Bladerdeeghapje met ei

Tussendoortje
35 min bereidingstijd

Zin in een kleine snack? Of een gemakkelijk zondags ontbijtje? 

Recept: 6 stuks | 35 minuten bereidingstijd

De bladerdeeghapjes met ei zijn perfect als kleine snack of als een lekker en gemakkelijk te bereiden zondags ontbijtje!

In dit bladerdeeg recept zijn de hapjes gevuld met ei en hebben ze een lekker knapperig randje. Het bladerdeeghapje kan op meerdere manieren bereid worden. Gebruik bijvoorbeeld een geklutst ei, in plaats van een heel ei. En voeg er gerookte spek of ham aan toe. Maak het jouw culinaire creatie!

De lekkerste bladerdeeghapjes maken, kan ook jij!

Ingrediënten

  • 6 kleine eieren
  • handje cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 50g geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm je oven op 200 graden en zorg dat de bladerdeeg velletjes licht ontdooid zijn.
  • Vouw de randjes van het bladerdeeg nog 1 cm naar binnen en iets omhoog. Hierdoor kan het ei er niet uitlopen.
  • Breek het eitje en laat het voorzichtig op het bladerdeeg velletje glijden.
  • Snijd de tomaatjes. Bestrooi de geraspte kaas samen met de tomaatjes op het bladerdeeg. Bak de hapjes ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven. Garneer voor het serveren met bosui.

Tip

Voor een heerlijke lunch combineer je de hartige bladerdeeghapjes met een frisse gerookte kip salade. Nog zo’n lekker recept dat makkelijk te bereiden is!

Photo title + alt text: Recept bladerdeeghapjes met ei, heerlijk knapperig gerechtje voor je zondags ontbijt of lunch.
Foto: Recept bladerdeeghapjes met ei, heerlijk knapperig gerechtje voor je zondags ontbijt of lunch.

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.