, hoe ga jij het doen?

INSPIRATIE
5 min leestijd

De beste keuken plaatsen tips voor jou!

Gefeliciteerd met je nieuwe keuken! Jouw droomkeuken is al prachtig als 3D keukenontwerp. Hoe geweldig staat het wel niet na montage bij je thuis?! Voor we zover zijn moeten er een aantal zaken in huis geregeld worden, waarbij we je goed kunnen helpen en adviseren. Zoals:

  • Wie gaat je keuken monteren? I-KOOK heeft 3 keukenmontage vormen.
  • Volg het keuken plaatsen stappenplan voor een goede planning.
  • Het weghalen van de bestaande keuken.
  • Professionele hulp inroepen van o.a. een loodgieter, elektricien, stukadoor en schilder.
  • Ontvangst van de nieuwe keuken bij je thuis.
  • Alle werkzaamheden zijn gedaan voor de komst van de ervaren keukenmonteur. Volg de keukenmontage controlelijst bij je keuken zelf monteren.

3 Keukenmontage opties

I-KOOK heeft drie keuken montage opties voor je. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij jou past!

  • Hou je van klussen en wil je de keuken zelf monteren?
  • Laat je de keukenmontage aan een I-KOOK vakman over en sluit je zelf de apparatuur aan?
  • Neemt I-KOOK al het werk voor je uit handen? De kosten keuken plaatsen staan bij de opties vermeld.

Bij een nieuwe keuken kopen en bij keuken renovatie, is de montage een belangrijk onderdeel. Welke keukenmontage vorm je ook kiest, je krijgt bij I-KOOK altijd een uitstekende garantie!

Doe-Het-Zelf keukenmontage

Je keuken zelf monteren en I-KOOK helpt je daarbij.

Jazeker, ieder jaar worden er vele I-KOOK keukens zelf geplaatst en onze vakmensen geven je alle informatie die je nodig hebt. Van maatcontrole vooraf, een leidingschema tot handleidingen en instructievideo’s. Lees alles over de Doe-Het-Zelf keukenmontage.

Select Keukenmontage

Bij de optie Select Keukenmontage maak je de keuze voor een I-KOOK keuken inclusief montage, waarbij je zelf de keukenapparaten aansluit.

Op deze pagina zie je precies wat de ervaren keukenmonteur plaatst en wat jij zelf gaat doen bij Select Keukenmontage. Fijn om te weten!

Full service keukenmontage

Ideaal bij Full Service keukenmontage is dat de I-KOOK keukenmonteur je al het werk uit handen neemt!

Bij Full Service is de complete keuken montage, aansluiting van de keukenapparatuur en een professioneel leidingschema inbegrepen. De keukenmonteur controleert vooraf exact de maten en loopt na het keuken plaatsen, alles na. Kijk wat er allemaal mogelijk is bij de Full Service keukenmontage van I-KOOK.

Klussen te doen voordat je nieuwe keuken komt

Bereid je keukenruimte voor op de komst van je nieuwe keuken!

Voordat de keuken geplaatst kan worden zijn er waarschijnlijk aanpassingen nodig in de keukenruimte. Een goede planning is daarbij heel belangrijk. In dit klusoverzicht  lees je welke werkzaamheden er in de goede volgorde te doen zijn: van slopen, elektra, waterleiding tot stucen en schilderwerk.

Je oude keuken demonteren is het startpunt. Aan de hand van het keukenontwerp zie je of wanden aangepast moeten worden. Met het leidingsadvies van je keukencoach weet je waar de leidingen moeten komen. Na het breekwerk en leidingwerk kan er gestuct en geschilderd worden. Tegels voor de keukenachterwand worden na de keukenmontage geplaatst.

Stap voor stap op weg naar je nieuwe keuken!

Welke hulp heb je vooraf nodig bij keukenmontage?

Bij een nieuwe keukenindeling zijn er behoorlijk wat aanpassingen nodig waarbij je professionele hulp goed kunt gebruiken!

Welke vaklui, welke klussen voor je kunnen doen, lees je op deze pagina. Zo ook hoe je bij een keukenverbouwing een goede planning maakt van alle verschillende werkzaamheden.

Denk daarbij aan: een metselaar en timmerman voor aanpassingen aan muren. Een loodgieter voor water, afvoer en het verplaatsen van radiatoren. Een elektricien voor het uitbreiden/vervangen van de groepenkast en het plaatsen van stopcontacten. En na de stukadoor zijn wellicht de schilder en tegelzetter van harte welkom.

Doe-het-zelf of laten doen? Er komt veel vakmanschap kijken bij alle voorbereidingen. De keukencoach kan het ook voor jou organiseren, met ervaren vaklieden die weten hoe belangrijk jouw nieuwe keuken is!

Keukeninstallatie controlelijst

Super handig is deze keukeninstallatie controlelijst, waarbij je in één keer kunt zien wat de voorbereidingen zijn op de komst van de keukenmonteur en het plaatsen van je nieuwe keuken.

Begin bij het vooraf goed inmeten of het nieuwe keukenontwerp wel in de ruimte gaat passen. Ga na of de oude en nieuwe keuken schadevrij vervoerd kunnen worden binnen je woning. Volg het gedetailleerde leidingschema van je keukencoach. Bekijk hoeveel tijd er nodig is voor het drogen van het stucwerk en wanneer de schilder of behanger aan de slag kan. Na het stucen, controleer je de definitieve maten.

De bezorging: is er voldoende ruimte voor de keukenkasten en keukenapparaten voorafgaand aan de opbouw? Op de dag van plaatsing zijn alle aanpassingen klaar, zodat de keukenmonteur gelijk aan het werk kan. Reserveer genoeg ruimte voor de montage en bescherm de vloer en meubels tegen zaagsel en stof. De keukenmontage is in 1-2 dagen klaar. Na het opruimen en schoonmaken komt het leukste deel: het inruimen en inrichten van jouw droomkeuken!

Fijn dat je de voorbereidende klussen één voor één kunt afvinken!

De keukenmontage, hoe pak jij dat aan?

Een ervaren keukencoach legt je graag uit hoe je alles voor de keukenmontage goed kunt regelen.

Maak een keukenadvies afspraak

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.