Halloween pompoen cheesecake

Taart en gebak
20 min. bereidingstijd

Een griezelig gebakje voor bij de thee of koffie; cheesecake met stukje pompoen

12 persoon | 20 min. bereiden, 1 uur oven, 4 uur koelkast

Halloween; de griezeligste dag van het jaar en daar horen pompoenen bij! Deze pompoen cheesecake kun je natuurlijk leuk versieren met griezelige spinnen, maar is stiekem het hele jaar lekker. Angstaanjagend lekker!

Ingrediënten

  • 400 g pompoenstukjes
  • 125 g ongezouten boter
  • 1 el water
  • 600 g zuivelspread
  • 75 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 260 g bastogne koekjes
  • springvorm 18 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en rooster de pompoenstukjes 20 minuten in de oven. Zet erna de oven op 160 graden.
  • Maal ondertussen de bastogne koekjes, met een eetlepel water, fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een steelpan en meng de boter door de koekjes.
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het mengsel van de koekjes erin en druk goed aan.
  • Pureer de pompoenstukjes ook in de keukenmachine. Mix met de handmixer de pompoen, zuivelspread en suiker met elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het mengsel toe aan de springvorm.
  • Bak de cheesecake 1 uur op 160 graden in de oven. Laat daarna 1 uur in de oven staan met het deurtje open. Zet daarna 4 uur in de koelkast.

Tip!

Nog meer bak ideeën nodig? Probeer dan eens het herfstige abrikozen crumble recept of het heerlijke bananenbrood recept.

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.