10 Keuken ideeën voor extra aanrechtblad ruimte

ADVIES
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Angela van den Heuvel

Lees de ervaring van: Familie Duijn

Lees de ervaring van: Dhr. Broekhoven

Lees de ervaring van: A.E.T. Bekker

Hoe meer werkblad ruimte, hoe beter! Hierbij 10 ideeën hoe extra ruimte op het aanrecht te realiseren. Sommige tips kun je ook al toepassen in je huidige keuken. Wanneer je plannen maakt voor een nieuwe keuken, kun je met de online keukenplanner al volop experimenteren en meteen het effect zien in het 3D ontwerp.

Wil je direct je eigen keuken met volop aanrechtblad ruimte samenstellen? Start nu de I-KOOK keukenplanner! Je maakt gratis en eenvoudig een fantastisch keuken ontwerp, dat je altijd kunt aanpassen en opslaan. Voor een eerlijk en vakkundig advies, ben je bij een keukencoach van I-KOOK aan het juiste adres!

Kleine spoelbak koper met bijpassende kraan van Lanesto
Foto: Kleine spoelbak koper met bijpassende kraan van Lanesto

1 – Kleinere kookplaat en spoelbak

De vaatwasser heeft de noodzaak voor een dubbele spoelbak weggenomen. Als je eerlijk bent, kun je met een enkele kleine spoelbak (40-45cm) prima uit de voeten. Je krijgt er extra werkblad ruimte voor terug. Net zo goed kun je profijt hebben van een kleinere inductie kookplaat. Probeer voor jezelf in te schatten, hoe vaak zou je de 4de of 5e kookzone missen?

Dieper keukenblad betonlook grijs
Foto: Dieper keukenblad betonlook grijs

2 – Tekort aan werkruimte breedte, kijk dan naar keukenblad diepte

De vrije ruimte op het aanrecht noemen we het werkgedeelte. Het werkgedeelte wordt in de keuken intensief gebruikt. Liefst heb je een werkblad met werkgedeelte van 90cm breed. Soms is een breedte van 60cm het maximaal haalbare. Het keukenblad is standaard 60cm diep. Doe eens iets aparts, bekijk de mogelijkheid van een extra diep aanrechtblad. Veel werkbladen zijn ook in een diepte van 70cm verkrijgbaar. Wanneer dat past, is die extra ruimte over de gehele breedte van het keukenblad beschikbaar. Hartstikke handig!

ETNA magnetron met oven functie, inductie kookplaat en zwarte afzuigkap
Foto: ETNA magnetron met oven functie, inductie kookplaat en zwarte afzuigkap

3 – Multifunctionele keukenapparatuur

Nog vaak zie ik als keukencoach een vrijstaande magnetron op het aanrechtblad. Door te kiezen voor een combimagnetron of oven met magnetronfunctie kun je op het werkblad ruimte maken. Je kunt zelfs de magnetron, oven en stoomoven functie in één apparaat combineren.

Quooker Fusion Round goud kokend water kraan
Foto Quooker Fusion Round goud kokend water kraan

4 – Kokend-water-kraan

De populaire kokend-water-kraan Quooker en Selsiuz combineert koud, warm en kokend water. De waterkoker verdwijnt van het werkblad naar de tweedehandswinkel. Het spaart je niet alleen ruimte op het aanrechtblad, ook wachttijd voor je kopje thee! De Quooker en Selsiuz kranen kunnen zelfs uitgebreid worden met gekoeld en bruisend water.

 

Aanrechtblad ruimte ideeën: Nobilia keukenachterwand kast voor keukenaccessoires
Foto: Nobilia keukenkast die kan openklappen voor losse keukenspulletjes

5 – Uitschuif paneel vervangt de uitklaptafel

Ken je hem nog van vroeger, de uitklaptafel? Een moderne variant is de uitschuiftafel. Een praktische oplossing voor een te klein aanrechtblad. Met een uitschuiftafel in een lage keukenkast (50, 60 of 90cm breed) of een openklappend paneel in een boven- of onderkast kun je haast onzichtbaar de werkruimte in de keuken uitbreiden wanneer je het nodig hebt.

