Je keuken barkrukken kiezen, doe je zo!

ACCESSOIRES
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Vele gezellige uurtjes breng je door op de keuken barkrukken in je woonkeuken! Welke keuken barstoelen zijn ideaal voor jou en je keuken? Ik ga je helpen! Ontdek de leuke keuken barstoelen inspiratie en de goede barkruk adviezen over uiterlijk, formaat en comfort!

Wist je dat je in de I-KOOK keukenplanner bij je keukenopstelling leuke barstoelen kunt zetten? Zo kun je gelijk zien hoe je nieuwe keuken met barkrukken eruit komt te zien. Start nu met gratis ontwerpen in de I-KOOK keukenplanner. Ook jij kan het!

Keuken barstoelen, kom er gezellig bijzitten!

Vulkaan grijs kookeiland met keuken barkrukken Hay About a stool, Nobilia keuken Laser 414
Foto: Vulkaan grijs kookeiland met keuken barkrukken Hay About a stool – Nobilia keuken Laser

Mooie keuken barstoelen inspiratie

Laat ik beginnen met het uiterlijk van de keuken barkrukken. Op de keuken barstoelen inspiratie foto’s van dit blog zie je barkrukken die helemaal passen in een strakke design keuken, een stoere industriële keuken, een hypermoderne keuken en een sfeervolle landelijke keuken. Kijk maar welke keuken barstoelen het best passen bij jouw favoriete keukenstijl.

De Hay ‘About a stool’ barkrukken op bovenstaande foto zijn zwarte minimalistische krukken met rugleuning en voetensteun. Ze zijn verkrijgbaar in vele eigentijdse kleuren en in de twee hoogtes 65 cm en 75 cm.

Decor eiken kookeiland + grafiet zwarte keukenkasten met bar en keuken barkrukken Livingstone Design Tuvalu, Nobilia keuken Linen Natura 744 Easytouch 961
Foto: Decor eiken kookeiland + grafiet zwarte keukenkasten met bar en keuken barkrukken Livingstone Design Tuvalu – Nobilia keuken Linen

Keuken barkrukken afmetingen en soorten

Barkrukken hoogte

Bij keuken barstoelen is na het uiterlijk de hoogte reuze belangrijk! Het zit niet lekker en het staat niet leuk als je barkrukken te hoog of te laag zijn. De standaard hoogte van een barstoel aan een kookeiland ligt tussen de 65 en 75 cm. Bij een normale aanrechtblad hoogte tot 95 cm heb je een fijne 25 tot 30 cm over voor je benen. Controleer bij een dik barstoel kussen of verdikt keukenblad of er genoeg ruimte over is om comfortabel onder het blad te zitten. Voor statafels en hoge bartafels die boven de 95 cm uitkomen, heb je ook een grote keuze uit hogere keuken barkrukken.

Bovenstaande foto geeft je 2x keuken barstoelen inspiratie van een antracieten keuken met decor houten bar. De stijlvolle Tuvalu barkrukken van Livingstone Design (op rechts) zijn o.a. gemaakt van essenhout en staal en hebben een zithoogte van 73 cm.

Landelijke keuken met spoeleiland, bar en keuken barstoelen van riet, Nobilia keuken Chalet 881
Foto: Landelijke keuken met spoeleiland, bar en keuken barstoelen van riet – Nobilia keuken Chalet

Barkrukken met rug- en armleuningen

Waar je ook op moet letten bij de aankoop van keuken barstoelen is dat eventuele armleuningen niet te hoog zijn en de kruk onder het barblad geplaatst kan worden.

Bereken het aantal barkrukken

Aan iedere 60 cm van de bar kun je een barstoel plaatsen. Hoe langer het kookeiland blad, hoe meer gasten er aan de ontbijtbar kunnen zitten!

Maximaal gewicht op de barkruk

Controleer hoeveel gewicht de keuken barkrukken maximaal kunnen hebben. Standaard is zo’n 100-120 kg.

Hoogglans witte keuken met kookeiland + verstelbare keuken barkrukken Beliani Petersburg, Nobilia keuken Lux 814
Foto: Hoogglans witte keuken met kookeiland + verstelbare keuken barkrukken Beliani Petersburg – Nobilia keuken Lux

Vaste barkruk of verstelbare kruk

Een vaste kruk kan niet omhoog/omlaag als een verstelbare barkruk en staat meestal op vier poten. De verstelbare barkruk heeft één voet en kan daardoor minder stevig zijn. Het grote voordeel van verstelbare keuken barstoelen is natuurlijk de flexibiliteit. Grote en kleine mensen, hoge en lage barbladen, overal past de verstelbare kruk bij! Het verstellen van de kruk brengt ook een nadeel met zich mee: het mechanisme kan kapot gaan.

Op bovenstaande keuken barstoelen inspiratie foto zie je de bijzondere verstelbare Beliani barkrukken Petersburg. Deze klassieke verstelbare kruk heeft een hoog designgehalte en ondersteunt met de rugleuning een goede houding. Barkruk Petersburg is draaibaar, heeft een stabiele voet en kan een gewicht dragen tot 140 kg.

Fjord blauw kookeiland met bar en hairpin keuken barkrukken, Nobilia keuken Easytouch 966
Foto: Fjord blauw kookeiland met bar en hairpin keuken barkrukken – Nobilia keuken Easytouch

De keuken barstoelen op bovenstaande foto zijn zogenaamde hairpin barkrukken. De kleur en het decor van de houten zitting zie je terugkomen in de opvallende keukenbar. Het hout is een bijzonder accent in de luxe blauwe design keuken met goudkleurige greeplijsten en keukenkraan.

Welke mooie keuken barkrukken passen perfect in jouw keuken?

Zie jij je vrienden en jezelf al lekker hangen aan je keukenbar? Ontwerp samen met een betrouwbare keukencoach en binnen je budget, jouw droomkeuken met bar! Mooie keuken barstoelen maken het plaatje helemaal compleet.

Voor de leukste keuken barstoelen inspiratie moet je zeker in de I-KOOK winkel komen kijken. Maak direct een afspraak met een keukencoach voor een eerlijk advies! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.