Telefoon opladen in de keuken, hoe doe je dat?

APPARATUUR
2 min leestijd

Nog niet zo lang geleden lag je telefoon in de keuken om tijdens het koken bereikbaar te blijven. Intussen zijn de tablet en smartphone echt onderdeel van de keuken geworden. Niet alleen om recepten te checken, ook om de keukenapparatuur te bedienen in de smart kitchen

Daarom wil je de telefoon kunnen opladen in de keuken via USB of draadloos. Bij het ontwerpen van je nieuwe keuken houden we er graag rekening mee.

De smartphone draadloos opladen

Snoeren en stekkers in de keuken geven een rommelige indruk. Een smartphone draadloos opladen is veel makkelijker. In een slim keukenontwerp is er altijd plaats voor een mooi draadloos oplaadpunt.

Telefoon opladen in de keuken: inbouw EVOline Qi oplader voor draadloos opladen in de keuken
Foto: Volledige inbouw EVOline Qi oplader voor draadloos opladen in de keuken

De draadloze oplader werkt net als de moderne kookplaat met inductietechniek. Het laden van de telefoon start direct nadat je het toestel op het laadpunt legt. Dit gaat met de Qi standaard (klinkt als ‘Chi’) waarvan een groot aantal toestellen van bekende fabrikanten als Apple (iPhone), LG, Motorola, Samsung gebruik maken.
Speciaal voor de keuken zijn er verschillende inbouwontwerpen van draadloze Qi laadpunten.

Telefoon opladen in de keuken: Oplader EVOline Square 80 draadloos opladen
Foto: Oplader EVOline Square 80

De bovenstaande EVOline Square 80 heeft onder het vierkante laadpunt voor draadloos opladen ook nog een stopcontact, een USB oplader en een gaatje voor een netwerkkabel! Zo houd je altijd verbinding met de buitenwereld.
Deze inbouw modellen kunnen prima in een aanrechtblad of keukeneiland worden ingepast.

Stopcontact met ingebouwde USB lader voor de smartphone

De keuken wordt steeds vaker een plek waar je even samen bent met de rest van de familie of vrienden. Het is dan super handig als je ondertussen de telefoons kunt opladen. We kunnen daar bij het ontwerpen van je nieuwe keuken handig op inspelen door op logische plekken wandcontactdozen met een USB lader te plannen. Ook in het werkblad of tafelblad kunnen pop-up stopcontacten ingebouwd worden met een extra USB lader voor telefoons en tablets!

Kijk vooruit bij het ontwerp van je nieuwe keuken met opladers voor telefoon en tablets.

Wil je de mogelijkheden voor draadloze oplaadpunten en pop-up USB-laders eens bekijken voor jouw nieuwe keuken? Kom eens langs bij een I-KOOK vestiging in jouw buurt!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.