Stoves Gourmet 90 EI inductiefornuis

APPARATUUR
3 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Inductiefornuizen: kooktrend 2019

Het koken op inductie is overduidelijk de nieuwe trend. De overheid wil van het gas af en daarmee verdringt inductie langzaam de (gas)vlam uit de keuken. Tien jaar geleden hielden we dit nog niet voor mogelijk. We worden allemaal milieubewuster en we zien steeds meer de voordelen van koken op inductie: het is veilig in gebruik, het is snel en de kookplaat is eenvoudig schoon te maken. Deze ontwikkeling zet zich nu ook door in fornuizen waar de gaspitten plaatsmaken voor inductiezones.

Inductiefornuis duur?

I-KOOK wil het koken op een inductiefornuis voor meer kookfanaten bereikbaar maken. Die laten zich nu nog (te) snel afschrikken door de aanschafprijs van een fornuis met inductie kookzones met prijzen vanaf € 2.500,-. Daar kunnen we nu een prijsdoorbraak melden. Vanaf maart 2019 mag I-KOOK het Stoves Gourmet 90 EI fornuis leveren voor een prijs van € 1.995,-! Hoe leuk is dat?

Kostenbesparend ontwerp

Een fornuis in het keukenontwerp werkt al snel kostenbesparend ten opzichte van de situatie met een ingebouwde kookplaat en onderbouw oven. Ter plaatse van het fornuis sparen we een (duur) stuk werkblad, een uitsparing en een meubel voor de oven.

Hoeveel groepen zijn er nodig in de meterkast?

Je kan het Stoves Gourmet 90 EI fornuis al gebruiken op een 2-fasen kookgroep (230 V 16 ampère perilex-aansluiting/stekker). Wanneer niet alle kookzones op vol vermogen aanstaan kan er ook nog één oven gelijktijdig op volledig vermogen gebruikt worden. Voor veel hobbykoks zal dit voldoende zijn.

Wil je alle kookzones en alle ovens tegelijk op vol vermogen kunnen gebruiken, dan zijn er 3 fasen (230 V 16 ampère) nodig. Veel nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig al voorzien van een 3 fasen groepenkast, maar de meeste woonhuizen hebben een 1 fase groepenkast. Het energiebedrijf (bijv. Stedin) kan je groepenkast, op aanvraag, aanpassen naar 3 fasen. Zij kunnen je informeren over de exacte kosten hiervan.

Wil je weten of jouw groepenkast geschikt is, lees dan ons blogartikel: van gas naar inductie: hoe zit het met jouw groepenkast?

Advies is om het aansluiten wel altijd over te laten aan een erkend installateur!

Stoves Gourmet 90 EI zwart

Samen met I-KOOK is er een nieuw (zwart) Stoves fornuis geïntroduceerd, deze heeft alles in één!
Dit fornuis is voorzien van 4 inductie kookzones en 1 warmhoud zone. De tegenover elkaar gelegen inductiezones zijn door middel van een zogenaamde ‘Bridge’ functie te koppelen tot één zone.

Linksboven beschikt dit fornuis over een grilloven. Ideaal voor het gratineren, maken van toast of het grillen van vlees of vis.

Linksonder en rechts is dit fornuis voorzien van een 3D heteluchtoven. Deze techniek zorgt ervoor dat de warmteverdeling in de ovenkuip overal gelijk is, waardoor gerechten niet meer tussentijds gedraaid hoeven te worden. Ook zijn deze ovens voorzien van een ontdooifunctie en een Slow-Cook stand.

De digitaal programmeerbare klok kan gekoppeld worden aan de oven linksonder zodat deze ook uitspringt nadat de ingegeven baktijd verstreken is.

Supergaaf dat we deze nu voor minder dan € 2.000,- mee mogen nemen in onze ontwerpen!

    

Stoves Gourmet 90 EI Zwart
Artikel nr.: ST444883
Adviesprijs incl. btw: € 2495,00

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.