Hoe werkt een keukencoach eigenlijk?

ADVIES
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Terwijl je tussen de showroomkeukens loopt in de I-KOOK winkel, vraag je je misschien af: Hoe werkt een keukencoach eigenlijk? Ik vertel je graag mijn verhaal als keuken coach van I-KOOK hoe ik samen met de klant, een prachtige keuken ga samenstellen.

Het persoonlijke verhaal van een keukencoach

Ik ben altijd met keukens bezig, het is echt mijn passie! Het laatste nieuws, de mooiste trends en de nieuwste innovaties op de keukenbeurzen…, ik hou het allemaal bij. Ik vind dit als coach keuken fijn om te weten, zodat ik mijn klanten goed kan adviseren. Want hoe vaak koop je nu een nieuwe keuken?! Ik maak graag een prachtig keukenontwerp waar de eigen ideeën van de klant helemaal in terug komen!

Welkom in de I-KOOK winkel!

Online en in woonbladen staan vele foto’s van fantastische keukens. Alleen, het blijft een plat plaatje. Je kunt de details niet zien, de materialen betasten, apparaten uitproberen… Tijdens je visite aan een I-KOOK winkel kun je in de mooi ingerichte showroomkeukens gaan staan en voelen hoe het in het echt is.

Ik ontvang ruwweg twee soorten bezoekers in mijn winkel. De ene klant is zeer geïnteresseerd en wil graag geïnformeerd worden. De andere klant is wat voorzichtiger door het optreden van vervelende keukenadviseurs uit andere keukenwinkels. Ik kan je verzekeren: Dit gebeurt niet bij I-KOOK! De keukencoaches van I-KOOK dringen niemand iets op. Voor iedere klant is er een prettige keuken coach.

Ik bied je graag iets te drinken aan en vertel dat we geen haast hebben bij het ontwerpen van de keuken. Loop gerust nog langer rond tussen de keukens in de mooiste keukenstijlen. Misschien weet je al wat je mooi vindt. Tijdens ons gesprek samen komt deze keukenspecialist er ongeveer achter wat voor soort keuken jij voor ogen hebt. Daarna laat ik je mooie keukendeurtjes en aanrechtbladen zien die, volgens mij, bij jou in de smaak gaan vallen. Is de eerste indruk goed, dan kunnen we een begin maken met het samenstellen van jouw nieuwe keuken.

I-KOOK keuken coach Jessica ontwerpt een zwarte keuken
Foto: I-KOOK keuken coach Jessica ontwerpt een zwarte keuken

Een keuken samenstellen doet een keukencoach zo!

Geregeld hebben bezoekers al online rondgekeken naar welke keukenstijl ze mooi vinden en informatie ingewonnen over bepaalde keukenapparatuur. Ze laten foto’s van de bestaande keuken zien, nemen tekeningen mee van de keukenruimte of zijn al aan de slag gegaan met de I-KOOK keukenplanner.

Dit is handig voor mij als keuken coach, want in mijn keukenontwerp programma kan ik dan precies aangeven, waar een verwarming, kozijn of ander obstakel zit. Daarna kunnen we kijken welke keuken vorm jij mooi vindt en of het gaat passen. Is er ruimte voor een kookeiland? Wat voor soort keukenkasten hebben jouw voorkeur? Ondertussen zie je het keukenontwerp groeien. De grootte van de keukenruimte en jouw budget bepalen welke keukenapparaten er in de keuken komen. Er zijn ook vele mooie mogelijkheden voor opbergruimte. Niet alleen in laden en kasten, maar ook op wandplanken.

Van schets tot complete keuken ontwerp

Als de eerste schets je bevalt, ga ik verder aan de slag in mijn keukenatelier. Ik maak een 3D keukenontwerp waarin nauwkeurig alle afmetingen van het keukenblok en de apparaten terugkomen. Het ontwerp ziet er al goed uit.

We gaan vervolgens aan de hand van de planning en jouw budget precieze keuzes maken voor welke keukenapparatuur, keukenblad materiaal, kastfronten en keukenaccessoires er uiteindelijk in de keuken gaan komen. Wellicht is een kokend-water-kraan mogelijk? Stap voor stap nemen we het keukenontwerp door.

Jouw keukencoach is je vaste aanspreekpunt tot je helemaal tevreden bent met je keuken en daarna!

Wanneer je eens bent met de keukenopstelling en daaraan verbonden prijs, worden de maten thuis nog een keer exact gemeten. Ik kan je als coach keuken ook een leidingschema geven voor stroom, gas, water en afvoer. Daarnaast ook een advies voor schilder- en tegelwerk. Als nodig, kan ik je verwijzen naar een goede loodgieter, stukadoor, schilder, etc. bij jou in de buurt. De keukenmonteur kan de keuken natuurlijk pas plaatsen als alle voorbereidingen zijn uitgevoerd.

De keukencoach werkwijze: Keukencoach Jessica tekening - Mohamed Hassan, Pixabay.com
Foto: Een klant stuurde mij deze tekening. Ik lijk er precies op! – Mohamed Hassan, Pixabay.com

De dag van keukenplaatsing!

Op welke dag de nieuwe keuken echt gemonteerd gaat worden bepalen we natuurlijk samen.

De productie van de keuken, het aantal dagen dat het aanleggen van de leidingen, stuken en schilderen kost en wanneer de monteur kan komen, zijn van invloed op de dag van montage.

Eén of twee dagen voor de keuken montage worden de keukenkasten, het werkblad, de keukenapparaten en alle andere onderdelen netjes bij je thuis afgeleverd.

Wist je dat de keukenkasten bij I-KOOK al opgebouwd zijn? Je begrijpt, ook ik vind het heel leuk om te zien hoe de keuken er in het echt uitziet. Als het mogelijk is, komt deze keuken coach graag kijken!

Eindresultaat na montage – Keukenmonteur René en I-KOOK keukencoach Jessica
Foto: Eindresultaat na montage – Keukenmonteur René en I-KOOK keukencoach Jessica

Jouw droomkeuken advies van een I-KOOK keukencoach!

Een I-KOOK keukencoach houdt van keukens en dat zie je terug in je keukenontwerp! Samen stel je jouw droomkeuken samen en … alles mag en niets moet.

Wil je graag een eerlijk advies van een betrokken keuken coach die je keuken helemaal afstemt op jouw wensen en budget? Lees alvast de ervaringen van eerdere I-KOOK klanten.

Maak een afspraak met een I-KOOK keukencoach in je buurt.

 

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.