fbpx

Slimme kleine keuken inrichten ideeën!

INSPIRATIE
4 min leestijd

Bij een kleine keuken inrichten gaat het om twee dingen: je wilt niet alleen een slim ontwerp, jouw keuken moet er natuurlijk ook fantastisch uitzien! Ik vind het hartstikke fijn om je van alles te vertellen over hoe je ruimte kunt besparen met o.a. bijzondere keukenkasten en handige keukenapparaten. Een kleine keuken praktisch inrichten was nog nooit zo leuk!

Met een kleine keukenruimte weet een keukencoach wel raad. Je zult versteld staan van wat er allemaal gaat passen in je op maat gemaakte keuken. En.. hoe mooi jouw nieuwe keuken wordt! Maak snel een afspraak! Je kunt natuurlijk ook de I-KOOK keukenplanner uitproberen!

Een kleine keuken praktisch inrichten kan ook jij!

Klein kookeiland, Häcker witte U-keuken
Foto: Klein kookeiland – Häcker witte U-keuken

Knappe inspiratie voor je kleine keuken inrichten!

Bij je kleine keuken inrichten wil je een knap (= slim) ontwerp én een knap (= mooi) uiterlijk! Kijk welke kleine keuken praktisch inrichten ideeën helemaal passen bij jouw smaak en keukenruimte!

Dit komt er altijd in je kleine keuken!

Ja, wat moet er eigenlijk in iedere keuken aanwezig zijn… een spoelbak, een koelkast, een gaskookplaat of inductiekookplaat en opberg- en keukenbladruimte. Hoe groot dat bepaal jij zelf! Er zijn namelijk ook kleine spoelbakken, kleine koelkasten en kookplaten met minder dan vier pitten of kookvelden verkrijgbaar. Je wilt wel graag een keukenblad om op te werken van tenminste 60cm aan één stuk. Door je keukenaccessoires op te hangen aan een keukenrek tegen de achterwand, hou je meer bladruimte over. Naast je kleine keuken praktisch inrichten, staat het ook zo gezellig!

Nobilia apothekerskast & Häcker afvallade systeem en lade indelers
Foto: Nobilia apothekerskast & Häcker afvallade systeem en lade indelers

Ga voor handige keukenkasten en lades!

Bij een kleine keuken inrichten kijk je hoe je de ruimte zo efficiënt mogelijk kunt indelen. Op bovenstaande foto zie je daar drie mooie voorbeelden van. Ten eerste: de zeer geliefde apothekerskast. Een apothekerskast is een zeer overzichtelijke (hoge) kast die in een smalle versie, al snel geplaatst kan worden. Ten tweede: Met verstelbare lade indelers blijven je borden en pannen keurig op hun plekje en kun je ze makkelijker stapelen. En als laatste: Met een afvallade systeem waarin je onopvallend je afval kunt scheiden, ben je verlost van al die losse afvalbakken in je kleine woning.

Kleine keuken met bar & stalen regalen als open keukenkasten, Häcker keukens
Foto: Kleine keuken met bar & stalen regalen als open keukenkasten – Häcker keukens

Je kunt zoveel opbergen in hoge keukenkasten! In plaats vanachter een deur, is het ook leuk om een deel van je verzamelde kommen, schalen en kookboeken te zien staan. In verlichte open kastjes en in stalen regalen komen jouw keukenschatten het mooiste uit! Zie op bovenstaande foto het handige wijnglazen rekje. Je kunt bij een kleine keuken praktisch inrichten ook eens denken aan thuiswerkplek. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig zoals je op de foto ziet.

Kleine spoelbak & kleine inductie kookplaat, Lanesto & ETNA
Foto: Kleine spoelbak & kleine inductie kookplaat – Lanesto & ETNA

Groot plezier van kleine keukenapparaten!

Ik had het eerder al over een handige kleine kookplaat, want in jouw minikeuken telt iedere centimeter! Wie gebruikt er eigenlijk alle vier de pitten tegelijkertijd? Ja, je kijkt bij een kleine keuken inrichten ook naar de afmetingen van de keukenapparatuur. Een smalle vaatwasser kan eventueel wel geplaatst worden en dat scheelt toch vuile vaat op je keukenblad. Zo kun je bij een kleinere spoelbak meer blad reserveren voor het klaarmaken van je lekkerste gerechten. Ovens en magnetrons zijn er in verschillende maten en met verschillende functies. Een slimme kleine keuken praktisch inrichten keuze is bijvoorbeeld een oven met magnetron gecombineerd in één apparaat.

Kleine landelijke keuken, Häcker fluweel blauwe keuken Bristol
Foto: Kleine landelijke keuken – Häcker fluweel blauwe keuken Bristol

De eerste en de beste hulp bij je kleine keuken inrichten!

Een kleine keuken praktisch inrichten kan toch niet moeilijk zijn…?! Je wilt niet alleen dat je keuken handig ingericht is, het moet er ook fantastisch uitzien! Een keukencoach ontwerpt jouw droomkeuken, hoe groot of klein je ook wenst en altijd binnen je budget! Maak een afspraak voor een persoonlijk advies, er is altijd een ervaren keukencoach in je buurt.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.