Fornuizen

Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat in één apparaat. Door de vele uitvoeringen en mogelijkheden kan het fornuis in vrijwel elke keukenstijl toegepast worden. Werd het vroeger eigenlijk gezien als een vrijstaand apparaat, tegenwoordig wordt het fornuis meestal als een ‘inbouwapparaat’ toegepast.

Tussen de keukenkastjes geplaatst en praktisch naadloos overlopend in het werkblad is het fornuis dan ook een echte blikvanger.

Eindeloze kookmogelijkheden

Voor zowel de doorgewinterde hobbykok als voor de alledaagse gezinsmaaltijd is een fornuis een prima keuze. Het apparaat biedt erg veel ruimte om met meerdere pannen te kunnen koken en tegelijkertijd ook een gerecht in de oven te bereiden. Naast de modellen waarbij op gas gekookt wordt en de oven elektrisch is, bestaan er ook uitvoeringen met de mogelijkheid tot het koken op inductie of op keramische kookzones. Ook zijn er fornuizen die, in plaats van een elektrische oven, voorzien zijn van een gasoven. De combinatiemogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Gas of elektrisch?

Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden als het om het ovengedeelte van het fornuis gaat: op gas of elektrisch. Wat is nu eigenlijk het verschil en wat is er beter? Een gasoven is in de regel sneller op temperatuur en is energiezuiniger dan een elektrische oven. Daarentegen is bij een elektrische oven de temperatuur weer beter beheersbaar, wat een betere controle geeft over het uiteindelijke bakresultaat. De keuze van de meeste  (professionele) koks valt daarom dan ook meestal op de elektrische oven.

Fornuizen

Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat in één apparaat. Door de vele uitvoeringen en mogelijkheden kan het fornuis in vrijwel elke keukenstijl toegepast worden. Werd het vroeger eigenlijk gezien als een vrijstaand apparaat, tegenwoordig wordt het fornuis meestal als een ‘inbouwapparaat’ toegepast.

Tussen de keukenkastjes geplaatst en praktisch naadloos overlopend in het werkblad is het fornuis dan ook een echte blikvanger.

Eindeloze kookmogelijkheden

Voor zowel de doorgewinterde hobbykok als voor de alledaagse gezinsmaaltijd is een fornuis een prima keuze. Het apparaat biedt erg veel ruimte om met meerdere pannen te kunnen koken en tegelijkertijd ook een gerecht in de oven te bereiden. Naast de modellen waarbij op gas gekookt wordt en de oven elektrisch is, bestaan er ook uitvoeringen met de mogelijkheid tot het koken op inductie of op keramische kookzones. Ook zijn er fornuizen die, in plaats van een elektrische oven, voorzien zijn van een gasoven. De combinatiemogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Gas of elektrisch?

Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden als het om het ovengedeelte van het fornuis gaat: op gas of elektrisch. Wat is nu eigenlijk het verschil en wat is er beter? Een gasoven is in de regel sneller op temperatuur en is energiezuiniger dan een elektrische oven. Daarentegen is bij een elektrische oven de temperatuur weer beter beheersbaar, wat een betere controle geeft over het uiteindelijke bakresultaat. De keuze van de meeste  (professionele) koks valt daarom dan ook meestal op de elektrische oven.