Waarom liever een neutrale keukenadviseur?

ADVIES
3 min leestijd

Als je vrienden spreekt over hun zoektocht naar een nieuwe keuken, krijg je eerst van alles te horen over de agressieve benadering van de verkopers en dan pas over de gekochte keuken.

Dat kan ook anders. Een keukencoach geeft je onafhankelijk advies. Wel zo relaxt toch?

Het wordt jouw keuken!

Jouw woning, jouw stijl, jouw keukenstijl

De I-KOOK aanpak

Een keukencoach bij I-KOOK bekijkt samen met jou wat je mooi vindt en het best in de keukenruimte past. Samen maken we een plan. Daarin kijken we naar de keukenindeling, inbouwapparatuur en jouw favoriete stijl (landelijk, modern, industrieel, klassiek of design). Deze komen terug in de keuken frontjes en het werkblad.

De keuken ontwerpen

Bij het begin van het ontwerp weet ik graag de afmetingen van de keuken. Vervolgens probeer ik een goede indruk te krijgen van de smaak van de klant en het toekomstig gebruik van de keuken. Daarmee kan ik inschatten welke fabrikanten het best matchen qua ontwerp en degelijkheid.

Nadat de functie en indeling min of meer vorm hebben gekregen, komen we bij de keuze van de te gebruiken materialen aan. Dit heeft veel invloed op de kosten en dan is het heel prettig als ik een indicatie heb hoeveel je wilt uitgeven.

Hierbij komt het regelmatig tot lastige afwegingen. Ik begrijp dat en denk graag mee. Mijn advies gaat vaak naar functionaliteit. Bijvoorbeeld liever een oven dan een kokendwaterkraan. De uiteindelijke keuze maak je altijd zelf.

Bij I-KOOK zijn we niet gebonden aan specifieke merken. Soms is er al een duidelijke voorkeur voor bepaalde keukenapparatuur. Ik hoor het graag. Dit is vrijwel altijd in te passen.

Hergebruik van apparaten uit de oude keuken

Wanneer een oude keuken vervangen wordt, is er soms nog niet lang geleden een nieuwe koelkast of vaatwasser aangeschaft.

We kunnen de keukenfabrikant instructie geven om de kasten pas te maken voor deze al aanwezige apparaten. Met een foto van het typeplaatje van deze inbouwapparaten gaat dat probleemloos.

Renovatie van de bestaande keuken

Niet altijd is meteen een hele nieuwe keuken nodig. Wanneer de indeling goed is en de kasten nog stevig zijn, kan een renovatie goed uitpakken. De keukencoach kan thuis langs komen waarna je samen bekijkt op welke manier een make-over of modernisering van de keuken vorm kan krijgen.

Kennismaking

Heb je plannen voor jouw keuken? Maak eens een  afspraak met een keukencoach in jouw regio. We ontdekken samen de mogelijkheden voor jouw keuken.

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.