Hoe werkt een keukencoach eigenlijk?

ADVIES
4 min leestijd

Terwijl je tussen de showroomkeukens loopt in een keukenwinkel, vraag je je misschien af: Hoe werkt een keukencoach eigenlijk? Ik wil je graag mijn verhaal vertellen hoe ik samen met de klant, een prachtige keuken ga samenstellen.

Ik ben altijd met keukens bezig, het is mijn passie! Het laatste nieuws, de mooiste trends, de nieuwste innovaties…, ik hou het allemaal bij. Ik vind dit fijn om te weten, zodat ik mijn klanten goed kan adviseren. Want hoe vaak koop je nu een nieuwe keuken?!  Ik maak graag een mooi keukenontwerp waarin de ideeën van de klant helemaal in terug komen!

Welkom in onze keukenshowroom!

Online en in woonbladen staan vele foto’s van keukens. Alleen, het blijft een plat plaatje. Je kunt de details niet zien, de materialen betasten, apparaten uitproberen… Tijdens jouw visite aan een keukenzaak kun je in de showroomkeukens gaan staan en voelen hoe het in het echt is.

Ik ontvang twee soorten bezoekers in mijn keukenshowroom. De ene klant is zeer geïnteresseerd en wil graag geïnformeerd worden. De andere klant is wat voorzichtiger geworden door het optreden van vervelende keukenadviseurs uit andere keukenwinkels. Ik kan je verzekeren: Dit gebeurt niet bij I-KOOK! De keukencoaches van I-KOOK dringen niemand iets op. Voor iedere klant is er een prettige keukencoach.

Ik bied je graag iets te drinken aan en geef aan dat we geen haast hebben bij het ontwerpen van de keuken. Loop gerust nog langer rond tussen de showroomkeukens. Misschien weet je al wat je mooi vindt. Tijdens ons gesprek samen kom ik er ongeveer achter wat voor soort keuken jij voor ogen hebt. Daarna leg ik je enkele keukenkastdeurtjes en aanrechtbladen voor die, volgens mij, bij jou in de smaak gaan vallen. Is de eerste indruk goed, dan kunnen we een begin maken met het samenstellen van jouw nieuwe keuken.

i_kook_keukencoach_jessica_keukenspecialist
Foto: Keukencoach Jessica

Een keuken samenstellen doe ik zo!

Geregeld hebben bezoekers al online rondgekeken naar welke stijl ze mooi vinden en informatie ingewonnen over bepaalde keukenapparatuur. Ze laten de bestaande keuken zien op de smartphone of nemen tekeningen mee van de keukenplaats.

Dat is handig voor mij, want in mijn professionele keukenplanner kan ik dan precies aangeven, waar een verwarming, kozijn of ander obstakel zit. Daarna kunnen we kijken welke keuken vorm jij mooi vindt en of het gaat passen. Is er ruimte voor een kookeiland? Wat voor soort keukenkasten hebben jouw voorkeur? Ondertussen zie je het keukenontwerp groeien. De grootte van de keukenruimte en jouw budget bepalen welke keukenapparaten er in de keuken komen. Er zijn ook vele mooie mogelijkheden voor opbergruimte. Niet alleen in laden en kasten, maar ook op wandplanken.

Als de eerste schets je bevalt, ga ik verder aan de slag. Ik maak een 3D-ontwerp waarin alle precieze afmetingen van het keukenblok en de machines terugkomen. Het ontwerp ziet er al goed uit. We gaan vervolgens aan de hand van de planning en jouw budget precieze keuzes maken voor welke keukenapparatuur, keukenblad materiaal, deurfronten en keukenaccessoires er in het uiteindelijke keukenontwerp gaan komen. Wellicht is een kokend-water-kraan mogelijk? Stap voor stap nemen we het keukenontwerp door. Wanneer je eens bent met het ontwerp en daaraan verbonden prijs, worden de maten in jouw keukenruimte thuis nog een keer exact gemeten. Ik kan je als keukencoach ook een leidingsschema geven voor stroom, gas, water en afvoer. Daarnaast ook een advies voor schilder- en tegelwerk. Als nodig, kan ik je verwijzen naar een goede loodgieter, stukadoor/schilder, etc. bij jou in de buurt. De keukenmonteur kan de keuken pas plaatsen als alle voorbereidingen klaar zijn.

Een blije/tevreden klant stuurde mij deze tekening. Ik lijk er precies op! - Mohamed Hassan, Pixabay.com
Foto: Een blije/tevreden klant stuurde mij deze tekening. Ik lijk er precies op! – Mohamed Hassan, Pixabay.com

Dag van plaatsing

Op welke dag de nieuwe keuken echt gemonteerd gaat worden bepaal je natuurlijk samen. De productie van de keuken, het aantal dagen dat het aanleggen van de leidingen, stuken en schilderen kost en wanneer de monteur kan komen, zijn van invloed op de dag van montage.

Eén of twee dagen voor de keuken montage worden de keukenkasten, het werkblad, de keukenapparaten en alle andere onderdelen netjes bij je thuis afgeleverd. Wist je dat de keukenkasten al opgebouwd zijn? Je begrijpt, ook ik vind het heel leuk om te zien hoe de keuken er in het echt uitziet. Als het mogelijk is, kom ik graag kijken!

 Eindresultaat naar montage – keukenmonteur René en keukencoach Jessica
Foto: Eindresultaat naar montage – keukenmonteur René en keukencoach Jessica

Wil je graag advies van een betrokken keukencoach die je nieuwe keuken helemaal afstemt op jouw wensen en budget? Maak een afspraak met een keukencoach in de buurt.

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.