• Home
  • I-KOOK blog
  • Zo handig en mooi kunnen stopcontacten in de keuken zijn!

Zo handig en mooi kunnen stopcontacten in de keuken zijn!

APPARATUUR
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

In een moderne keuken heb je graag veel stopcontacten. Niet alleen de onzichtbare aansluitingen voor de inbouwapparatuur, ook de keukenapparaten op het werkblad hebben allemaal stroom nodig. Als het even kan, zitten de (inbouw) stopcontacten op een gemakkelijke plek. Ga je een nieuwe keuken plaatsen, dan regel je vaak een aanpassing in de meterkast.

Ik heb als keukencoach van I-KOOK de opdracht om voor al die stopcontacten de beste posities in de keuken te kiezen. Je hebt het liefst minimaal 4 stopcontact aansluitingen binnen handbereik. Tegelijk met het gebruik van de keukenapparaten wil je ook de telefoon en tablet kunnen opladen. Het gaat dus om een goede stopcontact verdeling in de ruimte én over de achterliggende groepen. Daarnaast is het een kunst om de (inbouw) stopcontacten te laten verdwijnen in het keukenontwerp. Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal voor jouw keuken zijn? Maak hier een afspraak met een keukencoach in je buurt!

Stopcontacten verzonken in het keukenblad

Bachmann Twist 2x stopcontact inbouw stekkerdoos in keukenblad
Foto: Bachmann Twist 2x stopcontact inbouw stekkerdoos in keukenblad

Inbouw stopcontacten verborgen onder een dekseltje

Het voorbereidende werk in de keuken, het gebeurt allemaal op het werkblad. Juist daar zoeken ook de losse espressomachine, waterkoker en blender een plekje. Voor de recepten hou je ook de tablet of telefoon graag bij de hand.
Voor de weinig gebruikte aansluitingen kun je perfect inbouw stopcontacten gebruiken met een draai of schuifsysteem als afdekklepje. Zo zitten deze aansluitingen niet in de weg op de momenten dat je ze niet nodig hebt.

Aan de zijkant inbouw stopcontact kookeiland
Foto: Aan de zijkant inbouw stopcontact kookeiland

Inbouw stopcontact kookeiland

In een kookeiland is de zijkant van het keukenblok de ideale plek voor een inbouw stopcontact. Op bovenstaande foto zie je dat er naast een ‘stekker’ stopcontact , een inbouw stopcontact met USB in het kookeiland is geplaatst. Altijd handig voor het opladen van je telefoon of tablet.

EVO lineInbouw Contactdoos
Foto: EVOline Port Push inbouw contactdoos met stopcontacten en USB lader

Inbouw pop-up stekkerdoos

Een pop-up stekkerdoos verbergt meerdere aansluitpunten, met of zonder USB lader, in het aanrechtblad. Je klikt het alleen naar boven om de stekkers te kunnen insteken.

Zwarte hoekstopcontact in een zwarte keuken
Foto: Hoekstopcontact zwart in een zwarte keuken

Hoek stopcontact

Hoek contactdozen zijn er in veel varianten. Ze blijven altijd gemakkelijk bereikbaar. Je kunt een hoekstopcontact zowel staand als liggend inzetten in hoeken met de zijmuur en achterwand. Op bovenstaande foto zie je hoe onopvallend een zwarte hoekstopcontact is in een donkere of zwarte keuken. Onder bovenkastjes geplaatste stopcontacten kunnen ook bijna onzichtbaar zijn.

Bachmann wandcontactdoos stopcontact
Foto: Bachmann wandcontactdoos en hoekstopcontact in de keuken

Wandcontactdoos met Bluetooth speaker

Je kunt nog verder gaan met stopcontact combinaties. Wat dacht je van een stopcontact met USB lader en geïntegreerde Bluetooth speaker? Wordt het dan ‘Heel Holland Bakt en Danst’?

Draadloos opladen in de hoek van het keukeneiland - Häcker keuken
Foto: Draadloos opladen in de hoek van het keukeneiland – Häcker keuken

Stopcontacten ingebouwd in keukenkastjes

Je kunt ook creatief zijn met inbouw stopcontacten in (half open) keukenkastjes. Het hangt er net even vanaf waarvoor je ze wilt gebruiken.

EVOline Square draadloos opladen
Foto: EVOline Square 80 draadloze oplader met stopcontact en USB lader

Draadloos telefoon opladen in de keuken

Een klein wondertje van Evoline, een inbouw stopcontact met USB lader waarvan het schuifklepje functioneert als draadloze oplader voor de smartphone.

Waar plaats jij de stopcontacten in je keuken?

Je kunt niet zonder stopcontacten in je keuken!

Een keukencoach van I-KOOK bespreekt samen met jou wat de beste plekken zijn voor mooie én slimme stopcontacten in je (nieuwe) keuken.

Maak nu een adviesafspraak met een keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.