Maatcontrole
Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk om, voordat er een planning gemaakt kan worden, eerst de keukenruimte goed op te meten.
Bij het opmeten moet er met veel dingen rekening gehouden worden. Naast de afmetingen van de ruimte is het ook belangrijk te weten waar er ramen en deuren zitten en waar er eventueel obstakels zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: radiatoren, buizen, balkenplafonds enz.
Wanneer wij je keuken plaatsen
Wordt je keuken geplaatst door de vakmensen van I-KOOK? Dan zullen zij, voordat de keuken daadwerkelijk besteld wordt, de keukenruimte komen nameten.
Hierbij wordt direct en met een professioneel oog gekeken naar de technische haalbaarheid van het gemaakte ontwerp. In de eerste plaats betekent dit dat de geplande keuken moet passen in de keukenruimte. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld ook bekeken of alle muren vlak en haaks zijn, of alle lades en deuren ongehinderd open kunnen, of er voldoende elektragroepen zijn voor alle inbouwapparaten, of alle benodigde leidingen aanwezig zijn, enz.
Op deze manier wordt niets aan het toeval overgelaten en kan je gerust zijn dat je nieuwe keuken perfect past!
Als je zelf de keukenruimte gaat meten
Het opmeten van de keukenruimte doe je als volgt:
Meet eerst de afstanden tussen de wanden die relevant zijn voor de keukenopstelling. Doe dit dicht bij de muur (A) en ca. 50cm verder in de ruimte (B) zodat je kunt vaststellen of de muren haaks zijn (afb. 2);
Meet de afstand van de afgewerkte vloer tot aan het plafond;
– Bij een balkenplafond meet je tot de onderzijde van de balken.
– Bij een gedeeltelijk verlaagd plafond noteer je ook deze maat.
Meet de afstanden van de hoeken tot aan de deuren en ramen en ook de afstand tussen ramen en deuren;
Meet de afstand vanaf de afgewerkte vloer tot de onderzijde van de ramen en meet de afstand vanaf het plafond tot de bovenzijde van de ramen en deuren;
Noteer ook de draairichtingen van deuren en (naar binnen draaiende) ramen en de ruimte die deze nodig hebben om open te kunnen!;
Noteer alle eventuele obstakels in de keukenruimte en de plek waar deze zitten (radiatoren, leidingkokers, naar voren geplaatste muren, enz.) en alle afwijkende bouwkundige zaken (verlaagde plafonds, schuine hoeken, enz.);
Noteer alle bestaande leidingpunten en afvoeren en waar deze zich exact in de ruimte bevinden, denk hierbij aan: lichtschakelaars, stopcontacten, afvoergaten, ventilatiegaten, waterleidingen en -afvoer, gasaansluiting, enz.
Maak aan de hand van de opgemeten maten een plattegrondje op schaal (bij voorkeur 1:20).
Alles genoteerd?
Neem dan je maatschets en de genoteerde gegevens mee naar één van onze vestigingen.
Aan de hand van deze gegevens ben je ervan verzekerd dat de adviseur de juiste adviezen kan geven en een perfect keukenontwerp voor jou kan maken.
Inspiratie: bij I-KOOK klanten thuis
Deze keukens zijn pas opgeleverd!
Neem een kijkje bij andere klanten thuis
...en laat je inspireren!
- I-KOOK|
- Maatcontrole
Maatcontrole
Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk om, voordat er een planning gemaakt kan worden, eerst de keukenruimte goed op te meten.
Bij het opmeten moet er met veel dingen rekening gehouden worden. Naast de afmetingen van de ruimte is het ook belangrijk te weten waar er ramen en deuren zitten en waar er eventueel obstakels zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: radiatoren, buizen, balkenplafonds enz.
Wanneer wij je keuken plaatsen
Wordt je keuken geplaatst door de vakmensen van I-KOOK? Dan zullen zij, voordat de keuken daadwerkelijk besteld wordt, de keukenruimte komen nameten.
Hierbij wordt direct en met een professioneel oog gekeken naar de technische haalbaarheid van het gemaakte ontwerp. In de eerste plaats betekent dit dat de geplande keuken moet passen in de keukenruimte. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld ook bekeken of alle muren vlak en haaks zijn, of alle lades en deuren ongehinderd open kunnen, of er voldoende elektragroepen zijn voor alle inbouwapparaten, of alle benodigde leidingen aanwezig zijn, enz.
Op deze manier wordt niets aan het toeval overgelaten en kan je gerust zijn dat je nieuwe keuken perfect past!
Als je zelf de keukenruimte gaat meten
Het opmeten van de keukenruimte doe je als volgt:
Meet eerst de afstanden tussen de wanden die relevant zijn voor de keukenopstelling. Doe dit dicht bij de muur (A) en ca. 50cm verder in de ruimte (B) zodat je kunt vaststellen of de muren haaks zijn (afb. 2);
Meet de afstand van de afgewerkte vloer tot aan het plafond;
– Bij een balkenplafond meet je tot de onderzijde van de balken.
– Bij een gedeeltelijk verlaagd plafond noteer je ook deze maat.
Meet de afstanden van de hoeken tot aan de deuren en ramen en ook de afstand tussen ramen en deuren;
Meet de afstand vanaf de afgewerkte vloer tot de onderzijde van de ramen en meet de afstand vanaf het plafond tot de bovenzijde van de ramen en deuren;
Noteer ook de draairichtingen van deuren en (naar binnen draaiende) ramen en de ruimte die deze nodig hebben om open te kunnen!;
Noteer alle eventuele obstakels in de keukenruimte en de plek waar deze zitten (radiatoren, leidingkokers, naar voren geplaatste muren, enz.) en alle afwijkende bouwkundige zaken (verlaagde plafonds, schuine hoeken, enz.);
Noteer alle bestaande leidingpunten en afvoeren en waar deze zich exact in de ruimte bevinden, denk hierbij aan: lichtschakelaars, stopcontacten, afvoergaten, ventilatiegaten, waterleidingen en -afvoer, gasaansluiting, enz.
Maak aan de hand van de opgemeten maten een plattegrondje op schaal (bij voorkeur 1:20).
Alles genoteerd?
Neem dan je maatschets en de genoteerde gegevens mee naar één van onze vestigingen.
Aan de hand van deze gegevens ben je ervan verzekerd dat de adviseur de juiste adviezen kan geven en een perfect keukenontwerp voor jou kan maken.