• Home
  • I-KOOK blog
  • Zo handig en mooi kunnen stopcontacten in de keuken zijn!

Zo handig en mooi kunnen stopcontacten in de keuken zijn!

APPARATUUR
3 min leestijd

In een moderne keuken heb je graag veel stopcontacten. Niet alleen de onzichtbare aansluitingen voor de inbouwapparatuur, ook de keukenapparaten op het werkblad hebben bijna allemaal stroom nodig. Als het even kan op een makkelijke plek. Als je een nieuwe keuken plaatst, betekent dat haast altijd ook een aanpassing in de meterkast.

Voor mij als keukencoach de opdracht om voor al die stopcontacten de beste posities te kiezen. Je hebt liefst minimaal vier aansluitingen binnen handbereik. Tegelijk met het gebruik van de keukenapparaten wil je ook de telefoon en tablet kunnen opladen. Het gaat dus om een goede verdeling in de ruimte en over de achterliggende groepen.

Het is dan de kunst om de stopcontacten te laten verdwijnen in het ontwerp Wil je weten wat er allemaal kan? Maak eens een afspraak, dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw keuken.

Stopcontacten verzonken in het keukenblad

Stopcontact_stekkerdoos_Bachmann
Foto: Bachmann Twist 2x stopcontact inbouw stekkerdoos in keukenblad

Inbouw stopcontacten verborgen onder een dekseltje

Het voorbereidende werk in de keuken, het gebeurt allemaal op het werkblad. Juist daar zoeken ook de losse espressomachine, waterkoker en blender een plekje. Voor de recepten hou je ook de tablet of telefoon graag bij de hand.
Voor de weinig gebruikte aansluitingen kun je perfect inbouw stopcontacten gebruiken met een draai of schuifsysteem als afdekklepje. Zo zitten deze aansluitingen niet in de weg op de momenten dat je ze niet nodig hebt.

EVO lineInbouw Contactdoos
Foto: EVOline Port Push inbouw contactdoos met stopcontacten en USB lader

Inbouw pop-up stekkerdoos

Een pop-up stekkerdoos verbergt meerdere aansluitpunten, met of zonder USB lader, in het aanrechtblad. Je klikt het alleen naar boven om de stekkers te kunnen insteken.

Hoek stopcontact

Hoek contactdozen zijn er in veel varianten. Ze blijven altijd gemakkelijk bereikbaar. Je kunt ze zowel staand als liggend inzetten in hoeken met de zijmuur en achterwand. Onder bovenkastjes kunnen stopcontacten bijna onzichtbaar zijn.

Bachmann wandcontactdoos stopcontact
Foto: Bachmann wandcontactdoos en hoek stopcontact in de keuken

Wandcontactdoos met Bluetooth speaker

Je kunt nog verder gaan met combinaties. Wat dacht je van een stopcontact met USB lader en geïntegreerde Bluetooth speaker? Wordt het dan ‘Heel Holland Danst’?

Häcker keuken eiken zilver
Foto: Draadloos opladen in de hoek van het keukeneiland – Häcker keuken 5084 oud eiken zilver poriën decor

Stopcontacten ingebouwd in keukenkastjes

Je kunt ook creatief zijn met inbouw stopcontacten in (half open) keukenkastjes. Het hangt er net even vanaf waarvoor je ze wilt gebruiken.

EVOline Square draadloos opladen
Foto: EVOline Square 80 draadloze oplader met stopcontact en USB lader

Draadloos telefoon opladen in de keuken

Een klein wondertje van Evoline, een inbouw stopcontact met USB lader waarvan het schuifklepje functioneert als draadloze oplader voor de smartphone.

Samen werken aan een gestroomlijnd keukenontwerp

Elektriciteit in de keuken, super belangrijk. Bij het ontwerp van je nieuwe keuken kunnen mooie en slimme stopcontacten geplaatst worden. Een keukencoach denkt graag met je mee, ook als het om stopcontacten gaat!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.