10 Sfeervolle open keuken tips

KEUKENS
5 min leestijd

Een open keuken is reuze sfeervol omdat je er kookt én woont! De keuken en de woonkamer zijn samen één, waardoor je lekker veel ruimte hebt. De gezelligste keuken, dat is de open keuken zeker. Je kunt er altijd met elkaar praten, alles in de gaten houden en tegelijkertijd de lekkerste gerechten koken. Je krijgt van mij maar liefst 10 open keuken tips. Voor de leukste open keuken inspiratie moet je bij I-KOOK zijn!

Een open keuken is een geweldige keuken om te ontwerpen. Hoe fantastisch is het dan niet als je jouw eigen keuken samenstelt? Ga gelijk aan de slag met de gratis I-KOOK keukenplanner. Schuif met keukenkasten, probeer keukenfront kleuren uit, kijk welk werkblad het beste past en nog veel meer…

Open keuken inspiratie, lekker praktisch en vooral gezellig!

Witte open keuken met schiereiland, Nobilia Easytouch 976
Foto: Witte open keuken met schiereiland – Nobilia

10 Open keuken tips voor jouw droomkeuken

1 – Keuken en woonkamer, samen één grote ruimte!

Jouw open keuken wordt dé ontmoetingsplaats in je huis! Geweldig zo’n grote ruimte waar je met z’n allen kunt genieten van koken, eten, praten en zelfs tv kijken. Met het doorbreken van de muur tussen de keuken en woonkamer krijg je niet direct je ideale open keuken. Bij deze open keuken tips horen ook open kasten, kasten met glasdeurtjes en keukenplanken met leuke accessoires die de overgang tussen de twee ruimtes laten vervagen.

2 – Dezelfde kleuren en materialen

Zoek open keuken inspiratie bij de interieur stijl, kleuren en materialen van je woonkamer om je helemaal thuis te voelen in je open keuken! Denk daarbij aan de kleuren van je keukendeurtjes, keukenblad en achterwand, maar ook aan de muren, vloer en zelfs de keukenapparatuur.

Groene landelijke keuken in T-vorm met glazen schuifwand, Nobilia Cascada 776
Foto: Groene landelijke keuken in T-vorm – Nobilia

3 – Open keukenindelingen

Deze keuken vormen zijn perfect voor je open keuken:

4 – Half open keuken inspiratie

Een half open keuken voelt open en niemand kijkt op je vingers als je aan het kokkerellen bent. Je kunt voor een open keuken een open rek of stalen stellingkast plaatsen met mooie accessoires. Met een half (hoog) wandje zie je de rommeltjes op het keukenblad niet. Eén van de handige open keuken tips is een glazen deur. De ruimte lijkt met een glazen deur even groot en niet iedereen loopt in en uit. Je houdt tocht tegen en het scheelt verwarmingskosten.

Kleine open keuken, Nobilia
Foto: Kleine open keuken – Nobilia

5 – Kleine open keuken tips

Bij een kleine keuken en een kleine woonkamer is het maken van één grote ruimte de perfecte oplossing! Een rechte keuken past altijd in een kleine open keuken. Bovenstaande foto is een mooi voorbeeld van open keuken inspiratie waar de L-keuken nog zo klein, o zo mooi kan zijn. Bij wat meer ruimte zou de eettafel in het midden kunnen staan.

6 – Rommelig aanrechtblad

Een rommelig keukenblad kan echt niet in een open keuken! Vanaf de bank zie je alle vuile borden, losse verpakkingen met daartussen schoolboeken staan. Probeer dan maar eens te ontspannen na een lange dag school of werken! Eén van de altijd handige open keuken tips is om in het keuken ontwerp vele dichte kasten en brede laden te verwerken.

7 – Lawaai van keukenapparaten

Hoe voorkom je lawaai van keukenapparatuur in de open keuken? In een woonkeuken kunnen de afzuigkap en de afwasmachine (langdurig) een flinke herrie maken. Dat is helemaal niet nodig! Een keukencoach helpt je graag bij de keuze voor een stille afzuigkap en vaatwasser.

Betonlook kookeiland met plafond afzuigkap, Nobilia Riva 842
Foto: Betonlook kookeiland met plafond afzuigkap – Nobilia

8 – Kookluchten en dampen

Bij een kookeiland kun je de damp en geuren flink verminderen door een plafond afzuigkap (met voldoende capaciteit) of een goede inductie kookplaat met afzuiging te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een strakke design afzuigkap boven het keukeneiland die eruit ziet als een prachtige lamp. Bovenstaande foto geeft je mooie open keuken inspiratie voor de kleur en afwerking van een plafond afzuigkap.

9 – Open keuken verlichting

De open keuken tips gaan natuurlijk ook over verlichting! Naast goed werklicht en basis licht is verlichting een echte sfeermaker in een open keuken. In en onder je keukenkastjes, onder je keukenblad, boven je kookeiland en eettafel.. op vele manieren kun je jouw woonkeuken perfect verlichten. Zo geniet je dag en nacht van je droomkeuken!

10 – Genoeg stopcontacten

Voor je blender, broodrooster en waterkoker, maar ook om je telefoon en tablet op te laden… overal heb je stroom voor nodig. De laatste van mijn open keuken tips is dan ook: plaats meerdere stopcontacten in het kookeiland, het schiereiland of de bar van je open keuken!

Steenrode design keuken met kook-schierland, NobiliaEasytouch 963
Foto: Steenrode design keuken met kook-schierland – Nobilia

De I-KOOK winkel is jouw grote bron van open keuken inspiratie!

De gezelligste open keukens bekijk je in de I-KOOK winkel! Een keukencoach geeft je graag open keuken tips, waaraan zelfs jij nog niet gedacht hebt.

Samen met de keukencoach, ontwerp je, helemaal naar je wensen en binnen je budget, de open keuken van je dromen! Maak nu een afspraak met een betrouwbare keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel bij je in de buurt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.