Witte L-keuken met bar en ondiepe hangkastjes
Foto: Witte L-keuken met bar en ondiepe hangkastjes

6 – Extra werkruimte in de keuken met bar

Door een bar te plaatsen combineer je gezelligheid met werkruimte in de kleine keuken. Misschien heb je dan geen losse tafel nodig? Je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer je de ruimte op de bar wil gebruiken voor het kokkerellen.

Hoge keukenkasten van blauwe parallel keuken
Foto: Hoge keukenkasten van blauwe parallel keuken

7 – Gebruik de hoogte!

Door hoge keukenkasten toe te voegen of boven het werkblad losse hangkasten te plaatsen, creëer je extra opbergruimte. Daar past de inbouwapparatuur in, waardoor de losse apparaten op het aanrechtblad verdwijnen. Ook voor vele andere keukenspullen is er ruimte in de hoge kasten.

Smeg waterkoker, citruspers en broodrooster - Kleine SMEG keukenapparaten in pastel kleuren
Foto: Smeg waterkoker, citruspers en broodrooster – Kleine SMEG keukenapparaten in pastel kleuren

8 – Compacte keukenapparatuur

Veel vrijstaande keukenapparaten gebruik je voor 1 persoon. Kijk eens of je een compacte uitvoering kunt vinden van broodrooster, airfryer of waterkoker. Het geeft je weer wat ruimte op het keukenblad.

Spoelbak als praktische werkplek: extra werkblad ruimte op de spoelbak met kunststof snijplank van Franke
Foto: Spoelbak als praktische werkplek: extra werkblad ruimte op de spoelbak met kunststof snijplank van Franke

9 – Verander je spoelbak of kookplaat in een snijplank

Kijk eens rond in je keuken, de spoelbak en kookplaat heb je niet voortdurend nodig toch? Er zijn handige snijplanken van hout, veiligheidsglas of kunststof die over de spoelbak of inductie kookplaat passen. Je wisselt ze eenvoudig weer om naar de echte functie.

Zwarte keuken met opgeruimd aanrechtblad en keukenrek
Foto: Zwarte keuken met opgeruimd aanrechtblad en keukenrek

10 – Opgeruimd staat netjes… en leeg!

Ruimte op het aanrecht kun je ook zelf maken, door op te ruimen…. Hou het werkblad overzichtelijk en ruim. Plaats de bakjes en pannen die je gebruikt hebt bij de voorbereiding alvast in de vaatwasser; weg is weg. In de hoogte kun je ook extra ruimte maken. Tegen de keuken achterwand kun je rekjes, haakjes en wandplanken plaatsen waardoor allerlei keukenhulpjes en verse kruiden niet meer op het werkblad staan. Keukenapparatuur die je niet dagelijks gebruikt, kun je opbergen in één van de keukenkastjes.

Zelf je keuken ontwerpen met veel aanrechtblad ruimte?!

Na het lezen van de 10 keuken ideeën voor het organiseren van de meeste aanrechtblad ruimte ben je klaar voor de I-KOOK keukenplanner! 

Met de gratis keukenplanner van I-KOOK schuif je gemakkelijk met kasten, heb je keuze uit vele keukenblad en keukendeurtjes kleuren en nog veel meer… Je regelt in ieder geval volop werkblad ruimte in je 3D keuken ontwerp!

Je eigen keukenplanner ontwerp is een goede én leuke voorbereiding voor je adviesgesprek met de keukencoach van I-KOOK.

Een I-KOOK keukencoach stelt geheel naar jouw wensen en binnen je budget, jouw perfecte keuken met heerlijk veel aanrechtblad samen. Laat je verrassen door de deskundige adviezen van deze betrouwbare keukenspecialist. De ervaringen van eerdere I-KOOK klanten met hun ‘zee aan keukenblad ruimte’ mag je niet missen. Altijd leuk om te lezen en om de foto’s te bekijken.

Maak direct een adviesafspraak met een keukencoach! Je bent van harte welkom in de I-KOOK winkel in je buurt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Angela van den Heuvel

Lees de ervaring van: Familie Duijn

Lees de ervaring van: Dhr. Broekhoven

Lees de ervaring van: A.E.T. Bekker

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.