• Home
 • Word ook franchisenemer bij I-KOOK

Word ook franchisenemer bij I-KOOK

I-KOOK is lid van de Nederlandse Franchise Vereniging

Over I-KOOK

In 2001 vonden de broers Jaap en Roel Oostra dat de keukenmarkt rijp was voor iets anders. Samen ontwikkelden ze de eigentijdse en oprechte formule I-KOOK met als missie: “Voor iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding met als uitkomst een unieke, kwalitatieve en betaalbare keuken”. De eerste winkel werd in 2001 in Hattem, onder de rook van Zwolle, geopend. Inmiddels zijn er 27 winkels die met succes draaien. De uitgangspunten van toen vormen nog steeds de basis voor de laatst geopende winkels: gewoon eerlijk zijn zonder onnodige opsmuk en fantasie en altijd voor de beste prijs!

Het bedrijf is gebouwd op de mensen, er is een open cultuur en nauwelijks hiërarchie. Bij I-KOOK moet je gewoon logisch gedrag vertonen, steeds in het belang van de klant. Veel regels zijn daarvoor niet nodig. De keukencoaches hebben veel ruimte voor eigen invulling en krijgen veel verantwoordelijkheid om hun klanten blij te maken.

"Het bedrijf is gebouwd op de mensen, er is een open cultuur en nauwelijks hiërarchie."

Jouw rol als Franchisenemer

Als franchisenemer van I-KOOK ben je onderdeel van een hecht team en heb je een grote invloed op het succes van ons unieke merk. Daarom is een perfecte match met onze mensen en ons merk heel belangrijk. Bij I-KOOK zijn we zorgzaam, vakkundig en eerlijk en dit zoeken wij ook in ondernemers:

 • Je hebt redelijke kennis over keukens in verschillende segmenten
 • Je snapt wat goede service bieden inhoudt en weet de klant iedere keer weer te verrassen
 • Je hebt leidinggevende en coachende kwaliteiten om je team optimaal te motiveren en laten presteren
 • Je gelooft in een lange termijnvisie

Om ondernemer bij I-KOOK te worden hoef je niet per se ervaring met keukens te hebben. Het is wel belangrijk dat je veel kennis vergaart voordat je de definitieve stap gaat zetten. De organisatie gaat je daarbij op maat ondersteunen, bijvoorbeeld door coaching en door een stageperiode te faciliteren.

Je krijgt veel vrijheid en we zorgen ervoor dat jij jouw kracht op de juiste manier kan inzetten. Je vormt samen met rasondernemers Jaap en Roel Oostra een team dat bouwt aan een sterk plan, waarin jouw kwaliteiten maximaal kunnen worden benut.

Financiering van je winkel

Als franchisenemer wordt er verwacht dat je een basis hebt om te investeren. Afhankelijk van de grootte en de locatie van de winkel kan het investeringsbedrag verschillen. I-KOOK zal je hierin goed begeleiden en ondersteunen. We helpen met het financieren van de winkel en brengen je in contact met verschillende kredietinstellingen. Wanneer er behoefte naar is, zijn we in staat maatwerk te genereren.

I-KOOK ondernemers Jan Klinge en Hayo Smit

Binnen onze I-KOOK formule moedigen we ondernemerschap aan en bieden we alle ruimte voor ontwikkeling. We bieden kansen om te groeien en samen een toekomst op te bouwen. In de artikelenserie ‘Koffie en Keukens’ ga ik, Roel Oostra, in gesprek met ondernemende keukenprofessionals. Vandaag spreek ik er zelfs met twee tegelijk!

De eerste komt uit Veendam en zijn naam is Hayo Smit. Samen participeren we in
I-KOOK Veendam. Hayo is een product van de streek en een op-en-top vakman met hart voor de zaak. Hij is van het ‘eerste uur’; al bijna 20 jaar werken we samen.

De tweede is een Tukker en zijn naam is Jan Klinge, franchiseondernemer van I-KOOK Hengelo. Hij runde bij IKEA de keukenafdeling en besloot voor zichzelf te beginnen, net voor de kredietcrises in 2008. Jan is gedreven en inhoudelijk heel sterk. Hij bekijkt zaken vanuit verschillende oogpunten. Ook hem ken ik al lang (sinds 2007) en we vertrouwen elkaar dan ook blindelings. Beide ondernemers zijn enorm trots op hun team en doen er alles aan om iedereen gemotiveerd te houden.

Wij ontzorgen, zodat jij je kunt focussen op de belangrijke dingen

Als ondernemer wil je je kunnen focussen op groei. Alle I-KOOK winkels worden ondersteund door het servicekantoor, waar onze mensen veel uit handen nemen. Zo word je volledig ontzorgd als het aankomt op:

 • Het verwerken en afhandelen van orders
 • Marketingactiviteiten; zowel landelijk als lokaal
 • Training en opleiding van het team via de KeukenCoach Academy

Daarnaast bieden we een volledig ingerichte winkel volgens de huisstijl van I-KOOK. Als ondernemer heb je natuurlijk ook aandeel in bovenstaande punten, maar je kunt altijd vertrouwen op het stevige fundament dat in de afgelopen jaren is gelegd. Jouw kostbare tijd kun je besteden aan het runnen van de winkel.

Enthousiast geworden en wil je meer informatie?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of schakel direct!

Neem dan contact op met de directeur Roel Oostra

Roel Oostra

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.